Samen maken we Nederland groener
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Online lezen    Afmelden
 
 
 
Ook vol groene energie?

Groen doen voelt goed, het geeft energie. Daarom is er nu het Zekergroen Energiecollectief. Een initiatief van de Consumentenbond en Natuur & Milieu. Samen groene energie inkopen bij een écht duurzame energieleverancier. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter de impact.
 

Doe mee
 

Welke e-bike past bij jou?

Mooi lenteweer is weer in aantocht. Dat wordt dus weer lekker fietsen. Op zoek naar een nieuwe e-bike? Wij helpen je kiezen.

 
De beste e-bike
 

Bankkosten weer gestegen

De meeste banken hebben hun tarieven afgelopen jaar opnieuw verhoogd. Dat blijkt uit onze jaarlijkse prijspeiling.

 
Bekijk de stijging
 
 
Verhuisdozen kopen
Bestel je verhuisdozen bij de Consumentenbond. Onze verhuisdoos is iets kleiner en steviger.
Dus ideaal om te stapelen.
Verhuisdozen bestellen
 
 
Gratis artikel: 100 digitale tips & trucs

Al sinds jaar en dag is er één rubriek die het beste samenvat waar de Digitaalgids voor staat: Tips & trucs. Deze gratis special met 100 van de beste en handigste tips & trucs voor pc, tablet en smartphone maken het leven net even wat makkelijker of leuker.

Bekijk de special (PDF)
Meer gratis artikelen
 
 
Nieuwe e-bikes toegevoegd

Wegens groot succes hebben we nog meer elektrische fietsen aan ons e-bike collectief toegevoegd. Zo hebben we nu ook speed pedelecs en een hippe elektrische bakfiets. Je kunt kiezen uit fietsen van 8 verschillende merken. Zo is er voor iedereen een geschikte fiets.

Bekijk de e-bikes
 

Green Make Over Journaal


Bewegen maakt gelukkig en geeft energie. Onze tip in het nieuwste Green Make Over Journaal: op zoek naar de leukste sportschool voor straks, dan kun je die vaak nu al gratis online uitproberen.
 

 
 
Nieuws rondom corona
Teleurgesteld over houding kabinet
Kosten van uitgestelde ziekenhuisbehandeling
Betaalpauze hypotheek nu stuk interessanter
Annuleren vakantie soms toch gedekt
 
 

Robotstofzuiger van Lidl

Lidl verkoopt nu een eigen robotstofzuiger: de Silvercrest. Die is met €160 erg vriendelijk geprijsd voor een robotstofzuiger. Wij probeerden hem uit.

 
Is het wat?
 

Volkoren producten misleidend

Veel fabrikanten misleiden consumenten door hun product volkoren te noemen. Terwijl maar een deel van het meel volkoren is. Dit moet stoppen.

 
Lees meer
 
 
De week van Olof
Een kijkje achter de schermen bij onze Directeur Belangenbehartiging 
Kabinet is de belangrijkste dominosteen

Het kabinet zet alles op alles om het bedrijfsleven te ondersteunen in deze bijzondere tijden, maar vergeet de consumenten. De steunmaatregelen voor het bedrijfsleven benaderen het astronomische bedrag van 20 miljard euro in de eerste drie maanden van de crisis. De KLM alleen al kan rekenen op 2 tot 4 miljard, exclusief de doorbetaling van 90% van de loonkosten. En dat is nog maar het begin.

Lees verder
 
 
Slim schenken

Heb je vermogen, dan wil je dat mogelijk met naasten delen. Het boek Slim schenken bevat alle zaken waarmee je te maken krijgt als je een schenking doet of ontvangt. Met handige tips en heldere rekenvoorbeelden.

Bekijk het boek
 
 

Hoe blijf je thuis fit?

Er is voorlopig nog geen zicht op de opstart van sportscholen, yogalessen of groepsactiviteiten. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om in en om het huis te bewegen.

 
Hoe doe jij dit?
 

Online privacy

Online privacy: de een zegt 'niets te verbergen te hebben', de ander gaat hier juist heel zorgvuldig mee om. Hoe zit dit bij jou? Maak je je zorgen om je privacy online?

 
Praat mee
 
Je ontvangt dit bericht omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van activiteiten van de Consumentenbond. © Consumentenbond 2 mei, 2020