ELF Voetbal nieuwsbrief van 22-05-2022
Doelman Kelle Roos op weg naar nieuw avontuur: “Ik ben altijd hongerig”

Kelle Roos wacht een spannende zomer. Sinds het moment dat de 29-jarige sluitpost het betaald voetbal instapte zijn eerste zomer als free agent. Oftewel transfervrije speler. Na negen seizoenen Derby County kan zijn volgende stap zomaar eens in Nederland, België of Duitsland liggen. “Als de club ambitieus is en ik ben onderdeel van een mooi project. Dat past bij mij. Ik ben altijd hongerig.”


lees verder
Het weekend van de waarheid in de voetbalwereld: dit mag je niet missen

Dit voetbalweekend vallen er flink wat beslissingen, want in de buitenlandse topcompetities worden de laatste speelrondes gespeeld. In ons eigen land is het ook erg spannend, omdat daar de strijd om Europees voetbal en promotie/degradatie in de play-offs wordt afgewerkt. Wij nemen je in dit artikel mee bij alle beslissingen die plaats gaan vinden.

lees verder
Interview Michael Woud: "Voor een liter benzine betaal ik 85 eurocent"

Een topwedstrijd op de Olympische Spelen bezorgde Michael Woud een transfer naar Japan. De 23-jarige doelman, die in ons land het doel verdedigde van Willem II en Almere City, tekende afgelopen winter een driejarig contract bij Kyoto Purple Sanga. "Uitwedstrijden bezoeken we meestal per trein."

lees verder
Samenvatting Team Curaçao - Ajax (1-5)

Het seizoen zit er inmiddels helemaal op voor Ajax. De Amsterdammers gingen aan het einde van het seizoen nog voor een oefentrip nog naar Curaçao voor de sponsorverplichtingen. Ajax speelde vrijdag nog een vermakelijke oefenwedstrijd op bezoek bij Team Curaçao en wist die met 1-5 te winnen.  

lees verder
ELF Voetbal nummer 5, ereronde: met Donyell Malen, Guti, Ajax en het late Bosman-arrest, Pröpper en pa en zoon Westerhof

De zomer(vakantie) nadert. Maar eerst moet er nog een aantal Europese prijzen worden uitgereikt. Wint Feyenoord bijvoorbeeld de Conference League in een historisch coëfficiëntenseizoen? ELF Voetbal nummer 5 biedt een mooie ontspannen voorbereiding richting de eindstrijd in Tirana. Deze keer interviews met Donyell Malen, Érick Gutiérrez, Hans en Wout Westerhof en een verhaal over de ongewenste transferzomer van Ajax.

lees verder
Interview Érick Gutiérrez, Mexicaan van PSV: "Eenzaamheid kan heel pijnlijk zijn"

"Weet jij misschien nog een school voor mijn oudste zoon?", vraagt Érick Gutiérrez bij aanvang van het interview. "Santiago wordt binnenkort vier jaar oud." Guti windt er geen doekjes om. De PSV-middenvelder voelt zich thuis in Eindhoven en is nog lang niet klaar in de Lichtstad. "Ik heb het gevoel gehad dat ik tijd verloor."

lees verder
De PANNA! Voetbalagenda 2022-2023 is er weer!

Hij is er weer: de nieuwe PANNA! Voetbalagenda 2022-2023. Vol leuke top tien-lijstjes, mooie paginagrote foto's van de grootste talenten en de grappigste moppen. En natuurlijk handige pagina's om je schoolrooster in te vullen of je huiswerk. En natuurlijk je eigen wedstrijd van dat weekend.

lees verder
Gianni Dos Santos speelt in de nieuwe Canadian Premier League: "Elke wedstrijd zit het stadion bomvol"

Als voetballer droom je van een stap naar het buitenland. Maar Canada? Dat staat vast niet bovenaan het wensenlijstje. Gianni Dos Santos twijfelde geen moment en boekte een vlucht naar de andere kant van de oceaan, om voorlopig niet meer terug te keren. In Canada ging er een wereld voor hem open en op dit moment is de 23-jarige spits gelukkiger dan ooit. "Het is hier beter dan ik dacht. Ik mijn regio wonen allemaal rijke mensen. Ik zie alleen maar grote huizen."

lees verder
Interview Abdullah Avci, kampioenstrainer Trabzonspor: "Willen Stefano Denswil graag behouden"

Niet een van de drie grootmachten uit Istanbul. Maar Trabzonspor heeft zich dit seizoen verrassend tot kampioen van Turkije gekroond. Voor het eerst sinds 1984. De technische architect achter het succes is Abdullah Avci. "De stad had deze titel nodig. De organisatie binnen deze club is een groot voorbeeld voor iedereen in de wereld."

lees verder