ELF Voetbal nieuwsbrief van 20-03-2022
Dit zijn de meest memorabele edities van Ajax - Feyenoord van deze eeuw

De voetbalzondag staat in Nederland volledig in het teken van de klassieker. Ajax ontvangt om 14.30 Feyenoord in wat een erg spannend duel beloofd te gaan worden. Om een beetje in de stemming te komen kijken we in dit artikelen naar de meest memorabele edities van de eeuw. 


lees verder
Deze jeugdopleidingen leverden sinds 2015 het meeste geld op: Ajax in de top 5

Vanaf 2015 heeft CIES bijgehouden hoeveel alle clubs ter wereld verdiend hebben aan de verkoop van spelers opgeleid bij de club. Het gaat hierbij om spelers die tussen hun vijftiende en twintigste verjaardag minstens drie jaar bij de club hebben gespeeld. Welke jeugdopleidingen scoren het best? En hoe doen de Nederlanders het?

lees verder
Deze absolute krakers mag je zondag niet missen

Het is een bijzonder voetbalweekend, want zondag nemen verschillende rivalen het tegen elkaar op. Dat betekent we in binnen- en buitenland kunnen genieten van heroïsche voetbalgevechten die ook van cruciaal belang zijn op de ranglijst. Zo staan onder meer Ajax - Feyenoord en Real Madrid - FC Barcelona op de rol. 

lees verder
Hoe gaat Ajax om met Europese uitschakeling?

De Europese campagne zit erop voor Ajax. De Amsterdammers werden dinsdag in de achtste finale van de Champions League uitgeschakeld door Benfica en spelen morgen alweer een cruciaal duel. Namelijk, de klassieker tegen Feyenoord. De vraag is hoe de club op de Europese uitschakeling gaat reageren. Hoe ging dat Ajax in het recente verleden af?

lees verder
Interview Nikolai Baden Frederiksen: "Eerste keren durfde ik amper te douchen als Cristiano Ronaldo eronder stond"

Na avonturen in Turijn, Sittard en Tirol heeft Nikolai Baden Frederiksen eindelijk een basis gevonden om op terug te vallen. De Deen hoopt meerdere seizoenen voor Vitesse te voetballen en naam te maken in de Eredivisie. Met de voetbal- en levenslessen die hij heeft opgedaan in Italië in zijn rugzak. "Iedere training werd ik weer geslacht door Chiellini en Bonucci."

lees verder
Ruslan Valeev, oud-speler De Graafschap en FC Emmen start hulpactie voor Oekraïne

De oorlog in Oekraïne gaat helaas nog steeds in alle hevigheid door. Dagelijks worden gebouwen gebombardeerd, komen onschuldige burgers om het leven en ontvluchten honderdduizenden inwoners het land. Ook de voetbalwereld ontkomt niet aan de verschrikkelijke gebeurtenissen. Oud-Eredivisiespeler Ruslan Valeev is druk bezig met een initiatief om zijn landgenoten te helpen.

lees verder
Interview Georgios Samaras: "Ik had bij sc Heerenveen een goede klik met Klaas-Jan Huntelaar"

Hij kwam voor een stage van tien dagen. Maar na één training had sc Heerenveen genoeg gezien en lag een contract op tafel. Georgios Samaras groeide in het Abe Lenstra Stadion uit tot een trefzekere en populaire aanvaller. Een cultheld. Het leverde hem een transfer op naar Manchester City. "Ik had een goede klik met Klaas-Jan Huntelaar. Het succes zat 'm in onze totaal verschillende karakters."

lees verder
Comebacks in het voetbal: van Arjen Robben tot Johan Cruijff

Tom Brady kondigde deze week zijn terugkeer aan bij de Tampa Bay Buccaneers. De American Football legende kan het veld nog niet missen. Brady was afgelopen weekend nog aanwezig bij Manchester United - Tottenham Hotspur. Misschien dat de masterclass van Cristiano Ronaldo hem wel heeft geïnspireerd. Dat sporters uit hun pensioen komen is overigens niks nieuws. Ook in het voetbal gebeurde dat reeds meermaals. We zetten er een paar op een rijtje

lees verder
ELF Voetbal nummer 3 is uit: met Edson Álvarez, Denzel Dumfries, Dani de Wit en de vier van OFI Kreta

Voor Nederlanders is veiligheid zo vanzelfsprekend dat ze vergeten wat een privilege het is. Daarop wees Edson Álvarez ons tijdens zijn lofzang op ons land. In de nieuwe editie van ELF Voetbal komt de middenvelder van Ajax uitgebreid aan het woord. Daarin ook interviews met Denzel Dumfries van Internazionale, AZ's nummer 10 Dani de Wit, Vitesse-aanvaller Nikolai Baden Frederiksen en oud-PSV'er DaMarcus Beasley.

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Everton FC - Crystal Palace16-04-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
Manchester United - Norwich City16-04-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Newcastle United - Leicester City16-04-2022
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
Tottenham Hotspur - Brighton & Hove Albion16-04-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
West Ham United - Burnley FC16-04-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
 
Bekijk alle voetbalreizen