img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Pubquiz junior

Stichting Ouder en Kind organiseert jaarlijks een festival in Almere met verschillende activiteiten op het gebied van kunst, cultuur, sport, spel en gezondheid. Dit allemaal speciaal voor ouders en kinderen in de leeftijd van 0-14 jaar. Dit jaar verloopt het festival door de coronamaatregelen wat anders. De afsluitende quiz is daarom dit jaar, in samenwerking met de bibliotheek, in de vorm van een digitale pubquiz junior gegoten. Wil je meedoen aan deze pubquiz junior? Lees dan hier hoe je je aan kunt melden.
Donderdag 6 augustus, 15.00 uur, online
img
img

Teken je eigen Superheld!

Voor de derde keer op rij zijn we op zoek naar nieuwe superhelden! Ken je ze nog? Dokter Grijper, Queen Cactus, Power Hayden of Ecolana die de wereld redt van vervuiling? Dit waren de winnaars van de voorgaande jaren van het Superheldenproject. Ben jij tussen de 4 en 12 jaar? Teken dan je zelfbedachte superheld. Je kunt je tekening tot 17 augustus inleveren bij de bibliotheek.
img
Lees verder
img

Walk&Talk online

In deze Walk&Talk online bijeenkomst vertelt Debbie Heijne (De Levende Sollicitatiegids) hoe je online een goede eerste indruk maakt. Je kunt het maar één keer doen, een goede eerste indruk maken. Door de coronacrisis is het des te belangrijker geworden dat je dit online goed geregeld hebt. Maar wanneer maak je een ‘goede eerste indruk’? Kijk voor aanmelden op de website.
Dinsdag 4 augustus, 13.00 uur, online
img
Lees verder

Zomer in de nieuwe bibliotheek

Heb je deze zomer ook al meegedaan aan de speciale jeugdactiviteiten in de bibliotheek? Voor een aantal zijn nog kaartjes te koop. Zo kun je nog mooie mixed media collages maken op dinsdag 4 augustus in Stad, een abstract natuurkunstwerk maken op 5 augustus (Poort), 11 augustus (Stad) en 13 augustus (Buiten), genieten van de films De Griezelbus (4 en 10 augustus) en Het Zakmes (6 en 11 augustus) in Stad en online meedoen aan de pubquiz junior (6 augustus).
Alle informatie over deze activiteiten vind je hier.
img

Co-work day #inspiratie

Hoewel augustus voor velen van ons gelijk staat aan vakantie, is het ook een mooie maand om nieuwe inspiratie op te doen voor je werk. Op welke doelgroep(en) ga je je richten na de vakantie? En welke content ga je hiervoor maken? Deze co-work day staat in het teken van inspiratie opdoen. Wij zorgen voor tools waarmee je je eigen creativiteit de vrije loop kunt laten gaan.
Stad, donderdag 6 augustus, 9.00 uur
Lees verder
img

Film: The Shawshank Redemption (25th Anniversary)

Bankier Andy Dufresne wordt beschuldigd van moord. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar krijgt toch tweemaal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Daar sluit hij vriendschap met de invloedrijke Red. De film neemt je mee in het verhaal van deze gevangenen, die een eigen gemeenschap achter de tralies hebben gevormd. Het script vol levenslessen is gebaseerd op een kort verhaal van Stephen King.
Stad, vrijdag 31 juli (19.45 uur), zaterdag 1 (11.00 én 14.00 uur), dinsdag 4 (19.45 uur) en woensdag 5 augustus (14.00 uur).
Lees verder
img

De VakantieBieb is nog open!

Sinds 1 juli kun je in de VakantieBieb weer genieten van tientallen e-books en luisterboeken voor jong en oud. Heb je de app nog niet gedownload? Doe het dan snel en profiteer tot en met 31 augustus van deze zomer vol verhalen… ook voor niet-leden. Veel leesplezier!
Lees verder
img

Zomeropeningstijden

In de zomerperiode kennen de bibliotheken gewijzigde openingstijden. De vestigingen in Buiten, Poort en Haven zijn nog t/m 6 augustus op dinsdag en op donderdag gesloten. Bibliotheek Stad is de hele maand augustus nog dicht op woensdagavond en zondag.
Lees verder
img

Coronamaatregelen

Het is al weer een tijdje mogelijk om in de bibliotheek filmvoorstellingen bij te wonen, te printen/scannen en kopiëren op de diverse apparaten, een tijdschrift of de krant te lezen (zonder handschoenen), te studeren en/of werken en te genieten van een lekkere kop koffie of lunch bij het nieuwscafé. De 1,5 meter afstand en het handen wassen blijven we hierbij in acht houden!
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden