Vlinders misleiden vleermuizen | Wandelblog Drentsche Aa | Boerenwormkruid: waar komt die naam vandaan?
HISTORISCH GROEN

HISTORISCH GROEN

De 16 mooiste landgoedwandelingen, gebundeld in een nieuwe wandelgids van Roots.
Roots
Roots Natuurfotowedstrijd 2021
DE 11 ALLERBESTE NATUURFOTO'S

Er werden dit jaar maar liefst 8.010 foto's ingestuurd voor de Roots Natuurfotowedstrijd 2021, een nieuw record! De 108 beste hiervan hebben een plekje gekregen in de Roots Natuuragenda 2022. Vervolgens koos een jury de 8 allerbeste foto's. Ook het publiek kon stemmen en dat leverde nog eens 3 winnaars op. Met trots presenteren we de 11 prijswinnaars!
Foto: eerste prijs publieksjury / Martin Poelman

Roots
Natuurnieuws
GERIMPELDE VLINDERVLEUGEL MISLEIDT VLEERMUIS

De voorvleugels van diverse nachtpauwogen beschikken over een ingenieus foefje waarmee ze vleermuizen te slim af te zijn. De gerimpelde uiteinden van de voorvleugels blijken namelijk geluiden extra goed te weerkaatsen. Daarmee misleiden ze het sonarsysteem van de vleermuis.
Foto: iStock

Roots
Natuurinspiratie
VOGELLEZEN

De afgelopen tijd verschenen maar liefst vier nieuwe vogelboeken over de Wadden: drie gidsen en een verhalenboek. Roots-redacteur en vogelaar Paul Böhre las ze alle vier.
Foto: Paul Böhre

Roots
Wandelblog
STOFWOLKEN

Roots-redacteur Daniël Mulder wandelt voor Roots overal in Nederland. In nationaal park de Drentsche Aa, waar sloten worden gedempt om planten te helpen, is niet iedereen enthousiast over dat plan, hoort hij vanaf een bankje…
Foto: Daniël Mulder

Roots
Ze zijn er!
ROOTS NATUURAGENDA EN SCHEURKALENDER 2022

De Roots Natuuragenda 2022 (t.w.v. € 13,99) staat vol met een selectie van 108 prachtige natuurfoto’s van deelnemers aan de Roots Natuurfotowedstrijd 2021. Ook bevat de agenda vier mooie natuurommetjes en 6 ansichtkaarten.

De Roots Scheurkalender 2022 (t.w.v. € 15,99) bevat 365 full colour natuurfoto’s. Met elke dag een natuurweetje of quizvraag (met antwoord). 

Je ontvangt de Agenda óf Scheurkalender 2022 nu cadeau bij 3 nummers Roots. Je betaalt slechts € 17,50!

Roots
Wat een vraag!
HOE KOMT BOERENWORMKRUID AAN ZIJN NAAM?

Overal langs het wandelpad staat het boerenwormkruid nu in bloei. Maar waarom heet de plant eigenlijk zo? Bioloog Geert-Jan Roebers weet het antwoord.
Foto: Daniël Mulder

Roots
Zeehondencentrum in Pieterburen
KOM ZEEHONDEN KIJKEN

Het Zeehondencentrum bestaat 50 jaar en is uitgegroeid tot Europa’s grootste zeehondenziekenhuis. Ontdek onze geschiedenis in 50 stappen. Leer alles over Nederlands grootste roofdier de zeehond en zijn leefomgeving: UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden