Bekijk in browser | Naar pvda.nl
PVDA Logo Liggend
 
Beste ,

De afgelopen weken waren we met elkaar door heel Nederland op campagne. En of je nu samen met Marjolein Moorman in Amsterdam, met Rick van der Zweth in Utrecht of met Charlotte Brand in Nijmegen was, overal spatte de energie er vanaf.

En vandaag is het dan zo ver: verkiezingsdag. Zeker in deze tijd – met een allesverwoestende oorlog op ons eigen continent – voelen we allemaal dat democratie geen rustig bezit is. Dat onze vrijheid vanzelfsprekend voelt maar tegelijkertijd ongelofelijk fragiel is. Ons recht om te stemmen is een verworvenheid waar we nooit lichtzinnig mee om mogen gaan. Maak dus gebruik van dat recht, doe mee en laat je stem horen.

Want er staat veel op het spel. Hoe zorgen we dat in tijden van snel stijgende prijzen de ongelijkheid kleiner wordt? Hoe zorgen we voor een betaalbare woning voor ons allemaal? Hoe bouwen we aan een samenleving met minder verdeeldheid en meer saamhorigheid? Daar hebben wij de antwoorden voor. Dat willen en kunnen wij veranderen.

Maar dat kan alleen met een sterke PvdA. En in veel steden en dorpen kunnen we vandaag zetels winnen en de grootste partij worden. Schroom dus niet en vertel mensen vandaag waarom jij PvdA stemt. Je familie aan de keukentafel, je collega’s bij het koffiezetapparaat en je vrienden op sociale media. Elke stem kan het verschil maken.  

Vandaag kunnen we stemmen op een partij die niet luistert naar de mensen met de diepste zakken en de grootste mond, maar naar de mensen met het grootste hart. Op een partij die Nederland eerlijker en socialer wil maken. Samen maken we de PvdA door het hele land groter en sterker.

Hartelijke groet,

Lilianne Ploumen
Esther-Mirjam Sent