ELF Voetbal nieuwsbrief van 19-07-2021
Dit zijn de nieuwe gezichten bij het jarige Feyenoord

Feyenoord is jarig! De Rotterdammers blazen vandaag 113 kaarsjes uit. ELF Voetbal kijkt op deze speciale dag alvast naar de nieuwe gezichten bij de club. Feyenoord begint onder Arne Slot aan een nieuw tijdperk, en daar moeten deze aanwinsten bij helpen. 


lees verder
Even voorstellen: PSV-target César Montes

Na het aantrekken van André Ramalho en Phillip Mwene is PSV op zoek naar nog een derde defensieve versterking, zo weet Marca Claro te melden. PSV zou hebben geïnformeerd bij het Mexicaanse Monterrey naar de vraagprijs voor César Montes. De Eindhovenaren zouden zich maar wat graag willen versterken met de ploeggenoot van Vincent Janssen.

lees verder
ELF Voetbal Transferspecial: over de transfermarkt van toen en nu

Als de bal stilligt, rolt het geld. De transfermarkt doet qua spanning en sensatie in de zomer en de winter nauwelijks onder voor de sport die zij faciliteert. Omdat het transfernieuws ons nu weer dagelijks overspoelt, kent de nieuwe editie van ELF Voetbal weer een toepasselijk thema. Nummer 7 is omgedoopt tot Transferspecial. Met verhalen over de hoofdrolspelers uit de geschiedenis van transfers, de hoofdrolspelers van nu, interviews met de recordhouder transfers, de enige speler die voor alle vier Limburgse profclubs speelde en de speler van de meest opzienbarende transfer uit de historie. En meer!

lees verder
Het talentvolle elftal dat Van Bommel aan het bouwen is in Wolfsburg

Het Nederlandse trainersgilde in de absolute topcompetities is dit seizoen opnieuw niet groot. Toch troffen twee Nederlandse oefenmeesters van topclubs elkaar zaterdagavond. Het Olympique Lyon van Peter Bosz oefende tegen het VfL Wolfsburg van Mark van Bommel. Van Bommel verloor met 4-1, maar was mild voor zijn spelers. Er zit vooruitgang in het spel. Met zijn selectie wil Van Bommel hoge ogen gaan gooien in de Bundesliga. Met het talent dat deze zomer bij de selectie zit, kan dat zomaar gaan lukken.

lees verder
PANNA! 58 vol superinterviews: Klaassen, Malacia, Miedema, Rensch, Antonucci en Kluivert

Het extra dikke PANNA! Vakantie Doeboek ligt nog in de winkelschappen. Maar nu is ook de nieuwe reguliere editie van PANNA! uit! Nummer 58 staat weer boordevol interviews, tips en tricks, fotostrips, fotoprijsvragen en natuurlijk vier XXL Superposters. Waar wacht je op!

lees verder
Zo ontwikkelden de zomeruitgaven van Eredivisieclubs zich over de afgelopen jaren

Het zomerse transfergeweld begint dan nu toch echt los te barsten. Tot dusver gaven Eredivisieclubs zo'n 22 miljoen euro uit, maar met nog een flink aantal transferweken in het vooruitzicht zal dat bedrag zeker nog op gaan lopen. Gaan transferrecords opnieuw verbroken worden? 

lees verder
Interview Dirk Jan Derksen: "Spelen voor de vier Limburgse clubs was nooit een bewuste keuze"

Doelpunten. Daar draaide het leven van Dirk Jan Derksen twintig seizoenen om. Voor liefst elf verschillende profclubs liet hij de netten bollen. Als enige speler heeft hij de kaart met de vier Limburgse profclubs vol. Op zijn 49ste is Derksen actief als internationaal scout. Twee jaar geleden maakte hij de gevoelige stap van FC Groningen naar sc Heerenveen. "Mijn drive is niet veranderd. Als speler wilde ik altijd scoren, als scout de beste spelers binnenhalen."

lees verder
Deze keepers moeten Oranje vertrouwen geven in de toekomst

Op het EK 2020 maakte Maarten Stekelenburg niet een heel betrouwbare indruk en datzelfde gold voor Tim Krul in de oefenwedstrijden. Jasper Cillessen is er normaliter ook nog, maar is ook geen wereldkeeper. Welke talentvolle doelman springt in het gat? 

lees verder
Interview Apollonius Konijnenburg: "Als Silvio Berlusconi me zag, moest hij lachen"

Michel van de Korput naar Torino was de eerste. Ruud Krol van Napoli, voor wie hij de sponsorcontracten ging regelen, de tweede. Gevolgd door een karrenvracht aan spelers die hij onderbracht in de Italiaanse Serie A. Met het trio Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard als paradepaardjes. Daarna richtte hij zich meer en meer op zijn kunst- en muziekliefde. Nu is de extraverte Hagenaar 82 jaar en geniet hij in Italië van de laatste fase van zijn leven. "Als Silvio Berlusconi me zag, moest hij lachen. 'Dat kost me weer een paar centen'."

lees verder
Samenvatting Anderlecht - Ajax (0-2)

Ajax heeft de oefenwedstrijd op bezoek bij Anderlecht gemakkelijk weten te winnen. De Amsterdammers moesten het in België nog stellen zonder de internationals, aankoop Steven Berghuis en de opvallende afwezige David Neres, maar desondanks werd er met 0-2 gewonnen. Sebastien Haller was de grote man.

lees verder
Inteview Alexander Büttner: "Ik ging regelmatig bij Robin van Persie en zijn vrouw een hapje eten"

Tot verrassing van velen werd hij in de zomer van 2012 de achtste Nederlander in de clubhistorie van Manchester United. Ook tot eigen verbazing bekent Alexander Büttner nu. Als linksback verscheen de Doetinchemmer op de radar van de Engelse recordkampioen. Met zijn handtekening onder een contract voor vijf seizoenen veranderde zijn leven. "Op het vliegveld stonden journalisten en fans mij op te wachten."

lees verder