De 10 allermooiste dierenportretten | Baltsende bruine kiekendief | Zo fotografeer je daslook
De grote vos

De grote vos

Sinds een paar jaar neemt de zeldzame grote vos toe. Zo herken je 'm >
 
 
Roots
Opvallende steltlopers
Kluten aan de rand van Arnhem

Bij kluten denk je wellicht direct aan de Waddeneilanden en het Deltagebied, maar ook elders zijn deze opvallende steltlopers te vinden. Natuurfotograaf Edwin Giesbers bezocht een kolonie in Waterrijk-Oost, een jong natuurgebied bij Arnhem. Je leest er alles over in Roots mei, hier vast een voorproefje. 
Foto: Edwin Giesbers

Roots
De 10 állermooiste
Dierenportretten

“Het kleurcontrast máákt deze foto. Met een braam voor en achter de kikker is er een mooie diepte ontstaan.” Benieuwd naar deze prachtige foto op ware grootte, en de andere eervolle vermeldingen plus winnaar van de Dierenportretten? 
Foto: Yves Zielinski

Advertorial
Roots
De geheimen van wandelparadijs Kroatië

De azuurblauwe kustlijn van Kroatië is zomers een populaire vakantiebestemming, maar het achterland baadt in diepe rust. De natuur gaat er zijn gang in zeldzaam mooie natuurparken die onderdak bieden aan bijzondere dieren, waterpartijen en vegetatie. Wandelroutes wijzen je de weg in de wildernis.

Roots
Nu te zien
De baltsende bruine kiekendief

Inmiddels zijn de (meeste) bruine kiekendieven terug uit hun winterkwartier. Is het mooi weer, dan maken ze elkaar het hof. Je maakt dan kans op een prachtig schouwspel, hoog in de lucht.
Foto: iStock 

Advertorial
Roots
Roots Doe-boek Onderwater (t.w.v. € 17,99) cadeau!

Hoe meer je over water weet en alles wat erin leeft, hoe leuker het wordt om ernaar te kijken. Los puzzels op, maak en doe kleur- en zoekplaten & leuke opdrachtjes: zo leer je samen met kinderen alles over de onderwaterwereld. Je krijgt het Doe-boek nu bij een jaarabonnement op Roots.

Roots
Nu te fotograferen
Daslook

De bloemen van daslook groeien nogal uitbundig in bolvormige schermen: enorm fotogeniek. Een fotograaf kan zich helemaal uitleven in zowel macro- als landschapsfoto’s.
Foto: Jacqueline Gerhardt

Roots
Hét vogelfeest voor iedereen – op Texel
5 – 7 mei: Wadden Vogelfestival 2023

Texel is van vrijdag 5 tot en met zondag 7 mei het toneel van het Wadden Vogelfestival 2023. Het hele weekend staat in het teken van vogels kijken voor het goede doel. Met tal van activiteiten, waaronder een markt voor vogelaars, de Texel Big Day en allerlei vogelexcursies.
Foto: Walter Soestbergen/Agami

Ook deze week
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2023 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden