img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Bouw je eigen website met de CodeQube

De voorjaarsvakantie is in aantocht en we hebben goed nieuws voor je: je hoeft je niet te vervelen! Je kunt namelijk twee opeenvolgende dagen aan de slag met het programmeren van je eigen website en 21Toolkit helpt je hierbij. Hoe gaaf is dat? Op 26 én 27 februari ga je, met behulp van de CodeQube, aan de slag met de codeertalen HTML en CSS. Je kunt er thuis mee verder én je krijgt na afloop een certificaat!
img
Lees verder
img

Digisterker worden?

Doe dan mee aan de cursus Digisterker: ‘Werken met de e-overheid’! Met deze cursus helpt de bibliotheek je om zelfstandig gebruik te maken van de digitale dienstverlening van de overheid zoals DigiD, werk.nl, Mijn toeslagen en de website van de gemeente Almere. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, op donderdag 1, 8, 15 en 22 maart van 09.30 tot 11.30 uur. Gratis op vertoon van een toegangskaartje.
img
Lees verder
img

Boekverkoop!

Lege plekken in je boekenkast? Kom dan langs bij onze verkoop van afgeschreven boeken en andere media! En: speciaal voor onze trouwe leden hebben we deze boekverkoop weer een leuke actie! Klik op deze link, vul de gegevens in én ... zoek een afgeschreven boek uit! Zaterdag 3 maart van 10.00 - 17.00 uur. Zondag 4 maart van 12.00 - 17.00 uur.
img
Lees verder

Jeugdtheater 4+: Over hoedjes en kalfjes

Een aanstekelijke smeltkroes van muzikaal vertel- en poppentheater over een hoedenmaker die elke dag op zoek naar mensen is die hij gelukkig kan maken. Op zondag 18 februari van 15.00 tot 16.00 uur in de nieuwe zaal van bibliotheek Stad.
Lees verder
img

Feestelijke open dag Corrosia

Twee jaar na de opening van het verbouwde Corrosia is het hoog tijd voor weer een feestje. Daarom zetten de nieuwe bibliotheek, Corrosia Theater, Expo en Film, De Schoor Welzijnswerk Almere, het gebiedskantoor Almere Haven, Café ROEST en bewoners van Corrosia op zaterdag 17 februari de deuren wijd open. Trouwe bezoekers, maar zeker ook mensen die nog nooit in Corrosia zijn geweest: iedereen is welkom!
Lees verder
img

Lezing: Brexit

Drs. Liane Vissers van ’t Hof gaat dieper in op de start en de ontwikkeling van de Europese samenwerking tot en met de Brexit. Welke gevolgen heeft het vertrek van het Verenigd Koninkrijk voor de Britten, Europa, Nederland en Flevoland? Het is geen ver-van-mijn-bed-show. Integendeel! Gratis toegankelijk op vertoon van een toegangskaartje
Lees verder
img

Biblyo top 3

Dit zijn de meest gelezen artikelen op Biblyo van deze week!

1. Gratis online cursussen van de bibliotheek! van Nynke Stoffers
2. Netflix review: Reign en Outlander van Nynke Stoffers
3. Wonderstruck: een soort magische schoonheid van Levien van Oorschot
Lees verder
img

Film: Wonderstruck

Wonderstruck is een schitterende ode aan de veerkracht en inventiviteit van kinderen. Elke scène dompelt de kijker onder in een nieuwe, prachtig vormgegeven werkelijkheid. Adembenemend en wonderschoon. Op 17, 20 en 21 februari nog te zien in ons filmhuis!
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden