Tellen maar: huisspinnen | Natuurommetje bij Gooilust | 10 x opvallers van de maand augustus
Spinnen tellen

Spinnen tellen

10 + 11 september Nationale Spinnentelling. Alvast 4 weetjes over de kruisspin >
Roots
WAT EEN VRAAG
WAAROM IS DE HUISSPIN NU ZO REISLUSTIG?

Hoeveel huisspinnen heb jij al gespot afgelopen dagen? (Roots-redacteur Daniël Mulder 3 in 2 dagen). Je leest hier waarom ze juist nu opduiken in je huis...
Foto: iStock

Roots
VERHAAL ACHTER DE FOTO
EEN BAARDMANNETJE

Een baardmannetje fotograferen is niet zo makkelijk. Vaak hoor je de vogel wel, maar zie je ‘m niet. Of hij zit op een “rommelige plek” tussen het riet. Fotograaf Susanne Vedder bleef volhouden totdat ze deze foto kon maken.
Foto: Susanne Vedder

Advertorial
Roots
Maak kennis met Landleven

Geniet je ook zo van tuinieren, appeltaart bakken en koken met groenten uit de moestuin? Maak dan nu kennis met Landleven: 10 nummers Landleven voor slechts € 29,50 en ontvang de Landleven-agenda 2023 t.w.v. € 14,95 gratis. Het abonnement stopt automatisch.

Roots
NATUUROMMETJE
LANDGOED GOOILUST IN DE HERFST

Bij ‘s-Graveland, even ten noordwesten van Hilversum, liggen tien buitenplaatsen, waaronder Gooilust. Tijdens dit ommetje zie je het landhuis soms opduiken tussen de boomtakken, dan weer verdwijnt het achter een dichte haag groen. Een knap 'verstoppertje-spel'. 
Foto: Nanda Raaphorst

Roots
DE KWESTIE:
DOET DE BEVER HET TÉ GOED?

Tot 1988 was er al 160 jaar lang geen enkele bever meer in Nederland. Nu is hij terug en neemt het aantal bevers behoorlijk toe. Dat gaat gepaard met overlast én afschieten...
Foto: Peter Meurs

Roots
ROOTS FOTO VAN DE MAAND
DE 10 OPVALLERS VAN AUGUSTUS

En daar zijn ze dan: 10 opvallende inzendingen van de Roots Foto van de Maand augustus wedstrijd. Het thema was Het juiste moment. Roots fotografie-redacteur René Alblas geeft er kort commentaar bij. 
Foto: Judith Senders

Roots
101 tips voor avonturen in de buitenlucht

Ook het najaar is een prachtige tijd om er op uit te trekken. Kun jij nog wel wat inspiratie gebruiken? In deze gloednieuwe najaarseditie van In Eigen Land vind je 101 tips om te genieten in de buitenlucht: van de leukste wandelingen en fietstochten in het najaar, eilandhoppen op de Wadden tot de beste musea, podia en events in elke provincie! Bestel ‘m snel voor slechts € 4,99 en profiteer van gratis verzending binnen Nederland.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2022 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden