ELF Voetbal nieuwsbrief van 28-11-2022
Dit zijn de meest succesvolle Nederlanders bij het jarige Barcelona

Het is een feestdag voor de supporters van FC Barcelona, hun club is vandaag namelijk jarig en viert alweer haar 123e verjaardag. Om dat te vieren kijken we terug naar de beste Nederlanders die ooit bij de topclub uit de Primera Division hebben gespeeld.


lees verder
36 Fransen en 5 Nederlanders: Deze spelers representeren op het WK een ander land dan hun geboorteland

Niet elke speler op het WK is geboren in het land waarvoor hij uit komt. Dat kan liggen aan het land waar de ouders van die speler op dat moment woonden, Marcus Thuram van Frankrijk werd bijvoorbeeld in Italië geboren omdat zijn vader daar destijds speelde, maar sommige spelers hebben ook voor een ander land gekozen om de kans op WK-deelname te vergroten. Welk team heeft de meeste spelers die eigenlijk in een ander land werden geboren?

lees verder
PANNA! Toptalenten Doeboek: extra dik met tips & tricks, strips, quizzen, kleurplaten en puzzels

Hij is er weer! Het nieuwe PANNA! Doeboek. Deze keer een extra dikke editie over Toptalenten! De youngstars van dit moment regeren en komen terug in de vele tips & tricks, strips, quizzen, kleurplaten en puzzels. Het Toptalenten Doeboek biedt weer gegarandeerd uren speelplezier!

lees verder
Samenvatting: België - Marokko (0-2)

Na een teleurstellende openingswedstrijd tegen Canada, waarin het nog wel de drie punten pakte, hoopten de Belgen zich zondagmiddag te revancheren tegen Marokko. België beet zich echter lang stuk op de stugge Marokkanen en leek vlak voor rust al op achterstand te komen door de uitblinkende Hakim Ziyech. Zijn doelpunt werd afgekeurd. In de tweede helft zou de oud-Ajacied echter alsnog een hoofdrol op zich nemen door de 2-0 van Zakaria Aboukhlal (ex-AZ) voor te bereiden. Marokko heeft na zondagmiddag een uitstekende uitgangspositie. De kansen voor de Belgen zijn flink geslonken.

lees verder
Hoe is het nu met de spelers die in de zomer vertrokken uit de Eredivisie? (3)

In de zomerse transferperiode kozen tientallen spelers weer voor een vertrek uit Nederland. De een was het niveau van de Eredivisie ontgroeid en vertrok naar een topcompetitie, terwijl de ander zijn geluk in een wat kleinere competitie ging beproeven. Maar hoe verging het deze Eredivisie-verlaters bij hun nieuwe clubs? Scoren ze aan de lopende band of zitten ze geregeld op de bank? Het derde deel van een vijfdelige serie.

lees verder
Hoe is het nu met de spelers die in de zomer vertrokken uit de Eredivisie? (2)

In de zomerse transferperiode kozen tientallen spelers weer voor een vertrek uit Nederland. De een was het niveau van de Eredivisie ontgroeid en vertrok naar een topcompetitie, terwijl de ander zijn geluk in een wat kleinere competitie ging beproeven. Maar hoe verging het deze Eredivisie-verlaters bij hun nieuwe clubs? Scoren ze aan de lopende band of zitten ze geregeld op de bank? Het eerste deel van een vijfdelige serie.

lees verder
Interview Brett Holman: "Onder Louis van Gaal kent iedereen zijn plek"

Hij speelde met Australië op het WK van 2010 en 2014, werd in het shirt van AZ landskampioen in 2009, dwong een jaar eerder met NEC Europees voetbal af en speelde in de Engelse Premier League. Drie jaar geleden nam Brett Holman afscheid als voetballer en sinds vier maanden woont hij in Marbella. Vanuit de Spaanse badplaats probeert hij tussen de Spaanse taallessen door het WK in Qatar te volgen. "Australië kan zich zomaar plaatsen voor de knock-out fase. Ze hebben alles nog in eigen hand."

lees verder
Deze leden van de Oranje-selectie kwamen ook uit op het WK 2014

De groepsfase zit er alweer bijna op voor het Nederlands elftal en de ploeg kan zich evenals in 2014 op gaan maken voor de knock-outs. In vergelijking met het laatste wereldkampioenschap waarop Oranje aanwezig was zijn drie spelers en de bondscoach opnieuw aanwezig. 

lees verder
Extra dikke WK 2022 Special: alle 32 deelnemers, interviews met Pasveer, Gullit, Haan, De Ligt en meer!

Op zondag 20 november gaat het los: het WK 2022 in Qatar. De nieuwe editie van ELF Voetbal, nummer 11 van dit jaar alweer, staat vol over het mondiale evenement. Lees alles over de 32 deelnemende landen, het speelschema, de vele cijfers, de shirts en diverse interviews. We spraken met Oranje- en Ajax-doelman Remko Pasveer, met Matthijs de Ligt, met Ruud Gullit, met Arie Haan, met Xavi Simons en met de chauffeur van de Oranje-bus. En nog veel meer.

lees verder