Een luide stem betekent niet per se dat je dominant bent
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Ben je bang om door de mand te vallen? Misschien heb je het ‘impostersyndroom’

Heb je het gevoel dat je niet goed genoeg bent voor je baan? En dat je collega's of baas daar binnenkort achter zullen komen? Dan heb je misschien het impostersyndroom, waarbij je denkt dat anderen je per ongeluk te hoog inschatten. Maar hoe weet je of dat aan de hand is, of dat je er écht niets van bakt?

Zo raak je het gevoel kwijt
 
 
 
Afbeelding
 

De hoofddoek: een lap stof met vele gezichten

Tegenwoordig associëren mensen een hoofddoek al snel met religie. Maar die bedekkende lap stof heeft in de loop der tijd veel verschillende betekenissen en toepassingen gehad.

Meer dan religieus
 
 
 
Afbeelding
 

In samenwerking met INNOVATE

Batterijen snel op? Met een beetje extra balans gaan ze extra lang mee

Batterijen zijn hartstikke handige dingen om energie in op te slaan. Eén probleempje: ze gaan zo snel op. Gelukkig bedacht Justin van der Hurk, student werktuigbouwkunde, een innovatieve oplossing. Gisteravond won hij er de titel ‘Innovatiefste student van Nederland 2024’ mee.

Hoe werkt dat?
 
 
 
Afbeelding
 

Uitgedokterd: jouw dosis medische wetenschap van Mare

Zo werken Ozempic en Mounjaro, de nieuwe 'wondermiddelen' om af te vallen

In Hollywood zijn Ozempic en Mounjaro de nieuwe sterren in gewichtsverlies. De medicijnen zijn bedoeld voor diabetespatiënten, maar ook gezonde mensen bestellen ze om snel af te kunnen vallen. Zijn het inderdaad wondermiddelen?

Wonderpillen?
 
 
 
Afbeelding
 

HARD of zacht praten? Dit zegt je stemvolume over je persoonlijkheid

Iemand die brult alsof hij zonder microfoon een stadion moet toespreken. Of iemand die zo zacht smiespelt dat je om de twee woorden moet vragen: ‘Wat zeg je?’ Beiden zijn bloedirritant. Maar waarom? En wat zegt je stemvolume over jouw persoonlijkheid?

We vertellen het je
 
 
 
Afbeelding
 

Leven met narcisme: barsten van het zelfvertrouwen, maar extreem onzeker

De term ‘narcisme’ wordt vaak gebruikt om een zelfzuchtig en egoïstisch persoon te omschrijven. Dat beeld is schadelijk, zegt psychiater en hoogleraar Karin Slotema. ‘Het is een ernstige aandoening waar niet alleen de omgeving, maar ook mensen zelf veel last van ondervinden.’

Ikke, ikke, ikke?