Deze 5 karaktertrekken heb je nodig om een succesvolle schrijver te worden

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 18 juni 2014Ga naar de TwitterpaginaGa naar de Facebookpagina

11 wetenschappelijke redenen waarom schrijven goed is voor je gezondheid

Misschien is schrijven jouw werk of gewoon een grote hobby van je. Maar wist je dat schrijven ook goed is voor je gezondheid? Hieronder vind je 11 wetenschappelijk onderbouwde redenen waarom schrijven goed is voor lichaam en geest.

Lees verder


Conflict als brandstof voor jouw verhaal

Rita geloofde niet in conflicten. ‘Kleuters,’ zei de cursist stellig, ‘houden helemaal niet van conflict. Dat is te droevig voor ze.’ Na het vijfde conflictloze verhaaltje begon ze zelf een gebrek aan inspiratie te voelen en stond ze er voor open om op zoek te gaan naar het juiste conflict voor haar kinderverhaaltjes. 
Het hoeft geen hysterisch gevecht te zijn, er hoeft geen bloed tegen het plafon te spatten; maar conflict moet er zijn. Vind jij het ook lastig om een geschikt conflict te vinden? Dan helpen de tips en oefeningen van schrijfdocent Jowi Schmitz in het komende nummer je zeker op weg! 

Nog geen abonnee en wil je dit nummer ook ontvangen? 
Kies een abonnement 


Deze 5 karaktertrekken heb je nodig om een succesvolle schrijver te worden

Bepaalde karaktertrekken zijn belangrijk om te hebben als schrijver. Goed kunnen schrijven is één ding, maar als je een succesvolle schrijver wilt worden dan heb je deze 5 eigenschappen zeker nodig!

Lees verder


Ingezonden mededeling

Schrijfweek Summer in the City

Van 19 t/m 23 augustus organiseert de Querido Academie een inspirerende schrijfweek boven de iconische Athenaeum Boekhandel op het Spui in Amsterdam. Tijdens Summer in the City maak je schrijfkilometers, ontvang je veel feedback en begeleiding van Querido-auteur en docent Sophie Zijlstra, en werk je in een groep met andere gedreven schrijvers. Incl. workshop Onderzoek je eigen werkwijze door Frank Gunning en leesrapport door een redacteur.

Meer weten?


Vergeet je korting niet! 

We willen je ongelofelijk bedanken voor je betrokkenheid van het afgelopen jaar. Daarom willen we je graag iets geven: een cadeaubon t.w.v. 7,50 te besteden bij Tijd voor Tijdschriften. Deze kan je gebruiken op het hele assortiment abonnementen, boven op de introductiekorting!
Geen addertje onder het gras, gewoon een teken van waardering. Leun achterover en bestel voor een klein bedrag, een tijdschrift dat past bij jouw interesses. Met meer dan 50 special interest tijdschriften zit er altijd wel iets voor jou bij! Verzilver bij het betaalscherm de exclusieve code: 
                                             SCHcadeau2024

Bekijk het aanbod abonnementen


Wat zijn symbolieken en motieven in een verhaal?

In verhalen en dan met name in literatuur, zitten vaak elementen met een diepere betekenis. Vaak met als doel om de lezer aan het denken te zetten of juist een punt van herkenbaarheid te creëren. Maar wat zijn nu de verschillen tussen symbolieken en motieven binnen literaire werken en hoe herken je die?

Lees verder


De observerende schrijver: Ik zie een tas

Observeren is een belangrijke vaardigheid van schrijvers. Maar met alleen iets opmerken ben je er nog niet. Je moet ook weet hebben van associaties die bij je waarnemingen opkomen en hoe je daar een mooie verhaalopzet mee kan maken of clichés kan voorkomen. Deze week in de serie: ‘De observerende schrijver’: Ik zie... een tas.  

Lees verder


 

Op Schrijvenonline.org vind je onder andere:

Schrijfcursussen Schrijfactiviteiten Schrijfwedstrijden Forum
Tips Schrijfoefeningen Abonnement nemen Nieuws

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2024. Alle rechten voorbehouden.