Dit flubbertje zit niet voor niets vast aan je darmen.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Zo kook je een perfect ei volgens de wetenschap

Voor veel mensen gaat er niets boven een gekookt eitje bij het paasontbijt. Hoe irritant is het dan als het van binnen net te hard of te zacht geworden is? Chef-kok Eke Mariën legt uit hoe je een perfect gekookt eitje maakt.

Appeltje-eitje
 
 
 
Afbeelding
 

Quest Kort: wetenschapsnieuwtjes voor bij de koffie

Is seks na een ruimtereis slappe hap?

Wil je een gezond beroep? Word dan niet astronaut. Na een flinke ruimtereis krijg je bovengemiddeld vaak te maken met allerlei fysieke ongemakken. Zoals erectiestoornissen, blijkt uit nieuw onderzoek.

Hoezo krijgen astronauten 'm niet meer omhoog?
 
 
 
 
Afbeelding
 

Vergroot je kritisch denkvermogen met deze Quest-onlinecursus

Ben je op zoek naar een intellectuele uitdaging? Of wil je je eigen mening beter leren doorgronden? In de Quest-cursus Leer kritischer denken vergroot je je kritisch denkvermogen. Ook ga je aan de slag met jouw psychologische struikelpunten. Via handige stappenplannen ontdek je hoe je mediaberichten en wetenschappelijke onderzoeken kunt analyseren. Tot slot krijg je handvatten om in gesprek te gaan met iemand die een andere mening heeft dan jij.

Daar moet ik meer van weten
 
 
 
Afbeelding
 

Deze maan voldoet aan de zes eisen voor buitenaards leven

Om Saturnus draait de kleine ijsmaan Enceladus. Op het eerste gezicht niets bijzonders, maar wetenschappers die naar buitenaards leven speuren, richten hun blik nu op deze bevroren bol. Onder de dikke ijslaag schuilt namelijk een oceaan. En die herbergt de perfecte omstandigheden voor leven.

Zijn we dan niet alleen?
 
 
 
Afbeelding
 

Premium

Dit doodlopend stukje darm blijkt toch nuttig te zijn

Waar je dunne darm in je dikke darm overgaat, hangt een extra stukje darm als een doodlopend steegje: je blindedarm. En aan die blindedarm hangt een klein frutseltje dat biologen je appendix of wormvormig aanhangsel noemen. Lang dachten wetenschappers dat je niets aan dat darmflubbertje hebt, maar dat blijkt anders in elkaar te zitten.

Wat doet het dan precies?
 
 
 
Afbeelding
 

Het best gelezen artikel van vorige keer

Pootjebaden in de Dode Zee: is een voetenbad met magnesium echt zo gezond?

Er waren al pillen, poeders en druppels, nu hebben holisten en homeopaten een nieuwe toepassing voor magnesium bedacht: het voetenbad. Doe wat magnesiumvlokken in je teiltje tijdens het pootjebaden en je zult beter slapen, je spieren ontspannen en je lichaam ontgiften. Dat is het idee tenminste.

Klopt dat wel?