Bekijk in browser | Naar pvda.nl
PVDA Logo Liggend

Nieuwsbrief

Beste ,

De gruwelijke gevolgen van Poetins inval van Oekraïne worden steeds duidelijker. Miljoenen mensen ontvluchten het land op zoek naar een veilig heenkomen. En talloze mannen en vrouwen blijven achter om hun land te verdedigen. Lees hier wat jij kunt doen om te helpen.

Op Internationale Vrouwendag praten Lilianne Ploumen, Kati Piri en Lenna Vromans met vrouwen uit Oekraïne, Rusland en Belarus over de rol van vrouwen in conflictsituaties. Lees meer.

An image

Kom jij ook naar Heerlen?


Lilianne Ploumen gaat op donderdag 10 maart in gesprek met Vice-President van de Europese Commissie Frans Timmermans, in zijn stamkroeg Café Pelt in Heerlen. Ze spreken onder andere over de situatie in Oekraïne en ondertekenen met alle Limburgse lijsttrekkers het Pact van Limburg. Lees meer en meld je aan.

An image

Bekijk deze toffe campagnevideo


PvdA Rotterdam maakte deze geweldige video. Prachtige beelden van de stad en de boodschap dat alle Rotterdammers een eerlijke kans verdienen om te groeien tot wie ze willen zijn. Bekijk de video.

An image

Loop jij met ons mee?


Loop jij op Internationale Vrouwendag met Lilianne Ploumen en de PvdA mee tijdens de Women's March? Op zaterdag 5 maart begint de mars om 12.00 uur op de Dam in Amsterdam. Meld je aan. 

An image

Nijmegen wil lef tonen tegen wooncrisis


Dankzij de inzet van de Nijmeegse PvdA komt er een opkoopbescherming. Hierdoor kunnen huizen tot 350.000 euro niet worden opgekocht door investeerders om te worden verhuurd. Maar als het aan lijsttrekker Charlotte Brands ligt wordt dit bedrag verhoogd.

"Met alleen ‘bouwen, bouwen, bouwen’ komen we er niet. Dan kunnen er huizen komen, maar als die opgekocht worden door beleggers zijn die nog onbetaalbaar. De markt faalt." Lees meer.


An image

Kom nu in actie bij jou in de buurt!


Nog maar anderhalve week voor de stembussen opengaan. Dit is het moment om in actie te komen! Via PvdA.nl/kaart kan je meedoen met de campagne in jouw buurt. Doe mee aan de campagne in Geleen of Berg en Dal, of rij mee met de Soepbus op Texel.

An image

Motie tegen de loonkloof: meten is weten


Nederlandse vrouwen verdienen nog steeds minder dan hun mannelijke collega’s. Europarlementariërs Agnes Jongerius en Vera Tax pleiten voor onderzoek naar een mogelijke loonkloof in gemeentelijke organisaties.

Roep daarom met een motie jouw College van B&W op eventuele beloningsverschillen in de gemeente te onderzoeken. Tax: "Laat de gemeentes maar aantonen dat binnen hun personeelsbestand geen loondiscriminatie plaatsvindt." Lees meer.

An image

Geef een boek cadeau


Bij de actie ‘Geef een boek cadeau’ kunnen mensen boeken doneren aan Zwolse (basis)scholen. Lijsttrekker Patty Wolthof: "de PvdA strijdt voor gelijke kansen voor alle kinderen. En een goede taalbeheersing is daarvan een van de belangrijkste basisonderdelen". Lees meer.

An image