img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Vacature bibliotheekmedewerker

We zijn op zoek naar een service- en klantgerichte collega ter ondersteuning van onze klantenservice. Ben je vertrouwd met MS Office, heb je aantoonbare ervaring in een verkoopomgeving, ben je niet snel van je stuk te brengen, zelfstandig en weet je van aanpakken? Reageer dan snel!
img
Lees verder
img

DigiTaalhuis

Het DigiTaalhuis is voor iedereen die moeite heeft met lezen, spreken of schrijven in de Nederlandse taal of die beter wil leren omgaan met de computer en internet. Kom langs bij het Taalspreekuur of meld je aan voor Klik&Tik, dé cursus voor beginners op de computer en internet.
img
Lees verder
img

Ik stem deze keer EU

Weet jij wat de rol is van het Europees Parlement in de Europese- en nationale wetgeving? En wat dit concreet voor Nederland betekent? Op 23 mei mogen we weer naar de stembus om te kiezen voor het Europees Parlement, maar heeft dat eigenlijk wel zin? Ja, dat heeft zeker zin! Politicologe drs. Natasja Nikolic vertelt je wat jouw invloed kan zijn op de Europese politiek.
Bibliotheek Stad, dinsdag 23 april, 19.30 uur
img
Lees verder

Festival 2 Turven Hoog: Precies Stenen (2 ½ - 6 jaar)

Ga aan de slag met 365 bouwstenen en toebehoren, zoek naar wankel evenwicht, stel je geduld op de proef en maak een kleurrijke constructie.
Bibliotheek Stad,
vrijdag 19 april om 10.00, 13.30 en 15.30 uur en
zaterdag 20 april om 10.30, 13.30 en 15.00 uur.
Kaartverkoop via KAF.
img

Festival 2 Turven Hoog: Papier en Bas (2-6 jaar)

Papier en Bas is één grote ontdekkingstocht van mimespeelster Judith de Klerk waarin zij met veel humor een absurde papierwereld tot leven roept. Renato Ferreira op contrabas levert grappig commentaar en zorgt met zijn muzikale klanken voor een fijne sfeer.
Bibliotheek Stad, vrijdag 19 april om 11.00 en 16.00 uur. Kaartverkoop via KAF.
img

Festival 2 Turven Hoog: Rawums (:) (2-5 jaar)

Een man, een vrouw en een ei dromen van vliegen met vallen en opstaan. Wat is het verschil tussen licht en zwaar? Tussen boven en beneden, tussen hemel en aarde is van alles; en met poëzie is alles mogelijk – ook vliegen.
Bibliotheek Stad, zaterdag 20 april om 11.00 en 15.30 uur. Kaartverkoop via KAF.
img

Film: Minding the Gap

Een fantastische en hartverscheurende film over drie bijzonder innemende jongens die met vallen en opstaan volwassen worden. Ruim 12 jaar filmde Amerika’s grootste nieuwe filmtalent, Bing Liu, zichzelf en zijn twee beste vrienden en maakte een van de meest bijzondere en onvergetelijke coming-of age films ooit. Onze filmprogrammeur schreef een blog over deze film. Nieuwsgierig? Lees het blog hier.
Bibliotheek Stad, dinsdag 23 en woensdag 24 april (aanvang woensdag om 14.00 uur!)
Lees verder
img

Deel je boekentips met ons!

Lees jij graag en vaak? En deel je net zo graag en vaak je boekentips met mensen om je heen? Dan zijn we op zoek naar jou! Wij delen namelijk ook graag boekentips en kunnen daarbij best hulp gebruiken. Zo zorgen we er samen voor dat zoveel mogelijk mensen mooie, leuke, inspirerende, spannende en leerzame boeken kunnen lezen. Help je ons door je boekentip(s) te delen? Vul dan dit formulier in.
img

Biblyo

Volg je het boekenblog van Biebmiepje al? We delen regelmatig haar leukste vondsten. Benieuwd naar welke boeken zij leest en tipt? Neem dan een kijkje en laat je inspireren!
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden