Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 28 april 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
CBb schrapt klein deel boete voor trustkantoor TMF
Trustkantoor TMF heeft voor het College van beroep voor het bedrijfsleven (CBb) een klein succesje geboekt. Het kantoor was door DNB beboet voor betrokkenheid bij grootschalige visserijfraude in Mozambique. Het CBb heeft nu een klein deel van die boete geschrapt. TMF moet echter alsnog ruim een half miljoen boete betalen.
Lees verder »
Horeca-ondernemers: ‘Uitkering TVL weer vertraagd’
Volgens branchevereniging KHN moeten horecaondernemers opnieuw langer wachten op het geld uit de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Uitbetaler RVO haalt de afgesproken termijnen niet, melden ongeruste leden aan de vereniging.
Lees verder »
ADVERTORIAL
KING Connected – Ontdek hoe wij jou verder helpen automatiseren

Je accountantskantoor automatiseren is een hot topic. Wil jij praktische tips, direct toepasbaar voor in de praktijk? Je krijgt ze tijdens KING Connected op 18, 19 en 20 mei! 3 dagen bomvol gratis online sessies waarin we jou de juiste handvatten geven. Van efficiënter werken, tot meer klanten helpen in minder tijd, tot beter inzicht in jouw dagelijkse werkzaamheden met KING Accountancy.

Bekijk alle sessies en schrijf je nu in »
Directiewisseling bij CaseWare Nederland
Joost Ekkelboom en Don van Zijtveld zijn benoemd tot nieuwe directie van CaseWare Nederland. Ze volgen algemeen directeur Richard Schiphorst op, die als statutair directeur vanuit een toezichthoudende en ondersteunende rol binnen de directie actief blijft.
Lees verder »
Ministerie rekende verkeerd bij korting SDE-subsidie voor windpark
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat moet opnieuw gaan rekenen hoeveel SDE-subsidie windpark Westermeerwind moet terugbetalen, oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Het park moest € 40 miljoen inleveren, maar de minister is daarbij uitgegaan van een verkeerd rentepercentage.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Vierdaagse cursus ondernemingswaardering

Bij waarderingen worden veel fouten gemaakt. Zo vergeet men met inflatie rekening te houden, wordt voor vaste activa ten onrechte een ideaalcomplex verondersteld en onvoldoende rekening gehouden met mutaties van het werkkapitaal. Vaak weet men niet welke schulden en zogenoemde debt-like items moeten worden afgetrokken.

Lees verder »
ICT & Kantoor 2021
‘Zorg dat je je klantenbestand beschermt’

Niet alleen grote organisaties worden door cybercriminelen gegijzeld of financieel pijn gedaan. Ook MKB-ondernemers kunnen doelwit zijn. Maar cyberweerbaarheid is voor accountants ook een zakelijke kans. Cybersecurityspecialist Ramon van Ingen en ondernemer Dick Vos, die voor Fiscount een cybersecuritydienstenpakket hebben ontwikkeld, geven hun meest praktische tips aan administratie- en accountantskantoren.

Lees verder »
Nieuwe richtlijn niet-financiële informatie ‘grote stap vooruit’
De nieuwe Europese regels die controle verplicht stellen voor duurzaamheidsinformatie in jaarverslagen van grote bedrijven, is een grote stap vooruit, vindt PwC. Al staat nog niet vast dat de accountant de aangewezen persoon is die de controle gaat doen.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Adviseren over financiering is een vak apart

Momenteel merken we in de markt dat de investeringsbereidheid weer een grote vlucht neemt. Ondernemers in verschillende branches krijgen weer zicht op de stip op de horizon en putten vertrouwen uit dit beeld. Uitgestelde investeringen van vorig jaar worden nu ingehaald en dat leidt ook tot aanvullende kredietbehoeftes.

Lees verder »
‘Waarschuwing kan voldoende zijn bij zorgplicht niet-wettelijke taken’
Een accountant moet bij niet-wettelijke taken rekening houden met derden die belang hechten aan zijn rapportage. Waarschuwen voor mogelijke onjuiste gevolgtrekkingen kan al voldoende zijn om aan die zorgplicht te voldoen, schrijft hoogleraar ondernemingsrecht Gerard van Solinge in het FD. 
Lees verder »
Monica Swalef gaat pensioenadviestak KPMG leiden
Monica Swalef wordt per 4 juni de nieuwe Head of Pensions Advisory bij KPMG. Ze wordt tevens partner.
Lees verder »
Uitstel jaarrekening geen belemmering voor tijdig indienen nacalculatie Wlz
De uitstelmogelijkheid voor de gecontroleerde jaarrekening hoeft voor ouderenzorgaanbieders in de Wet langdurige zorg (Wlz) en hun accountants geen belemmering te zijn om gegevens tijdig in te dienen bij het zorgkantoor. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Automatiseren of niet: hoe sta jij erin?

Wie dag in dag uit bezig is met het beheren van financiële data, hecht doorgaans veel waarde aan controle. Dat voor sommige accountants de snelle automatisering binnen hun vakgebied als een verlies van controle voelt, valt dan ook best te begrijpen.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Creatieve Deloitte-dochter Acne opent in Amsterdam
Directeur BFT naar ministerie SZW
Belastingdienst trekt kwart meer sollicitanten
Accountant niet akkoord met boekhoudkundig gegoochel gemeente Voorschoten
OPLEIDINGEN
Register MKB Belastingconsulent (MKB BC)
Markus Verbeek Praehep
10 mei 2021
Wwft
Register Belastingadviseurs
18 mei 2021
Online cursus Bedrijfsovername en pensioen
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
18 mei 2021
VACATURES
Accountant Internationaal, Doetinchem
Visser & Visser
Doetinchem
Controleleider Middelgroot Accountantskantoor
Rousch
Ondernemende Belastingadviseur
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN