Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 7 mei 2020   Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Dans in tijden van Corona

Waar kun je genieten van dans als vanwege het coronavirus alle theaters en dansscholen gesloten zijn en je zelf de deur niet meer uitgaat? Van Dans Magazine! Profiteer van een van de mooie aanbiedingen en maak het thuis zitten nog aangenamer!

Bekijk hier onze aanbiedingen!

En volg ons ook op instagram!


Top-3 dansnieuws

Wat doen dansers nu? Bekijk het in deze video!

Wat doen de dansers van Introdans nu? Danser Jurriën Schobben maakte samen met zijn collegadansers een prachtige video: Dancers coping with COVID. 

Dansgezelschap ISH ontvangt de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2020

ISH Dance Collective krijgt dit jaar de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs, een oeuvreprijs van 150.000 euro. ISH ontvangt de prijs voor de “vernieuwing in de podiumkunsten door kunstvormen op een unieke manier te combineren en maakt daarmee de samenleving mooier.” 

Dansondernemers.nl roept dansscholen op zich te verenigen tegen corona

Het is een vreemde tijd en er komt veel op de danssector af, waardoor een brede informatie-uitwisseling belangrijk is. Daarom roept Dansondernemers.nl dansscholen op om zich aan te melden en zo de sector in kaart te brengen. 

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Mira maakte een prachtige dansvideo om mensen samen te brengen: “Blijf aan elkaar verbonden”

In deze moeilijke tijden kunnen mensen wel een positieve boodschap gebruiken, dacht Mira Moreno. Mira is dansdocent bij Stichting Dans aan de Vliet en toen ze werd gevraagd om een dansvideo te maken waarin de dans zou verbinden, bedacht ze zich geen moment. “Ik hoop dat mensen de video kunnen delen met familie, vrienden, geliefdes, maar ook ouderen.”


Zo voorkom je rugklachten bij ballet

Ballet is een zware sport en het vraagt een grote hoeveelheid controle over je lichaam. Elk detail is belangrijk: van lenigheid tot kracht. Blessures liggen helaas wel op de loer en een veelvoorkomende blessure bij ballet is lage rugklachten. Vooral als je nu alleen danst, zonder dat iemand je corrigeert. 


Thuis dansen: zo blijf je bij!

Dansscholen zitten dicht, en we kunnen onze dorst naar dans ook niet lessen met een uitje naar een dansvoorstelling. Gelukkig zijn er veel online alternatieven waardoor je toch met dans bezig kunt zijn.  


Dansmagazine.nl zoekt een stagiair(e)!

Heb jij een vlotte pen, ben je gek op alles wat met dans te maken heeft, en ben je op zoek naar een inspirerende zomerstage waarmee je iedere dag met schrijven bezig bent? Dan zijn wij op zoek naar jou!


53 dansdocenten geven de dans door in deze video

Nederland ging zich houden aan de coronamaatregelen en Johannes Swarts zag hoe Swabaa Movements in Duiven de deuren moest sluiten. Hij wilde iets doen en dacht aan een kettingdans genaamd Lockdown Final Boss Dance.


Dit zijn de nieuwe maatregelen: wat betekent het voor de danssector?

Premier Rutte kondigde woensdagavond in een persconferentie een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen aan en schetste een beeld voor de komende maanden. Deze versoepelingen hebben ook betrekking tot de danssector. Hoe zit het?

 


 

Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2020. Alle rechten voorbehouden.