Loading...

Dit was Europa in 2018 [Uitnodiging]

By Oost-vlaanderen.be received 9 months ago

Categories: Town Information Local
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older
  • Html
  • Text
Bekijk dit bericht in je browser
Uitnodiging
Wat, wanneer, waar ​ Dit was Europa in 2018 maandag 10 december 2018 om 19.30 uur Bijloke, Jozef Kluyskensstraat 2 in Gent
Voor de Britten loopt de final countdown. Theresa May danst zich een weg naar de uitgang van de Unie en al wankelend telt ook Jean-Claude Juncker de dagen af, nu zijn laatste jaar als voorzitter van de Commissie is ingegaan. Lidstaten moeten intussen kiezen of ze eeuwige zomertijd willen, of eeuwige wintertijd.
2018 was alweer een verrassend en verwarrend jaar voor Europa. Het werd tragisch en jammerlijk, het was meestal de laatste kans, doorgaans ingewikkeld, dikwijls hopeloos, soms ook schandelijk en altijd ernstig. De hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Want de klok tikt!
VRT-journalist Rob Heirbaut en Europaprofessor Hendrik Vos gaan op zoek naar de achterkant van het Europanieuws, naar de pittige anekdotes en naar al wat tussen de plooien is gevallen.
2018, het was een jaar met Vladimir Putin als eregast op een Oostenrijks trouwfeest. Het was ook het jaar van de Italianen, met een brug die instort, een begroting die ontspoort en schepen met vluchtelingen die er niet meer mogen aanmeren. Journalisten werden in stukken gesneden op buitenlandse ambassades, Donald Trump noemde Juncker een brutale killer en Spitzenkandidaten liepen zich warm. Het wordt een jaaroverzicht met Europese voetballers op het podium van het wereldkampioenschap en met Britse en Franse vissers die een slag uitvochten op de Noordzee.
En met uiteraard de vooruitblik der vooruitblikken: wat brengt 2019 voor Europa?
Dit was Europa in 2018
Je verneemt het allemaal op maandag 10 december om 19.30 uur in Muziekcentrum De Bijloke, Jozef Kluyskensstraat 2 in Gent.
Programma
19.30 uur Deuren open
20.00 uur Inleiding door de gedeputeerde bevoegd voor Europese samenwerking
20.20 uur Dit was Europa in 2018! - een ludiek Europees jaaroverzicht door Rob Heirbaut, VRT-journalist en Hendrik Vos, professor Europese politiek, UGent
21.15 uur Einde
Deelname is gratis, inschrijven voor 4 december noodzakelijk.
>> Schrijf je hier in
 
Meer info
Informatiepunt Europa Direct
W. Wilsonplein 2, 9000 Gent
europadirect@oost-vlaanderen.be
tel. 09 267 70 17 www.oost-vlaanderen.be
 
 
Mijn gegevens aanpassen  |  Uitschrijven

Share this newsletter on

Loading...

Related newsletters

© 2019