Platte wolken | Egels spotten in je tuin | Bomenrijkdom Roggebotzand
NIEUWE ROOTS

NIEUWE ROOTS

Heb jij de Roots van september al gelezen? Je bestelt deze eenvoudig online...
Roots
Roots Natuurfotowedstrijd 2019
DIT ZIJN DE WINNENDE FOTO'S

De prijswinnaars van de Roots Natuurfotowedstrijd 2019 zijn bekend. We hebben alle winnende beelden (inclusief de fotografen zelf) voor je op een rij gezet...
Foto: Roelof Molenaar

Roots
Egelweekend 2019
KIJK UIT NAAR EGELS IN JE TUIN

Het Egelweekend (14 en 15 september) komt eraan. Zie je een egel in je tuin, geef het dan door. Roots belicht de egel alvast via 5 prikkelende vragen: van puffende stoomtrein tot stekels tellen.
Foto: iStock

Roots
Natuurkennis
PLATTE WOLK?

Liggend in het gras of op het strand is het heerlijk om naar de grillig gevormde wolken te kijken. Maar waarom is de onderkant van een wolk vaak plat, terwijl de bovenkant allerlei weelderige vormen heeft?
Foto: Daniël Mulder

Roots
Nieuw natuurommetje
BOMENWEELDE

Roots tipt deze maand een natuurommetje van bijna 4 kilometer door het Roggebotzand in Flevoland. Het gebied blijkt een soort ark van Noach voor Nederlandse bomen...
Foto: Daniël Mulder

Roots
Natuur in september
HET ZIJN WEER HAMSTERWEKEN

Eekhoorns beginnen weer met hamsteren. Ze stoppen noten in de grond of in de oksel van een boom en dankzij hun reukvermogen weten ze die later weer terug te vinden. Bovendien eten de rode rakkers in de herfst extra veel om hun vetreserve te vergroten. Roots geeft twee hotspots waar je ze heel goed kunt zien.
Foto: Corinne Cornelissen

Roots
Advertorial
Doe maar lekker avontuurlijk. Maar doe het wel beschermd.

Ga jij dit jaar ook naar het Roots Vogelfestival in de Biesbosch? Zorg dan dat je goed voorbereid bent. Wanneer je iets onderneemt in de natuur moet je je goed beschermen tegen teken. Als natuurliefhebber ben je namelijk vatbaarder voor tekenbeten.

Teken in Europese vakantielanden kunnen besmet zijn met het TBE-virus. Het advies is dus om lange kleding te dragen en je in te smeren met een middel met DEET. Er bestaat ook een vaccinatie dat kan helpen om TBE te voorkomen. Wijzer worden over TBE?

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer