ELF Voetbal nieuwsbrief van 10-12-2022
Dit zijn de beste spelers van WK-outsider Marokko

De eerste kwartfinales zitten erop met Kroatië - Brazilië en Nederland - Argentinië en zaterdag staan er opnieuw mooie wedstrijden op het programma met Marokko - Portugal en Engeland - Frankrijk. In dit artikel zoomen we in op Marokko. Want kunnen zij opnieuw stunten en de halve finale halen?


lees verder
Samenvatting Nederland - Argentinië 2-2, 3-4 na strafschoppen (kwartfinale WK 2022)

Het WK zit erop voor Oranje. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal ging vrijdagavond na strafschoppen in een regelrechte kraker onderuit tegen Argentinië. Daardoor stapte Lionel Messi met zijn ploeg de halve finale in.

lees verder
PANNA! 71 met het PANNA! Prijzengala, hoe word je gescout door Ajax, voetbalstad Londen en onze nieuwe mascotte Sicky!

Ja! Eindelijk. PANNA! heeft zijn eigen mascotte. En wat voor één. Vanaf nu is Sicky the Goat overal te zien. In de nieuwe editie van PANNA!, nummer 71, stelt hij zich voor. Daarnaast reiken we de jaarlijkse PANNA! Awards uit, gingen we bij Ajax op bezoek om te vragen hoe je daar als jeugdspeler terechtkomt, maakten we een overzicht van alle merken van Cristiano Ronaldo en maakten we een overzicht van alle voetbalclubs in Londen.

lees verder
Dubbelinterview Ajax-talenten Youri Baas en Youri Regeer: "Ik speelde met jongens die twee of drie jaar ouder waren"

Waar Youri Baas (19) nadrukkelijk op de deur van Ajax 1 klopt, behoort naamgenoot Youri Regeer (19) sinds dit jaar tot de eerste selectie. Hoog tijd om kennis te maken en na te gaan hoe hun weg naar Ajax 1 eruitzag. "Ik hing aan mijn vaders been, omdat ik niet wilde trainen."

lees verder
ELF Voetbal nummer 12: eerbetoon aan Louis van Gaal, Ajax-talenten Youri en Youri, pa en ma Gravenberch, Piet de Visser en meer!

Het WK in Qatar is zijn laatste kunststukje. Dan zwaait Louis van Gaal definitief af als trainer en gaat hij genieten van zijn pensioen. In ELF Voetbal nummer 12 een bijzonder en uitgebreid eerbetoon aan de Hollandse Meester. Daarnaast onder meer interviews met Ajax-talenten Youri Baas en Youri Regeer, meesterscout Piet de Visser, SLM-overlevende Radjin de Haan en de ouders van Ryan Gravenberch.

lees verder
Deze Ajacieden willen tijdens het WK indruk maken op Schreuder

Door het WK in Qatar ligt het clubvoetbal momenteel stil. Voor Ajax kwam de onderbreking niet op een verkeerd moment, want de ploeg van Alfred Schreuder verkeerde in dramatische vorm. De meeste Ajacieden waren de afgelopen periode aanwezig door het wereldkampioenschap. Daardoor hoopten deze vier aankopen hun kans te grijpen. 

lees verder
Interview Radjin de Haan: "Vijftig tot zeventig meter verderop zag ik het vliegtuig liggen. Of wat daarvan over was"

Voor altijd blijft hij een van de elf overlevenden van de SLM-ramp in Suriname. Het vliegtuig, met aan boord het Kleurrijk elftal, dat tijdens de landing crashte. Radjin de Haan maakte als enige zijn comeback in het betaald voetbal. Een jaar geleden vulde zijn naam plotseling menig kop van een nieuwsbericht. Hij was opgepakt op verdenking van drugsdelicten. "Ik reken op vrijspraak. Ze hebben niets gevonden en zullen niets vinden."

lees verder
Interview Piet de Visser, tachtig jaar in het vak: "Ik was het enige jongetje met een leren bal"

Hij zit precies tachtig jaar in het vak. Een unicum. Op zijn achtste trok Piet de Visser al door de straten van Vlissingen om de beste jeugdspelers te ronselen voor een straatvoetbaltoernooi. Anno 2022 reist hij nog steeds de wereld rond op zoek naar pareltjes. In de tussentijd leidde hij tien clubs als trainer en bezorgde hij PSV en Chelsea vele sterren, maar liep hij ook tegen talrijke fysieke problemen aan. "Het voetbal houdt me op de been."

lees verder
PANNA! Toptalenten Doeboek: extra dik met tips & tricks, strips, quizzen, kleurplaten en puzzels

Hij is er weer! Het nieuwe PANNA! Doeboek. Deze keer een extra dikke editie over Toptalenten! De youngstars van dit moment regeren en komen terug in de vele tips & tricks, strips, quizzen, kleurplaten en puzzels. Het Toptalenten Doeboek biedt weer gegarandeerd uren speelplezier!

lees verder