Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 20 mei 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Doorhaling van tot celstraf veroordeelde AA blijft staan
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) ziet geen aanleiding om aan een frauderende (voormalige) AA een minder zware maatregel op te leggen dan de doorhaling van drie maanden die hij vorig jaar door de Accountantskamer kreeg opgelegd.
Lees verder »
Hof zet streep door belastingconstructie bij overname Hunkemöller
De Franse investeringsmaatschappij PAI Partners heeft het recht misbruikt door bij de overname van lingerieketen Hunkemöller in 2011 een financiële constructie op te zetten met als enige doel geen belasting te betalen. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam onlangs geoordeeld
Lees verder »
Advertorial: Word het kantoor van de toekomst!

De accountancywereld verandert en de accountancy professional moet mee veranderen. Persoonlijke aandacht en toekomstgericht advies zijn de sleutel tot de toekomst én tot succes. Een onmogelijk doel? Nee hoor. Je moet alleen je werkprocessen optimaliseren en digitaliseren. PinkWeb helpt je. Doe de gratis kantoorscan en zet vandaag nog je eerste stap naar de toekomst!

Advertorial: Meer tijd voor je klanten dankzij MUIS Software

Automatiseer eenvoudig al je administraties, zonder het overzicht te verliezen. Dankzij het accountancy dashboard en de signaleringsfuncties zie je direct welke klanten jouw aandacht nodig hebben. Zo houd je meer tijd over om je klanten proactief te adviseren. Ontdek de mogelijkheden van MUIS Software: download de accountancy brochure.

Belastingdienst grijpt opnieuw in bij Noorse broeders
De sektarisch christelijke geloofsgemeenschap Noorse broeders raakt opnieuw de ANBI-status kwijt. De Belastingdienst concludeert na boekenonderzoek dat de Stichting Wereldwijd Evangeliewerk (WEW) in Kampen geen Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is, meldt NRC. De fiscus trekt de fiscaal aantrekkelijke ANBI-status met terugwerkende kracht tot 1 januari 2008 in.
Lees verder »
Alfa neemt Achterhoeks Novel Groep Accountants en Adviseurs over
Alfa Accountants en Adviseurs en Novel Groep Accountants en Adviseurs gaan per 1 november 2019 samen verder als gevolg van een overname door Alfa. Novel Groep, met vestigingen in Aalten en Winterswijk, zal onder de naam Alfa Accountants en Adviseurs op de gebruikelijke wijze onderdeel van de op medewerkersparticipatie gerichte organisatie uit gaan maken.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat is de filosofie achter het administratiedossier?

Het administratiedossier is onmisbaar voor wie efficiënt moet zijn en relevant wil blijven. In deze whitepaper kun je lezen wat de filosofie is achter het administratiedossier van Visionplanner en waarom checklists daarin een prominente plek hebben gekregen. Daar zijn goede argumenten voor maar dat kan niet zonder ook aandacht te schenken aan een tegenbeweging.
Ga naar =>

Lees verder »
KENNISPARTNER
Lijfrente bij de eigen bv – bezint eer gij begint

Drie jaar geleden heeft Paula het bedrijf van haar vader overgenomen. Ze heeft er haar eigen draai aangegeven, met als resultaat dat de onderneming beter loopt dan ooit tevoren. Het fiscale jasje van de IB-onderneming begint te knellen en een bv lijkt haar wel wat. Vooral omdat ze op termijn plannen heeft om de zaak […]

Lees verder »
Navordering na gebruikmaken van inkeerregeling terecht
De inspecteur heeft terecht een navorderingsaanslag opgelegd aan een ondernemer met een nertsenfokkerij die buitenlandse inkomsten verzweeg, oordeelt het Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch. De 58.462 euro die de ondernemer op zijn Luxemburgse bankrekening stortte is in het buitenland opgekomen inkomen waarop de verlengde navorderingstermijn van toepassing is.
Lees verder »
Belastingdienst waarschuwt voor valse e-mails over betalingsachterstand
Er is een valse phishingmail in omloop over een betalingsachterstand die nog betaald moet worden, waarschuwt de Belastingdienst.
Lees verder »
Automobilist droeg in 2018 flink bij aan staatskas
Automobilisten hebben de schatkist vorig jaar flink gespekt. De opbrengsten van de belasting op personenauto’s en motorrijtuigen (bpm) en de accijnzen op brandstof waren honderden miljoenen euro’s hoger dan waarop de overheid had gerekend
Lees verder »
NBA brengt brochure adviserende MKB-accountant uit
Advieswerkzaamheden bepalen voor een groot deel de toegevoegde waarde van de MKB-accountant. De NBA-brochure ‘De adviserende accountant’ geeft handvatten bij drie typen adviesopdrachten. De basis voor deze handvatten worden geleverd in het NEMACC-onderzoeksrapport ‘De adviserende accountant’.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Get it right: in vier stappen naar een efficiënte bedrijfsvoering

Richard Schiphorst, algemeen directeur CaseWare Nederland, ziet een duidelijke verschuiving in zijn bedrijf. Was de organisatie voorheen een traditionele jaarrekeningspecialist. Nu is het een aanbieder van gespecialiseerde accountancysoftware die alle opdrachten van begin tot eind voor het accountantskantoor kan begeleiden. Integrated accounting noemen ze dat bij de softwareleverancier uit Apeldoorn.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
5 tips over de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans: voorbereiding is het halve werk

Nieuwe regels voor rond arbeidsovereenkomsten. Eerder schreef ik al over de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) en de 6 belangrijkste wijzigingen. Deze wet treedt, mits de Eerste Kamer ook instemt, per 1 januari 2020 in werking.  Werkgevers kunnen nu al rekening houden met de nieuwe wet. De 5 belangrijkste tips op een rij. Dossieropbouw en […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Arrestaties om fraude met ‘duurzame’ biodiesel
ING en ABN Amro gebruiken blockchain voor handel
Kritiek op aanpak fraude met Europese subsidies
OPLEIDINGEN
Associate degree Accountancy
HAN
2 september 2019
In de keuken bij…piloten…
NBA Opleidingen
25 juni 2019
Trends, innovatie en oplossingen voor accountantskantoren
Unit4
21 mei 2019
VACATURES
Corporate Finance Adviseur
Lansigt
Ridderkerk
Multichannel Marketeer – Amsterdam
Visma
Eigen kantoor bij Finovion
Finovion
Meerdere locaties, o.a. Eindhoven, Den Bosch, Enschede
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN