Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 5 november 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Pensioenfondsen vaak de mist in met DNB-rapportage
DNB gaat actie ondernemen om de rapportage van pensioenfondsen over hun financiële situatie te verbeteren. Die bevat nog geregeld fouten; vorig jaar ging het 165 keer mis. De toezichthouder spreekt zelf niet van fouten, maar van ‘bevindingen’.
Lees verder »
Klacht tegen AA over niet uitgezochte vraagposten ongegrond
Een AA die nog openstaande vraagposten over onder meer pinbetalingen in de administratie van een VOF niet heeft aangepast, treft geen verwijt, oordeelt de Accountantskamer. 
Lees verder »
Advertorial: Tip voor accountants om facturen sneller betaald te krijgen

De accountancybranche krijgt facturen gemiddeld binnen 26,6 dagen betaald. Duurt dat bij u langer? Krijg facturen sneller betaald met de debiteurensoftware van Payt. Geen extra tijd kwijt, wel ruimte voor persoonlijk contact. Al 150+ accountantskantoren vertrouwen dagelijks op ons. Probeer Payt nu 30 dagen gratis!

Advertorial: Dag van de BV

In één dag wordt u meegenomen in de juridische, fiscale en accountancy-aspecten van de BV. De sprekers informeren u over nieuwe wet- en/ regelgeving en delen hun ervaringen uit de praktijk.
19 november 2019 | Baarn | PE 6

‘Kleine kantoren voelen zich overgeslagen door toekomstcommissie’
Kleinere accountantsorganisaties reageren wisselen op de voorlopige conclusies van de Commissie Toekomst Accountancysector (CTA), schrijft het FD. Terwijl de grotere organisaties overwegend instemmende geluiden laten horen, vinden de kleinere organisaties dat de commissie een afvinkcultuur aanbeveelt en dat extra kosten voor klanten dreigen. Daarnaast missen ze raakvlak met de praktijk.
Lees verder »
Gemeenten pleiten voor verplichte openheid tarieven accountants
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) mist in het tussentijdse rapport van de Commissie Toekomst Accountancysector (CTA) een voorstel om de huidige wetgeving kritisch onder de loep te nemen. Ook pleiten de gemeenten voor een verplicht centraal punt waar accountants inzicht geven in beloning en beslissingsbevoegdheden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
5 tips voor meer grip op uw interne processen

Dagelijks bent u als accountantskantoor in de weer om uw cliënten optimaal bij hun activiteiten te ondersteunen. Maar hoe zit het met de grip op uw eigen interne processen? Hoe krijgt u meer controle, rust en rendement? Lees nu de whitepaper!

Lees verder »
Fraudeurs hoeven kosten KPMG-onderzoek maar deels te vergoeden
Twee van fraude verdachte voormalig DGA’s van het bedrijf FMS hoeven aan het Havenbedrijf Rotterdam maar een deel van de onderzoekskosten te vergoeden die KPMG in rekening bracht voor het onderzoek naar de fraude. De rekening was onredelijk hoog, oordeelt de Amsterdamse rechter.
Lees verder »
Familieleden buitenlandse zelfstandigen hebben geen extra papieren meer nodig voor baan
Met ingang van januari hebben familieleden van buitenlandse zelfstandigen geen extra vergunning meer nodig om in Nederland in loondienst te gaan werken. Dat heeft het kabinet besloten.
Lees verder »
Pensioenfondsen nog volop in gevarenzone
Ook op basis van de actuele dekkingsgraad van pensioenfondsen blijft korten op de pensioenen een reële optie, meldt Aon. De beleidsdekkingsgraad stond eind oktober op 104%: net onder het wettelijk vereiste minimum van 104,3%. Komende maanden zal de dekkingsgraad verder dalen.
Lees verder »
Nederlander niet te verleiden tot delen betaaldata
Nederlanders hebben de naam er snel bij te zijn als er een voordeeltje te halen valt. Maar als ze daarvoor betaaldata moeten delen, haken ze af. Dat concludeert PwC-dochter Strategy& uit onderzoek.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, 8 redenen om je te verdiepen in webwinkelkoppelingen

Er zijn tussen de 80.000 en 120.000 webwinkels in Nederland. Grote kans dus dat je als accountant klanten hebt met een webwinkel. Veel van deze klanten koppelen hun webwinkelsoftware aan de boekhouding. Maar vaak is deze koppeling niet goed ingericht, met alle gevolgen van dien…

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Geen extra toezicht op donatiewebsites
‘Goudse rekende klant rijk bij beleggingspolis’
OPLEIDINGEN
Hbo programma Opleiding Moderne Bedrijfsadministratie_
HAN
19 november 2019
Cursus Van familiebedrijf naar familiekapitaal
Fiscaal Vanmorgen
4 december 2019
Gratis WAB kennissessies – 7 november 2019
The Legal Company
7 november 2019
VACATURES
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Belastingadviseur, 32-40 uur per week
Lansigt
Gouda
Gevorderd Assistent Accountant- Roosendaal
DRV
Roosendaal
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN