ELF Voetbal nieuwsbrief van 30-03-2023
Dit is Feyenoord-aanwinst Thomas van den Belt: een defensieve doelpuntenmachine

Thomas van den Belt is vanaf 1 juli 2023 speler van Feyenoord. De Zwollenaar speelt al sinds 2012 bij (de jeugd van) PEC, daarvoor speelde hij bij DOS Kampen. Zijn vader, Gerard, is geboren in Kampen en speelde tussen 1995 en 2001 voor PEC Zwolle. Leuke informatie, maar wat moeten Feyenoord-supporters nu écht weten over Van den Belt?


lees verder
Op deze manieren kan Feyenoord de blessure van Geertruida opvangen

Lutsharel Geertruida debuteerde afgelopen vrijdag in het Nederlands elftal tegen Frankrijk (4-0 nederlaag), maar raakte in die wedstrijd wel geblesseerd. Slecht nieuws voor Feyenoord, waar Geertruida dit seizoen sterkhouder is. De koploper is de verdediger vermoedelijk tot 23 april kwijt. Tot die tijd moet Feyenoord-trainer Arne Slot (een klein beetje) puzzelen in zijn verdediging. Die puzzel kan hij op een paar manieren neerleggen.

lees verder
Dit wordt de week van de waarheid voor Liverpool

Liverpool kent een dramatisch seizoen, nadat het vorig seizoen nog de FA Cup en de League Cup in de wacht sleepte. Dit seizoen - zeker in de eerste seizoenshelft - kreeg trainer Jürgen Klopp het niet aan de praat. Nu Liverpool uitgeschakeld is in de Champions League, kan de volledige focus op de Premier League. Maar in de Engelse competitie wacht een héél zwaar drieluik.

lees verder
Vitesse dreigt proflicentie te verliezen: 8 clubs die hetzelfde is overkomen

Vitesse-supporters zitten al maanden met geknepen handjes. Hun club dreigt de proflicentie te verliezen als ze voor 1 april geen stadion voor volgend seizoen kunnen presenteren aan de KNVB. Mocht dat niet lukken, dan spelen de Arnhemmers volgend seizoen al geen profvoetbal meer. We lichten 8 clubs uit die op welke manier dan ook hun kop niet boven water hielden. 

lees verder
Interview Jasper Schendelaar: "Er lag bij PEC Zwolle een duidelijk plan voor mij op tafel"

Bowie was voorbestemd als hulphond. De mini labradoodle, vernoemd naar popicoon David, heeft sinds afgelopen zomer echter Jasper Schendelaar als baasje. De doelman die een geweldig seizoen beleeft met PEC Zwolle en in zijn jeugd AZ verkoos boven Arsenal. De viervoeter zorgt ervoor dat de voormalig jeugdinternational elke dag met een fris hoofd start. "'s Ochtends rond half acht, acht uur maak ik de eerste wandeling. Heerlijk."

lees verder
Trainerssoap bij Bayern München

Het is al lange tijd onrustig bij Bayern München. De resultaten in de competitie zijn niet wat de Bayern-fans gewend zijn en voor de interlandperiode werd door een uitglijder tegen Bayer Leverkusen zelfs de koppositie afgestaan aan Borussia Dortmund. Hoewel de Duitsers nog op drie fronten actief zijn, was dit reden genoeg voor de bazen de Duitse topclub trainer Julian Nagelsmann de laan uit te sturen.

lees verder
Oud-ploeggenoten over Martin Ödegaard: "Van de veertien dagen vakantie was hij tien dagen aan het trainen"

De laatste tien jaar hebben de nodige pareltjes de Nederlandse velden betoverd. Een van die goudklompjes was Martin Ödegaard. De Noorse middenvelder, die nu wekelijks uitblinkt bij Arsenal, kwam anderhalf jaar uit voor sc Heerenveen en twaalf maanden droeg hij het shirt van Vitesse. "Van de veertien dagen vakantie was hij tien dagen aan het trainen."

lees verder
Dit elftal Eredivisiespelers is na dit seizoen transfervrij

Daley Blind, André Onana en Noussair Mazraoui verlieten het afgelopen jaar transfervrij de hoofdstad. Talent Thijs Dallinga, die dit seizoen al tien keer scoorde in de Ligue 1, vertrok twee jaar geleden nog zonder transfersom van FC Groningen naar Excelsior. Ook komende zomer dreigt er weer een aantal spelers transfervrij weg te gaan, hieronder in een ELFtal samengesteld.

lees verder
Interview Wiljan Vloet: "Ik werk altijd met een stip aan de horizon"

Twintig jaar was Wiljan Vloet een vast gezicht in het profvoetbal. Hij werkte bij zeven betaald voetbalclubs als trainer, algemeen en/of technisch directeur of hoofd jeugdopleiding. Uitdagingen bij clubs als Ajax en Chelsea ketsten na een goed gesprek af. De zestigjarige Brabander zegde de voetbalwereld in 2018 vaarwel en tracht als operationeel directeur nu de Westerschelde Ferry nadrukkelijker in de markt te zetten. "In beide werelden draait het om de fanbeleving."

lees verder