Met ‘Box 3-belastingcheck’ van FiscAlert kun je zien of je box 3-belasting terug kunt krijgen door de Hoge Raad-uitspraak van 6 juni.

De Hoge Raad heeft afgelopen 6 juni een belangrijke uitspraak gedaan over de belastingheffing over het vermogen in box 3. Wat heeft de Hoge Raad beslist en wat betekent dit voor jou?

Denk je dat je werkelijke rendement lager is dan het forfaitaire rendement in box 3? Maak dan een berekening met onze rekentool ‘Box 3-belastingcheck’. Bereid de berekening voor met deze checklist en bewaar de verzamelde stukken goed.

Heb je een definitieve aanslag 2023 voor box 3 gekregen en heb je alleen betaal- en spaarrekeningen? Check dan of je werkelijke rendement ongeveer overeenkomt met het belaste forfaitaire rendement. Is je werkelijke rendement lager? Dan kan het zinvol zijn om bezwaar te maken. 

Op 6 juni deed de Hoge Raad de langverwachte uitspraak over de heffing in box 3. Cor Overduin was nauw betrokken bij deze procedures. De hoogste tijd voor een interview met hem.

  • De slimste tips in geldzaken
  • 10 x FA Magazine
  • Toegang tot alle content op de website en de Adviesservice
  • Vanaf € 24,50 per jaar
Lid worden
Copyright © 2024 Alert Uitgeverij BV. 
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op onze nieuwsbrief.