ELF Voetbal nieuwsbrief van 16-08-2022
Dit moet je weten over PSV-tegenstander Rangers

PSV neemt het dinsdag in de play-offs voor de Champions League op tegen Rangers. Nadat de Eindhovenaren in een knotsgek tweeluik al wonnen van AS Monaco, is Rangers nu de laatste horde op weg naar de groepsfase van het miljardenbal. Maar wat weten we eigenlijk over de Schotse club?


lees verder
Slechts 4 clubs gaven tot nu toe meer uit dan promovendus Nottingham Forest

Nottingham Forest is terug. Na een afwezigheid van 23 jaar speelt Nottingham Forest weer in de rijke Premier League. En dat Forest nu ook rijk is, bewijst het op de transfermarkt. De club, die in 1979 en 1980 de Europa Cup I (de voorloper van de Champions League) won, gaf deze zomer al bijna 120 miljoen euro uit. Slechts vier clubs gaven nóg meer uit in deze transferperiode. We zetten de vijftien (u leest het goed: vijftien!) transfers van Nottingham Forest op een rijtje. 

lees verder
De PANNA! Competitiespecial is er weer: alles over de Eredivisie en Vrouwen Eredivisie en meer!

De Eredivisie is een feest. En iedereen is uitgenodigd! Bij PANNA! genieten we weer van iedere minuut dat we de bal over de Nederlandse velden zien rollen. Bij de achttien Eredivisie-clubs heeft deze zomer weer een spannende stoelendans plaatsgevonden. Welke speler is bij welke club gaan zitten? Dat lees je in deze competitiespecial van PANNA!. Daarin vertellen we alles dat je moet weten over de beste achttien clubs in ons land. En natuurlijk ook alles over de elf ploegen die gaan strijden om de titel in de Vrouwen Eredivisie! Maar ook de duurste voetballers in kaart, een interview met Cody Gakpo, de ontleed, acht superposters en we zoomen in op Manchester United! Bestel de PANNA! Competitiespecial nog voordat je op vakantie gaat via deze link!

lees verder
Deze spelers kwamen deze zomer naar de Eredivisie om een plek in de WK-selectie te veroveren

Met Jasper Cillessen, Steven Bergwijn en Luuk de Jong werd de Eredivisie deze zomer een schat aan ervaring rijker. De drie Eredivisie-aanwinsten namen liefst 123 interlands voor Oranje met zich mee. Cillessen speelde er veruit het meeste: 63. Hij wil bij NEC zijn carrière nieuw lezen inblazen om een plekje in de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal te veroveren. Het WK - dat in november 2022 begint - ligt immers al op de loer.

lees verder
Vanaf nu verkrijgbaar: de Nationale Voetbalgids 2022/23

Hij is er weer: de Nationale Voetbalgids 2022/23. De seizoenspecial van ELF Voetbal waarin alle 103 clubs uit de zes hoogste divisies van Nederland aan bod komen. De Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie, de Jack's League, de Derde Divisie Zaterdag, Derde Divisie Zondag en de Azerion Vrouwen Eredivisie. Clubgegevens, statistieken, de transfers, de selecties, portretten van de sterspelers en trainers en de teamfoto's. Alles komt voorbij over tweehonderd pagina's.

lees verder
Deze intense wedstrijden helpen je door de werkweek heen

Het weekend zit er weer op en dat betekent voor een grote groep voetballiefhebbers dat zij weer aan het werk moeten. Om een beetje licht te brengen kijken wij vooruit naar de mooie wedstrijden die er de komende dagen op het programma staan. Vooral de strijd om de Europese tickets voor de Nederlandse clubs moet afleiding bieden. 

lees verder
Interview Soufiane Touzani: "Ze hebben mijn rug bijna van onder tot boven opengehaald"

Een flink rijtje. Wat is hij allemaal? Balgoochelaar, YouTuber, presentator, influencer en rapper. En nu mag Soufiane Touzani zich ook acteur noemen! De Rotterdammer speelt in de film Strijder, die sinds 21 juli in de bioscoop draait. Eigenlijk is de bekendste Nederlandse freestylevoetballer de grootste strijder van allemaal. Op zijn vijftiende zei de dokter dat hij moest stoppen met voetbal. "Ik heb geleerd om nooit op te geven!"

lees verder
Dit zijn de hoogtepunten van een bijzonder voetbalweekend

Het weekend zit er weer op en daarom is het tijd om terug te blikken. Er vonden dit voetbalweekend flink wat opvallende dingen plaats tijdens de voetbalwedstrijden en dat kwam onder meer door een vernedering voor Cristiano Ronaldo en Erik ten Hag én een teleurstellende competitiestart voor Frenkie de Jong. 

lees verder
Deze talenten van Ajax zullen zich ergens anders moeten bewijzen

Het nieuwe seizoen is weer begonnen en langzaam wordt duidelijk welke spelers op het tweede plan gaan geraken bij hun clubs. Bij Ajax zullen vijf talenten wéér op hun kans moeten wachten, terwijl ze de Keuken Kampioen Divisie al ontgroeid zijn. Anass Salah-Eddine koos daarom al voor een verhuurperiode. Welke spelers volgen? 

lees verder