Doe alsof u thuis bent

4 years ago


Text only:

Indien deze e-mail van Politie niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.
Voeg e-nieuwsbrief@mw-brabant.politie.nltoe aan uw adresboek, dan wordt onze nieuwsbrief niet als spam gezien.
vrijdag 18 april 2014    
    
Doe alsof u thuis bent
 
De meivakantie is in aantocht. Een fijne tijd om er even tussenuit te gaan. Maar let op: ook inbrekers kijken uit naar deze periode; als veel mensen van huis zijn, slaan zij hun slag. Daarom adviseert de politie:
- Laat een paar bekers en borden op aanrecht en eettafel staan
- Zorg dat iemand de post opruimt
- Gebruik verlichting en tijdschakelaars.
Zo vergroot u uw kans op een inbraakvrije meivakantie.
Alert blijven
En blijft u thuis, wees dan ook alert. Ziet of hoort u iets vreemds? Zoals een onbekende auto? Of een persoon op de uitkijk? Aarzel dan niet en bel direct de politie. Bij spoed of heterdaad belt u 112 en anders 0900-8844. Zo kunnen we samen inbrekers de pas afsnijden!
Voor meer informatie en tips zie de politiewebsite.
Zeeuws-Vlaamse krantenbezorgers helpen politie
 
Krantenbezorgers in Zeeuws-Vlaanderen krijgen het verzoek om de politie te helpen. Het verzoek van gemeente en politie is om verdachte en opvallende situaties in hun krantenwijk te melden bij de politie. Zij werken immers dagelijks in de wijk en zien het snel als er bijzonderheden zijn.
De oproep past in een project waarin gemeenten en politie nauwer gaan samenwerken om het aantal woninginbraken en andere misdrijven omlaag te brengen. Met name willen we meer criminelen op heterdaad aanhouden.
Hulp
Daarbij is de hulp van burgers noodzakelijk. Bewoners en vaste bezoekers van een bepaalde plaats of wijk kennen deze omgeving als geen ander. Zij zien dus ook als eerste of er in een bepaalde wijk of plaats bijzonderheden of veranderingen zijn. Hopelijk neemt dit de drempel weg om sneller de politie te benaderen.
Na een jaar zal de proef met de krantenbezorgers worden geëvalueerd. Inmiddels hebben ook andere Zeeuwse gemeenten interesse getoond.
Zo herkent u de verkeersregelaar
 
Sinds 1 maart is er nog maar één type jas of hesje toegestaan voor verkeersregelaars.  Het nieuwe hesje werd in 2009 ingevoerd maar de oude mochten nog tot maart 2014 gebruikt worden.
Irritatie
De rol van verkeersregelaars is niet voor iedereen even duidelijk. Veel mensen weten niet wat hun bevoegdheden zijn en of zij zich wel aan hun aanwijzingen moeten houden. Dit leidt regelmatig tot irritatie en zelfs tot geweld tegen verkeersregelaars.
Verplicht
De organisatie van evenementen is verplicht om verkeersregelaars in te zetten. Ze wijzen de weg naar een parkeerplaats of ze sturen u in een andere richting dan u van plan was. Dit gebeurt ook bij wegwerkzaamheden, bouwprojecten en sportwedstrijden.
Aanwijzingen altijd opvolgen
Elke verkeersregelaar heeft een instructie van de politie of een opleiding achter de rug. U bent wettelijk verplicht de aanwijzingen van een verkeersregelaar op te volgen. Zo'n aanwijzing gaat boven verkeersregels en verkeersborden. De verkeersregelaar heeft dus altijd gelijk! Bij niet opvolgen kunt u een proces-verbaal krijgen.
 
Filmpje over 3D-aangifteloket
 

Sinds kort staat er een filmpje op Youtube dat laat zien het 3D-aangifteloket werkt. Burgers kunnen op vijf locaties in Zeeland en West-Brabant aangifte doen via een 3D-aangifteloket. Deze nieuwe manier van aangifte doen komt bovenop de bestaande manieren via internet, telefoon, op het politiebureau en thuis.


Wat voor aangiften
Veruit de meeste 3D-aangiften betreffen tot nu toe diefstal of verduistering. Daarnaast doet men met name aangifte van vernieling, bedreiging, lichte mishandeling, verlaten plaats ongeval en babbeltrucs. Aangiften van zware mishandeling, huiselijk geweld en zedenmisdrijven zijn niet geschikt voor 3D-aangifte. Wie de politie belt (0900-8844), krijgt advies op maat welke manier van aangifte doen het meest passend is.
Locaties
De 3D aangifteloketten zijn te vinden op het politiebureau in:


Etten-Leur op het Stationsplein
Roosendaal op de Nieuwstraat
Sprang-Capelle op de Tilburgseweg 23b
Zierikzee op Kerkhof 5
Terneuzen op Rosegracht 15
 
De aangiftes worden ingepland tussen 08.00 en 22.00 uur.
Inhoudsopgave
 
» Doe alsof je thuis bent
 
» Zeeuws-Vlaamse krantenbezorgers helpen politie
 
» Zo herkent u de verkeersregelaar
 
» Filmpje over 3D-aangifteloket
Links
 
   
» Politie.nl
» Kombijdepolitie.nl
» Twitter Politie Tilburg
» Twitter Politie Breda
» Twitter Politie Roosendaal
» Twitter Politie Zeeland  
» Contact      » Profiel Wijzigen      » Doorsturen      » Afmelden        » Aanmelden     
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: newsletter@newslettercollector.com
 

Geertruidenberg.nl

Categories: Police Town Information Local
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019