Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 9 juni 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
DNB blijft vertrouwen op zelfregulering in trustsector
De Nederlandsche Bank ziet zichzelf als de juiste partij om toezicht te houden op de trustsector. Dit ondanks het gegeven dat er dertien jaar achtereen dezelfde tekortkomingen bij deze financiële dienstverleners zijn geconstateerd, volgens DNB-toezichthouder Willemieke van Gorkum.
Lees meer
 
 
Dijsselbloem: auditors moeten zelf vertrouwen herwinnen
Om het vertrouwen van de samenleving te herwinnen, moet de auditing-sector zelf initiatief tonen, ook richting de politiek. Dat benadrukte minister Jeroen Dijsselbloem (PvdA, Financiën) donderdag op de jaarlijkse conferentie van de Foundation of Auditing Research (FAR) op Nyenrode Business Universiteit.
Lees meer
 
Hoe vindt uw accountantskantoor gekwalificeerd personeel? Advertorial

Zoekt uw kantoor nieuwe collega’s? Tip dan uw HR-manager ‘Vriend’ te worden van Accountancy Vanmorgen (AV) en Fiscaal Vanmorgen (FV). Uw kantoor krijgt een eigen kantorenpagina, het logo wordt geplaatst op de homepage en uw vacatures komen zes weken op AV en FV te staan. Bovendien worden vacatures doorgeplaatst in de LinkedIngroep van AV én regelmatig gepubliceerd in onze nieuwsbrief.

Meer weten? Ga naar Vriend van AV =>

 
Exact neemt Dièse Finance over
Softwareontwikkelaar Exact neemt het Franse Dièse Finance over, een softwareleverancier op het gebied van tax management. Dièse levert een cloudoplossing voor het verwerken van belastingaangiftes voor bedrijven en accountants.
Lees meer
 
 
NBA publiceert kwaliteitsfactoren niet-OOB-accountantsorganisaties
De NBA heeft een set van elf kwaliteitsfactoren gepubliceerd voor niet-OOB-accountantsorganisaties. Met deze set kunnen kantoren inzicht geven in hun controlekwaliteit.
Lees meer
 
 
Wakkere accountant laat Hengelo zwarte cijfers schrijven
Hengelo sluit 2016 af met een positief saldo van €6 miljoen euro, aanzienlijk meer dan aanvankelijk gedacht. Dankzij een wakkere accountant, meldt dagblad Tubiantia.
Lees meer
 
 
Tarieven doorlopend toezicht accountantsorganisaties AFM vastgesteld
De minister van Financiën en de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben de nieuwe tarieven voor het doorlopend toezicht vastgesteld. De begroting van het toezicht is in 2017 6,2 miljoen euro hoger dan in 2016.
Lees meer
 
 
Sjoemelhandtekeningen: ABN AMRO steekt hand in eigen boezem
Hoge werkdruk en falend intern toezicht, bureaucratie, meerdere reorganisaties en een slecht werkend IT-systeem. Volgens ABN AMRO zijn dat de voornaamste oorzaken van het gesjoemel met handtekeningen door hypotheekadviseurs, dat vorig jaar aan het licht kwam.
Lees meer
 
 
In één klap meer dan 40 belastingverdragen aangepast tegen belastingontwijking
Minister Dijsselbloem van Financiën heeft woensdag in Parijs een multilateraal verdrag getekend tegen internationale belastingontwijking. Dit verdrag,  dat door in totaal bijna 70 landen is getekend, is een van de uitkomsten van het zogeheten BEPS-project tegen belastingontwijking. Dit project is gestart door de OESO/G20, maar hier hebben ook veel (ontwikkelings)landen aan deelgenomen die geen lid […]
Lees meer
 
Starters bekommeren zich weinig over contracten Contentpartner
Juridische risico’s staan nauwelijks op het netvlies van startende ondernemers. Dit zegt online BV-oprichter FIRM24 na een enquête onder zijn eigen klanten.
 
Borgstelling landbouwkredieten Opleiding
Gedurende deze workshop gaan de deelnemers onder deskundige begeleiding actief aan de slag met een aantal praktijksituaties waarin het wanneer en hoe van het toepassen van de regeling Borgstelling landbouwkredieten centraal staat.
 
Controleleider DRV – Rotterdam Vacature
Bij DRV zie je iets terug van je werk. Omdat je werkt voor ondernemers in de echte economie. En omdat je als young professional volop groeikansen en een goed salaris krijgt. Ben jij ambitieus, kwaliteitsbewust en vind je het prettig om in een geautomatiseerde omgeving te werken? Kom dan eens praten over de functie van […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn