Ontvangt u deze e-mail van SCCM in vreemde opmaak of
zonder afbeeldingen? Klik hier voor de online versie

SCCM nieuws

17 mei 2018


> SCCM start pilot Milieuprestatiemeting
> Adviseursmiddagen ISO 45001 - nu aanmelden!
> Webinar PBM – nu aanmelden!
> Verslag Auditordagen 2018
> Mijn.sccm vernieuwd
> Nieuwe privacywetgeving

SCCM start pilot Milieuprestatiemeting

SCCM heeft een instrument ontwikkeld waarmee een organisatie de milieuprestaties inzichtelijk in beeld kan brengen, de ISO 14001 Milieuprestatiemeting. Door het beantwoorden van 26 vragen wordt in één opslag duidelijk waar de organisatie voor staat, wat de sterke en zwakke punten zijn en waar de kansen op milieugebied liggen. Op dit moment wordt het instrument getest en daarom zijn wij opzoek naar ISO 14001-gecertificeerde organisaties die het instrument willen gebruiken. Wanneer u meedoet aan deze pilot, kunt u als één van de eersten de Milieuprestatiemeting gebruiken.
Lees verder en kijk hoe u mee kunt doen >> 

Adviseursmiddagen ISO 45001 - nu aanmelden!

SCCM organiseert in juni een adviseursmiddag over de overgang naar de nieuwe norm voor gezond & veilig werken (voorheen arbomanagement) ISO 45001. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor externe adviseurs op het terrein van gezond & veilig werken managementsystemen die al bekend zijn met OHSAS 18001. O.a. komen aan bod: de verschillen ten opzichte van OHSAS 18001 en de aandachtspunten bij de certificatie ervan. Ook wordt ingegaan op de relatie met de VCA-norm.
Lees verder over het programma en hoe u zich kunt aanmelden >>

Webinar PBM - nu aanmelden!

Op 5 juni organiseert SCCM een vervolg op het webinar over PBM, deze keer in samenwerking met Jos Putman van Intersafe. In het vorige webinar over PBM is vooral ingegaan op de Europese verordening voor PBM, dus redelijk technisch. In dit webinar gaan we in op de praktische vragen die naar aanleiding van het vorige webinar zijn gesteld. Bijvoorbeeld hoe bepaal je welke PBM’s nodig zijn en wat is de houdbaarheid van PBM’s.


Klik hier om aan te melden >>

Verslag Auditordagen 2018

Ook dit jaar zijn de auditoren van de aangesloten certificerende instellingen weer bij elkaar geweest om te praten over specifieke onderwerpen in het kader van ISO 14001 en ISO 45001/OHSAS 18001. Denk hierbij bijvoorbeeld aan inkoop en uitbesteding, ongevallen (ISO 45001/OHSAS 18001) en het levenscyclusperspectief (ISO 14001).
Lees verder over de onderwerpen die auditors besproken hebben >>
 

Mijn.sccm vernieuwd

Vorige maand heeft SCCM de nieuwe website voor mijn.sccm gelanceerd. De nieuwe site was nodig om de beveiliging van persoonsgegevens te vergroten en het beheer makkelijker te maken.
Lees verder over het nieuwe mijn.sccm en kijk hoe u toegang kunt krijgen >>
 
 
 
 

Nieuwe privacywetgeving

Op 25 mei treedt de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) in werking. Deze nieuwe wet over de verwerking van persoonsgegevens heeft ook consequenties voor SCCM en de wijze waarop wij omgaan met deze gegevens. Vóór 25 mei 2018 publiceert SCCM een privacyverklaring op haar website.

Volg SCCM op Twitter!