ELF Voetbal nieuwsbrief van 13-04-2022
Documentaire LOUIS: met harde hand, maar ook een zacht randje

Afgelopen maandag was ELF Voetbal aanwezig bij de persvoorstelling van de documentaire LOUIS. In de film maakt Nederland kennis met de totale mens achter de strenge trainer, die zo veel meer blijkt te zijn dan enkel de strenge trainer. In LOUIS zie je Van Gaal als een familiemens, als een zieke man, maar ook op de manier waarop we hem allemaal kennen: de strenge trainer met principes.


lees verder
Waar zijn de trainers van Jong Ajax nu?

John Heitinga staat in de belangstelling van Go Ahead Eagles. De trainer van Jong Ajax zou in beeld zijn als opvolger van Kees van Wonderen voor volgend seizoen. Heitinga staat momenteel zevende met de Amsterdammers in de Keuken Kampioen Divisie. Het zou de eerste keer zijn dat een trainer van Jong Ajax de club inruilt voor het hoofdtrainerschap elders. We kijken wat er met de andere hoofdtrainers is gebeurd.

lees verder
Extra dikke Over De Grens Special van ELF Voetbal is uit

Profvoetballers horen al jaren in het rijtje van Nederlandse exportproducten thuis. Een mooie aanleiding voor een extra dikke Special van ELF Voetbal. We poogden een volledig dossier samen te stellen van alle Nederlanders die profvoetbal bedrijven in het buitenland. We kwamen tot 394 spelers. In totaal pikten we daar vijftig spelers middels 46 interviews uit. Van Virgil van Dijk tot Xavi Simons en van Ola John tot Deabeas Owusu Sekyere.

lees verder
Waar zijn ze nu? De spelers die de meeste wedstrijden speelden voor de 'jong-teams' in de Eerste Divisie (2)

De komst van beloftenteams in het betaalde voetbal ging niet zonder slag of stoot. Toch zijn de vier elftallen van Ajax, AZ, PSV en FC Utrecht inmiddels al jarenlang een vast deel van de Keuken Kampioen Divisie. Sommige spelers stoten meteen door naar het eerste elftal, maar anderen blijven wat langer in het beloftenelftal hangen. Geeft dat alsnog een garantie op succes, of missen deze spelers net de boot?

lees verder
Interview Xavi Simons: "Neymar vond het leuk dat ik naar Paris Saint-Germain kwam"

Achttien jaar nog maar. De Benjamin van Paris Saint-Germain. Maar dat weerhoudt Xavi Simons er niet van om een verbindende rol te vervullen in een kleedkamer vol wereldsterren. Met meertalligheid en een zorgzaam karakter als lijm. "Het is niet zo dat ik niemand mijn hulp zou aanbieden puur omdat ik de jongste ben."

lees verder
Hoe Tarik Tissoudali een stapje terug deed om een hele grote vooruit te maken

Eind 2017 schreven wij op onze website over de neergang van Tarik Tissoudali. De snelle opmars van de vleugelspeler werd razendsnel opgevolgd door een teleurstellende periode waardoor hij al bijna werd afgeschreven. Inmiddels ziet het er weer heel anders uit voor de aanvaller. Tissoudali heeft de wind in de rug, en zal lacherig terug kijken op de kritiek die hij enkele jaren geleden te verduren kreeg.

lees verder
Interview Jeffrey Gouweleeuw: "Voor Nederlanders moeilijk om de omvang van FC Augsburg in te schatten"

Hij geeft het direct toe. "Ik had niet verwacht dat ik hier anno 2022 nog steeds zou spelen. Dat het wel zo is, zegt alles over mijn gevoel voor de club, de stad en de competitie." In de winter van 2016 signeerde Jeffrey Gouweleeuw een contract bij FC Augsburg. Sinds september 2020 is de centrale verdediger aanvoerder van de Bundesliga-club, die elk seizoen in het middelste deel van het rechterrijtje finisht. "Ons geheim? Hier gaat het team boven het individu."

lees verder
Waar zijn ze nu? De spelers die de meeste wedstrijden speelden voor de 'jong-teams' in de Eerste Divisie (1)

De komst van beloftenteams in het betaalde voetbal kwam niet zonder slag of stoot. Toch zijn de vier elftallen van Ajax, AZ, PSV en FC Utrecht inmiddels al jarenlang een vast deel van de Keuken Kampioen Divisie. Sommige spelers stoten meteen door naar het eerste elftal, maar anderen blijven wat langer in het beloftenelftal hangen. Geeft dat alsnog een garantie op succes, of missen deze spelers net de boot?

lees verder
Nieuwe PANNA! met sloper Álvarez, Denzel Dumfries, Dani de Wit, Dominique Janssen en Elayis Tavsan

De mooiste tijd van het seizoen is aangebroken! De tijd waarin de prijzen worden verdeeld. Waarin verliezers balen en winnaars stralen. Misschien ook wel de mooiste tijd om PANNA! te lezen. De nieuwe editie, nummer 64, is uit! We spraken weer volop met bekende spelers, maakten mooie portretten, er zijn weer vele prijzen te winnen, je vindt welke club het mooiste stadion heeft en esporters geven je handige tips. En niet alleen esporters trouwens. Daarnaast acht superposters en nog veel meer!

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Arsenal FC - Leeds United07-05-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Manchester City - Newcastle United07-05-2022
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
P1 Travel
 
Liverpool FC - Tottenham Hotspur07-05-2022
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Crystal Palace - Watford FC07-05-2022
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
Chelsea FC - Wolverhampton Wanderers07-05-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Bekijk alle voetbalreizen