ELF Voetbal nieuwsbrief van 12-09-2023
Dit zijn de 24 beste voetballers (en hun rating) op EA FC24

EA Sports heeft de 24 beste voetballers bekendgemaakt op FC24. Het gaat om twaalf mannen en twaalf vrouwen. In totaal hebben vier spelers de hoogste rating van 91 gekregen. En sinds jaar en dag heeft Cristiano Ronaldo en/of Lionel Messi niet die hoogste rating. De eer gaat naar Kylian Mbappé, Kevin De Bruyne, Erling Haaland en Alexia Putellas. Check hier de 24 beste voetballers en hun rating op EA FC24. 


lees verder
Ajax en Feyenoord kennen een loodzwaar programma, met De Klassieker als afsluiter

De interlands van Oranje zitten erop en de spelers keren weer terug naar hun clubs. Vooral Ajax-trainer Maurice Steijn zal blij zijn dat zijn spelers terugkeren, aangezien een groot deel van de nieuwe aanwinsten pas enkele dagen bij de club was. En dat terwijl Ajax een loodzwaar programma wacht, de komende week. Feyenoord heeft ook een zwaar speelschema, maar heeft op papier wel ietsje meer ademruimte dan Ajax. ELF neemt de programma's van Ajax en Feyenoord eens onder de loep. 

lees verder
Bruno Varela: "Bij Ajax heb ik op het veld niet de ware Bruno laten zien"

Hij werd na Daniel da Cruz Carvalho de tweede Portugese speler in de clubhistorie van Ajax. Maar zo'n impact als Dani had Bruno Varela niet in Amsterdam. Zijn rol bleef beperkt tot die van stand-in van André Onana. Toch was de 28-jarige sluitpost een opvallende verschijning tussen januari 2019 en de zomer van 2020 en danste en feestte hij volop mee in de succesperiode met Erik ten Hag. "Bij Ajax heb ik op het veld niet de ware Bruno laten zien."

lees verder
Het Europese kampioenschap van 1988: Toen Nederland hoogtij vierde

Het was de zomer van 1988, een moment dat nog steeds in het geheugen van elke Nederlandse voetballiefhebber gegrift staat. De steden in heel Europa waren gevuld met de passie en het lawaai van het voetbal. De kleuren van nationale trots waren overal te zien, en in Nederland begon er een gevoel van optimisme en verwachting te groeien. Tegen de achtergrond van deze opwinding zou het Nederlands elftal geschiedenis schrijven.

lees verder
Jan Jongbloed, een kwartet aan records: "Nog altijd de pest in over twee verloren WK-finales"

Hij is de enige Nederlandse doelman die twee WK-finales keepte. Jan Jongbloed hield tevens het langst de nul in Oranje, is de oudste speler in de Eredivisie en werkte de meeste wedstrijden af in het betaald voetbal. Vorige week bereikte ons het droevige bericht dat de Amsterdamse icoon op 82-jarige leeftijd is overleden. In de Recordspecial van ELF Voetbal, uitgebracht in juni 2020, vertelde hij trots te zijn. Daarbij bleef het ook. "Voor de populariteit van mijn sigarenzaak was het handig, maar eigenlijk hoefde die bekendheid van mij niet."

lees verder
Waarom Jeremie Frimpong ook náást Denzel Dumfries van waarde kan zijn voor Oranje

Jeremie Frimpong zal met een wisselend gevoel op de bank hebben gezeten tijdens de interlandperiode van Oranje. Onder bondscoach Ronald Koeman werd hij in eerste instantie niet opgeroepen, omdat Frimpong niet zou passen in het 4-3-3 van Koeman. Bij de interlands tegen Griekenland en Ierland speelde Nederland opeens 3-4-3, een formatie die perfect is voor Frimpong. Maar vanaf de bank zag de 22-jarige Frimpong concurrent Denzel Dumfries het uitstekend doen. Tóch kan de vleugelverdediger van Bayer Leverkusen van waarde zijn voor dit Nederlands elftal, náást Dumfries.

lees verder
AZ-talenten Schouten en Owusu-Oduro staan te trappelen: "Je groeit vanzelf mee met die jongens"

Generatiegenoten Wouter Goes, Ernest Poku en Mexx Meerdink maakten afgelopen seizoen hun debuut in het eerste elftal van AZ. Het zal niet lang duren voordat nieuwe talenten vanuit de Alkmaarse jeugdopleiding hetzelfde ervaren. Zoals middenvelder Lewis Schouten en keeper Rome-Jayden Owusu-Oduro. Ze maken sinds dit seizoen officieel deel uit van de selectie van trainer Pascal Jansen. "Achter alles zit een plan in de AZ-jeugd en dat betaalt zich uit."

lees verder
Vijf opvallende feitjes en statistieken over het ontslag van Hansi Flick bij Duitsland

Duitsland is op zoek naar een nieuwe trainer. Hansi Flick werd dit weekeinde ontslagen en inmiddels bibberen de Duitsers voor wat gaat komen: een duel tegen vice-wereldkampioen Frankrijk op dinsdagavond. Het ontslag van Flick is het einde van een hele matige periode van Duitsland en dat levert een paar opmerkelijke statistieken op.

lees verder
Vader Harry van den Boomen: "Voetballen onder Klopp bij Liverpool zou Branco fysiek niet kunnen"

Drie jaar geleden degradeerde Toulouse FC roemloos naar de Ligue 2. De Franse club trok Branco van den Boomen aan, werd kampioen en won in april de Franse beker. Voor aanvang van dit seizoen keerde de 28-jarige middenvelder terug bij Ajax, de club waar hij zijn profdebuut maakte. "Hij heeft nog wat recht te zetten in Nederland."

lees verder
Het enige land ter wereld zonder voetbalteam, gaat een nationaal elftal krijgen

Voetbal raakt elke hoek van de wereld; van elk tropisch oord tot elk piepklein eiland of microstaat. Elk land ter wereld speelt voetbal. Behalve één.  

lees verder
Marco Boogers, oud-spits nu directeur familiebedrijf: "Geld interesseert me helemaal niet"

Trainers en bestuurders vonden hem een lastig mannetje. Marco Boogers geeft het zelf toe. Hij was rechtlijnig, had een duidelijke mening en een grote hekel aan meelopers en jaknikkers. Nog steeds. Na zijn actieve carrière, die hem voorbij zeven clubs in de Eredivisie en een Premier League-club bracht, werd hij technisch directeur. Nu leidt de 56-jarige Dordtenaar met zijn gezin een florerend familiebedrijf. "We staan nog maar aan het begin."

lees verder