ELF Voetbal nieuwsbrief van 01-05-2023
Dit zijn de favorieten voor de play-offs naar de Eredivisie

Na zaterdagavond zijn er nog maar drie speelrondes te gaan in de Keuken Kampioen Divisie, waarmee de ontknoping steeds dichterbij komt. Heracles en PEC Zwolle verzekerden zichzelf al van promotie, maar daarachter gaat het play-offs spektakel nog losbarsten. Daarvoor tipt ELF Voetbal vier duidelijke favorieten.


lees verder
Samenvatting Bekerfinale: Ajax - PSV (1-1)

Voor de tweede keer in twee weken stonden Ajax en PSV weer tegenover elkaar. In De Kuip werd het een waar slagveld waar de irritaties hoog opliepen en er elf gele kaarten werden uitgedeeld. Heel goed gevoetbald werd er niet en de wedstrijd moest uiteindelijk beslist worden door strafschoppen nadat Brian Brobbey het naliet om de wedstrijd al eerder in het slot te gooien. PSV nam de strafschoppen uiteindelijk het minst slecht en heeft nu maar liefst vier keer op rij weten te winnen van Ajax in dit seizoen. Bekijk de samenvatting hier.

lees verder
Kunnen Strootman, Reis, Maatsen en Kongolo straks wat vieren?

De vijf Europese topcompetities lopen langzaam ten einde. Steeds meer kampioenen en degradanten worden bekend. Maar ook de clubs die gaan promoveren. Zijn Kevin Strootman, Terence Kongolo, Ludovit Reis en Ian Maatsen (mits ze blijven) volgend seizoen te bewonderen op het allerhoogste niveau?

lees verder
Een heuse aardbeving in Napels

Het kon afgelopen zondag een dag voor de geschiedenisboeken zijn. 30 april 2023 kon dé dag worden dat SSC Napoli voor het eerst in 33 jaar kampioen werd van de Italiaanse competitie. De dag dat Napels zou veranderen in een blauwe wolk. Dat volwassen Italianen in huilen zouden uitbarsten. Twee dingen waren daarvoor nodig: het verlies van SS Lazio en de winst van SSC Napoli. Stap één ging goed. Internazionale versloeg de ploeg van Maurizio Sarri. Stap twee leek 83 minuten ook goed te gaan. Napoli was veel beter dan US Salernitana 1919. En toen brak minuut 84 aan.  

lees verder
Eredivisieclubs opgelet! Deze vijf Nederlanders in de topcompetities van Europa lopen uit hun contract

De transferzomer komt dichterbij en het wordt steeds duidelijker welke spelers hun contract niet meer gaan verlengen. Ook enkele Nederlanders zijn uitgekeken op hun buitenlandse werkgevers en zijn daardoor deze zomer transfervrij op te pikken. ELF Voetbal zette de vijf beste buitenkansjes voor je op een rij.

lees verder
FC Barcelona - Real Betis (4-0)

FC Barcelona is weer een stapje dichterbij de landstitel. De ploeg van Xavi kreeg zaterdagavond subtopper Real Betis op bezoek en had daar weinig moeite mee. Voor rust was de wedstrijd al beslist en met Frenkie de Jong in de basis zou er uiteindelijk met 4-0 worden gewonnen.

lees verder
Stefano Seedorf en Kiran Bechan over bekerstunt met Ajax 2: "Olde Riekerink wilde het met eigen boys doen"

Het scheelde een haar of Ajax - Ajax 2 had op het affiche gestaan van de KNVB Bekerfinale in 2002. Een gekeerde strafschop dwarsboomde een unieke confrontatie. Stefano Seedorf en Kiran Bechan speelden een belangrijke rol in het stuntseizoen van Ajax 2. "De meerwaarde van de jongens uit het eerste elftal was er vaak niet."

lees verder
Is Sunderland AFC volgend jaar weer te bewonderen in de Premier League?

Afgelopen zondag won Sunderland AFC de cruciale wedstrijd tegen West Bromwich Albion FC (2-1) in de strijd om promotie. In dit Championship-seizoen steekt Burnley FC er met kop en schouders bovenuit. De ploeg van Vincent Kompany heeft alle concurrentie weggeblazen. Alleen Sheffield United wist nog enigszins in de buurt te blijven, maar Paul Heckingbottom en zijn spelers moesten uiteindelijk ook het hoofd buigen. De strijd om de play-off plekken zijn daarentegen nog bloedstollend spannend. The Black Cats hebben zich door afgelopen weekend te winnen in ieder geval een ideale uitgangspositie verworven.

lees verder
Roberto Carlos in de Kelderklasse: "Alsof je de loterij wint, zo voelde het"

In het Engelse Shropshire moesten ze zichzelf toch even in de arm knijpen. Hij was het echt. Roberto Carlos had het bordeauxrood van Bull in the Barne United aangetrokken. Een pubteam uit Engeland speelde in maart 2022 plotseling met een Real Madrid-legende in haar team. Het geldbedrag dat daarmee gemoeid was: vijf pond! "In de derde helft stond hij achter de bar; bier te tappen."

lees verder
Wordt Jearl Margaritha de opvolger van Jesper Karlsson of Virgil Misidjan?

Drie seizoenen geleden speelde de Engelse middenvelder Lee Cattermole een jaar bij VVV-Venlo. Dat een speler met 272 Premier League-wedstrijden achter zijn naam naar Covebo Stadion De Koel kwam is bijzonder, maar was niet het enige opvallende. Dat was namelijk dat hij steevast zijn shirt strak bij zijn broek in had zitten. Zijn sterke, maar niet per se topsportlichaam werd er extra door geaccentueerd. Sindsdien zijn ze bijna op één hand te tellen: speler die hun shirt nog bij de broek in doen. Zoals ze dat vroeger deden. Jearl Margaritha laat die oude tijden herleven bij TOP Oss. Zijn witte broek trekt hij hoog op en zijn rood-wit gestreepte shirt propt hij erbij in. Zijn lange, dunne benen steken er onderuit. Soms zijn zelfs de geknoopte touwtjes zichtbaar.

lees verder
Michel Dreis over zijn wondergoal tegen Oranje: "Niet door dat het doelpunt zoveel impact zou krijgen"

Waar Marco van Basten de inspiratie voor zijn werelddoelpunt tegen de Sovjet-Unie vandaan haalde? Het antwoord op die vraag zou goed mogelijk Michel Dreis kunnen zijn. Achttien dagen voordat San Marco zichzelf tijdens de EK-finale van 1988 de geschiedenisboeken in schoot, zag hij een middenvelder van Quick 1888 uit Nijmegen op eenzelfde manier scoren. Tégen zijn Oranje bovendien. "Ik heb zo’n goal nooit meer gemaakt."

lees verder