ELF Voetbal nieuwsbrief van 28-04-2021
Dit zijn de jongste Nederlandse doelpuntenmakers ooit in de vijf topcompetities

Met zijn goal tegen Benevento afgelopen zondag nam Jayden Braaf een bijzonder record in handen. Als invaller schoot hij na een razendsnelle kapbeweging de 1-4 tegen de touwen. Braaf staat door zijn goal nu te boek als de jongste Nederlandse doelpuntenmaker aller tijden in de Serie A. Elf Voetbal zocht uit wie de jongste Nederlandse doelpuntenmakers ooit zijn in de vijf topcompeties!


Lees verder
Interview Elmo Lieftink: “Dit mogen we niet meer weggeven”

Elmo Lieftink (27) staat met De Graafschap op het punt terug te keren naar de Eredivisie. Het is de weg die de middenvelder voor ogen had toen hij twee jaar terug vertrok bij Willem II. “De promotiestrijd leeft enorm in de omgeving.”

Lees verder
Champions League: zo verliepen de generale repetities van de halve finalisten

Chelsea, Real Madrid, Paris Saint-Germain en Manchester City bereiden zich een week na de aankondiging van de Super League ‘gewoon’ voor op de halve finales van de Champions League. Hoe presteerden de vier overgebleven deelnemers afgelopen weekend in eigen land?

Lees verder
Unicum in klassement ESM Gouden Schoen: vijf spelers op plek twee, Weghorst nadert top tien

Twee of drie spelers op de tweede of derde plaats in het klassement van de ESM Gouden Schoen? Het is geen uitzondering. Maar vijf? Dat gebeurde nog niet eerder. Sinds afgelopen weekend delen Erling Braut Haaland, Kylian Mbappé, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en André Silva de klassering. Allen scoorden 25 keer.

Lees verder
Eredivisieclubs onder de loep: welke clubs zijn het gevaarlijkst uit standaardsituaties?

Welke ploegen in de Eredivisie zijn het gevaarlijkste uit corners en vrije trappen? ELF Voetbal zocht het aan de hand van de statistieken van Whoscored voor je uit. Dit zijn de vijf gevaarlijkste Eredivisieploegen uit standaardsituaties.

Lees verder
Hoe het vertrouwen van Lukkien in Pena dubbel en dwars wordt uitbetaald

Vorig jaar was Sergio Pena de absolute uitblinker van FC Emmen. De Peruviaanse spelmaker wa,s totdat de competitie werd stilgelegd, één van de absolute revelaties in de Eredivisie. Na de zomer was daar echter weinig meer van terug te zien.

Lees verder
Het extra dikke EK-Special Doeboek van PANNA! is uit!

Nog zeven weken en dan gaat het EK van start. Eindelijk! Na zeven jaar afwezigheid staat ook het Nederlands elftal weer op een eindtoernooi. Na negen jaar weer op een Europese titelstrijd. Wat is er leuker dan je voor te bereiden op het EK, dan dat te doen met het extra dikke EK-Special Doeboek van PANNA!? Het broertje van ELF Voetbal. Vanaf nu verkrijgbaar.

Lees verder
Interview Sander van Looy: "Het avontuur in Zweden is me goed bevallen"

Sander van Looy is na een jaar in Zweden terug op Nederlandse bodem. ELF Voetbal besloot de 23-jarige centrumverdediger nog een keertje te bellen. Over zijn seizoen in het shirt van Falkenbergs FF, waarom hij die club vroegtijdig achter zich liet, het maken van stappen in de Allsvenskan, lange busreizen naar uitwedstrijden, de mooie ervaring van het leven in Zweden, hoe hij de afgelopen maanden fit bleef en de zoektocht naar een nieuwe uitdaging.

Lees verder
Hoe vergaat het de huurlingen van FC Groningen?

FC Groningen stuurde dit seizoen enkele huurspelers naar andere clubs om ervaring op te doen in het profvoetbal. In onder andere Denemarken en uiteraard ook Nederland vinden we dit seizoen de vier huurlingen van FC Groningen terug. Hoe is het nu met de spelers die FC Groningen tijdelijk liet vertrekken.

Lees verder