Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 9 juli 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Doorhaling voor AA failliete zorginstelling
De Accountantskamer heeft een voormalig accountant van een failliete zorginstelling een doorhaling opgelegd voor de duur van drie jaar. De tuchtrechter acht bewezen dat hij onder meer zonder grondslag goedkeurende controleverklaringen heeft afgegeven. De AA – al eerder drie maanden doorgehaald – heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak.
Lees verder »
Zwaardere bewijslast bij te laat bezwaar tegen boete
Per 1 augustus komt ook bij een bezwaar tegen een fiscale boete de bewijslast bij de belastingplichtige te liggen als die betoogt dat een termijnoverschrijding niet aan hem te wijten is. Dat blijkt uit een uitspraak van de Hoge Raad.
Lees verder »
Advertorial: Aanlevering SBR Jaarrekening enorm versimpeld

Voorheen was het aanleveren van SBR Kredietrapportages tijdrovend. Dit jaar heeft SBR Nexus de SBR Jaarrekening geïntroduceerd: hierdoor hoeven er geen aanvullende bancaire gegevens meer ingevuld te worden. De SBR Jaarrekening kan binnen enkele minuten worden aangeleverd bij de bank. Weten hoe het werkt? Bekijk hier alle informatie

Advertorial: Alles wat je moet weten voordat je jouw AVB oversluit

Als ondernemer ben je overal op voorbereid. Dus ook op schade. Daar heb je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) voor. Maar past je huidige AVB nog bij jouw situatie? Het kan verstandig zijn deze over te sluiten. Bijvoorbeeld omdat je wilt besparen op jouw premie of omdat jouw bedrijfsactiviteiten wijzigen. Ontvang tips in de gratis AVB Checklist. Praktisch en slim. Inclusief praktijkvoorbeelden.

FIU komt met checklist tegen corruptie
De Financial Intelligence Unit Nederland (FIU) gaat onder anderen accountants en fiscalisten een lijst verstrekken met 72 aanwijzingen en handvatten die moeten helpen bij het opsporen van corruptie. Dat meldt het FD.
Lees verder »
Geen aangepaste youngtimerregeling voor elektrische auto’s
Staatssecretaris Snel ziet niets in een voorstel om elektrische auto’s vanaf 5 jaar in aanmerking te laten komen voor de youngtimerregeling. Dat bevordert maar beperkt het behoud van deze auto’s voor de Nederlandse markt en kost bovendien veel geld, schrijft hij aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Volg een cursus bij het Register Belastingadviseurs

Het Register Belastingadviseurs organiseert jaarlijks 300 cursussen voor hun leden. Maar ook niet-leden kunnen zich inschrijven via rb.nl/pe. Meer weten over btw of andere fiscale onderwerpen? Of juist werken aan vaardigheden om uw adviesskills te verbeteren? Ga naar de website en bekijk het aanbod. Een advies over de toekomst geef je niet met de kennis van gisteren.

Lees verder »
NOB buigt zich over kortetermijnopties box 3-heffing
De NOB heeft in een notitie drie mogelijke alternatieven voor de box 3-belasting onder de loep genomen. Volgens de belastingadviseurs zijn verhoging van het heffingvrije vermogen, een tegenbewijsregeling of aansluiten bij het werkelijke rendement alledrie reële opties.
Lees verder »
Fusie Oosterhoutse accountants
MOS Accountants & Adviseurs en Flink Accountants & Fiscalisten, beide gevestigd in Oosterhout, gaan per 1 januari volgend jaar fuseren. Ze gaan verder onder de naam MOS.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Frauderisicofactoren in de praktijk

“Fraudeurs in je praktijk, je wilt ze toch niet hebben. Al bijna 20 jaar verzorg ik daarom cursussen over fraude (preventie) in het mkb. Binnenkort (weer) bij u?” Jan van der Meijden, docent training Frauderisicofactoren
Diverse data en locaties in 2019| 13.00-20.30 uur | Pe uren 6 | Prijs leden/ niet-leden € 450
Bekijk de verschillende varianten en meld u aan =>

Lees verder »
Hoekstra: geen claw back variabele beloning bij staatssteun
Minister Hoekstra (Financiën) ziet af van de introductie van een zogeheten ‘claw back’-optie om vaste beloningen terug te vorderen bij bestuurders van banken due staatssteun krijgen. Dat is Europeesrechtelijk niet houdbaar, zo heeft de Raad van State laten weten.
Lees verder »
Pas volgend jaar langetermijnplan voor box 3-heffing
Het ministerie van Financiën doet op twee terreinen onderzoek naar een nieuwe vormgeving van de box 3-heffing, schrijft staatssecretaris Snel in antwoord op Kamervragen. Volgend voorjaar hoopt hij langetermijnopties bekend te kunnen maken.
Lees verder »
ADVERTORIAL
5 Redenen waarom u servicemanagement zou moeten omarmen

Selfservice zal de komende jaren steeds belangrijker worden. Dit omvat alle manieren waarop accountants hun cliënten kunnen ontzorgen bij het voeren van de (financiële) administratie. Hoe? Download de whitepaper >>

Lees verder »
Hoge Raad oordeelt over criteria fiscale eenheid in onderwijs
De Hoge Raad heeft in twee uitspraken duidelijkheid gegeven over de voorwaarden waaronder scholen met eigen BV’s kunnen worden aangemerkt als fiscale eenheid. Het onderscheid tussen economische en niet-economische activiteiten is daarbij niet van belang en bovendien hoeft de BV niet uitsluitend voor de aandeelhoudende stichting actief te zijn.
Lees verder »
BFT controleert naleving WWFT
Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) gaat de komende tijd de naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT) bij administratiekantoren monitoren.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Beroepsfouten: zo gaat u ermee om

Vroeg of laat maken we allemaal wel eens een fout. Uw favoriete boek, film of serie is geniaal omdat er eerst talloze irrelevante hoofdstukken en scènes sneuvelden op de montagevloer of schrijftafel.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
SFAA haalt salarisverwerking in huis: van doorgeefluik naar adviseur

SFAA besloot najaar 2018 om salarisadministratie voor klanten toe te voegen aan hun dienstenaanbod. Zo ontwikkelt de Cloud Award winnaar van 2018 zich verder tot one-stop-shop voor (administratieve) diensten voor ondernemers. ‘Geen doorgeefluik meer, maar rechtstreeks antwoorden op vragen.’ 

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Baker Tilly weer onder vuur in Someren
OPLEIDINGEN
Workshop – Hoe gebruik je Fyndoo Advise in de dagelijkse praktijk?
Fyndoo, powered by Topicus
10 juli 2019
Scherp op loonheffingen in de financiële administratie voor de niet-salarisprofessional
Fiscount
11 september 2019
Webinar Optimalisatie accountancy dashboard
Muis Software
18 juli 2019
VACATURES
Junior-Accountant (Controlepraktijk)
De Hooge Waerder
Alkmaar
Belastingadviseur
ABAB
Den Bosch
Bedrijfsadviseur- Oldenzaal
de Jong & Laan
Oldenzaal
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN