Niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie

Van harte nodigen we u uit om deel te nemen aan de Diversiteitsweek Amersfoort.


Art.1 MN, de SDG Hub en de Gemeente Amersfoort bundelen ook dit jaar weer de krachten met een verscheidenheid aan partners om een week lang extra aandacht te vragen voor belangrijke thema’s rondom diversiteit.

In de Diversiteitsweek zitten de volgende belangrijke data:
Week van de Toegankelijkheid: maandag 4 oktober t/m vrijdag 8 oktober
Diversity Day: Dinsdag 5 oktober
LHBTIQ+ Coming-out day: maandag 11 oktober 

Deze week lanceren wij onze tentoonstelling ‘Levenskunstenaars' 
In deze tentoonstelling brengen we de verhalen in beeld van personen met een beperking of chronische ziekte tegen de achtergrond van het VN-verdrag: Rechten van mensen met een beperking. Dit verdrag geldt sinds 2016 in Nederland. In de tentoonstelling verkennen we de dagelijkse realiteit van de mens achter het verdrag. 

Daarnaast organiseren onze partners in deze Diversiteitsweek uiteenlopende activiteiten.

MAANDAG 4 OKTOBER 2021

Kick-off Diversiteitsweek 2021 met de opening van de tentoonstelling ‘Levenskunstenaars', welke de hele week te zien is op de gevel van de SDG Hub in Amersfoort, recht tegenover het Centraal Station.

De tentoonstelling Levenskunstenaars is gemaakt naar aanleiding van het 15 jarig jubileum van het Verdrag voor mensen met een beperking van de Verenigde Naties (2006) en het 5 jarig jubileum van de ratificatie van het verdrag door Nederland (2016). 

De vijf geportretteerden zijn levenslustige vrouwen die hun verhaal vertellen, en in woord en beeld stil staan bij de hoogtepunten en uitdagingen in het dagelijks leven met een beperking of chronische ziekte.

WOENSDAG 6 OKTOBER 2021

11:00 Online Ontmoeting Mijn Leven 2.0

Als je leeft met een beperking of chronische ziekte, kan het soms heel fijn zijn om samen te komen met mensen die hetzelfde meemaken, en je tips en tools kunnen geven om je leven zo mooi mogelijk te maken. Dit is dan ook het doel van de online ontmoetingen van Mijn Leven 2.0. Tijdens de Diversiteitsweek Amersfoort 2021 is op 6 oktober om 11:00 een online ontmoeting met het thema: De ideale wereld.

Zin gekregen om mee te praten? Aanmelden doe je via onderstaande knop
AANMELDEN
DONDERDAG 7 OKTOBER 2021

19:30 - 21:30 (ONLINE)

Het VN-verdrag rechten personen met een beperking/chronische ziekte is alweer 5 jaar van kracht in Nederland.
Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) heeft het onderzoek “Lang niet Toegankelijk” uitgebracht.
De titel van het rapport is prikkelend, en daarom reden om verder te praten. Gerard Hilhorst gaat in gesprek met de auteur van het rapport, lokale politici en ervaringsdeskundigen over de realiteit van het leven met een beperking of chronische ziekte in Amersfoort. Meld je aan via onderstaande knop, en kijk live mee op 7 oktober!

AANMELDEN
VRIJDAG 8 OKTOBER 2021

Art.1 MN On The Road Amersfoort
Vrijdagmarkt Hof
09:00 - 13:00 


Op vrijdag zijn we aanwezig op de markt De Hof in Amersfoort. Ons team staat daar voor je klaar om vragen te beantwoorden over discriminatie, en hoe Art.1 MN jou kan helpen bij ongelijke behandeling.
8/9/10/11 OKTOBER 2021 

Stichting Keiroze Amersfoort maakt zich al jaren hard voor de LHBTIQ+ gemeenschap in de stad. Zij streeft naar acceptatie en zichtbaarheid van de community in alle facetten, en daarom zijn we meer dan trots dat we de Diversiteitsweek 2021 afsluiten met het Coming Out Festival! Met o.a. panelgesprekken, een Pride Walk en de uitreiking van de Koetje Award en als afsluiting het hijsen van de vlag op maandagochtend. Kijk voor het hele programma op de Facebookpagina van Keiroze Amersfoort.
DOORLOPEND:

Tentoonstelling Diversiteit Scholen in de Kunst


Docent Beeldende Vorming Jacobine Erdtsieck van Scholen in de Kunst maakte met haar jongste én oudere studenten een prachtige tentoonstelling rondom het thema Diversiteit. Deze is de hele week vrij te bezoeken op de vierde verdieping van het Eemhuis.

Ma-vrij 09:00 - 20:00 
Za 09:00 - 15:00 
DIVERSITEITSWEEK OP FACEBOOK
Zijn LHBTIQ+ personen zichtbaar en veilig op jouw school? Of je nou student, leerling of docent bent, of je school een GSA heeft of niet, je bent van harte welkom op deze online inspiratiemiddag op 11 oktober. Kies uit een workshop van Art.1 MN, COC Midden-Nederland, GGD regio Utrecht of Theater AanZ!
Het mooie van het mbo? 💻 Volgens onze administratief medewerker Youssra is dat je wat je leert meteen kan toepassen in de praktijk. Wel zo handig. "Alles is mogelijk: als je iets wil moet je ervoor gaan. Óók als iemand aan je twijfelt. Misschien juist dan." Hands On. Zo doe je dat. 🔥 Bekijk het filmpje hier
MELD DISCRIMINATIE OF ONGELIJKE BEHANDELING
VRAAG GASTLES OF TRAINING AAN
Art.1 Midden Nederland | Kaap Hoorndreef 42 | 3563 AV Utrecht 
info@art1middennederland.nl | 030-232 86 66

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden

Copyright © 2021 Art.1 Midden Nederland
Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp