Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 25 januari 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Doorhalingen voor accountants Antilliaanse verzekeraar
Twee voormalig accountants van de Curaçaose verzekeraar Ennia zijn door de Accountantskamer voor meerdere maanden doorgehaald. Ze schoten tekort bij de controle van de jaarrekeningen van het concern en hebben alarmsignalen genegeerd bij de verzekeraar waarop al bijna vier jaar de noodregeling van toepassing is.
Lees verder »
Zorgen accountants over bedrijfskosten nemen toe
Accountants wereldwijd maken zich zorgen over bedrijfskosten. De bezorgdheid staat op het hoogste niveau sinds het eerste kwartaal van 2019, blijkt uit de Global Economic Conditions Survey van accountantsorganisaties IMA en ACCA onder bijna 2.500 accountants.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Training Externe Verslaggeving voor kleine en micro-BV

Het vakgebied Externe Verslaggeving is in beweging. Jaarlijks zijn er wijzigingen en aanvullingen. In deze training wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden zichtbaar gemaakt welke regelgeving van toepassing is. Daarbij gaat het om de actualiteiten voor de meest voorkomende situaties in de mkb-praktijk op dit vakgebied.

Bekijk het programma »
AA ziet eigen onzorgvuldige portefuillewaardering niet in: berisping
Een AA die in het kader van een geschil rondom een opgeheven maatschap een mager onderbouwde waardering van de klantenportefeuille gaf, is door de Accountantskamer berispt. Daarbij speelt mee dat zij aangeeft het een volgende keer weer net zo te zullen aanpakken.
Lees verder »
Opinie | Duurzaamheidsverslaggeving door bedrijven: tijd van vrijblijvendheid is voorbij
Om de klimaatdoelstellingen te halen, is actie nodig. Om de voortgang hierop te kunnen meten, is serieuze duurzaamheidsrapportage van bedrijven essentieel. De tijd van vrijblijvendheid ten aanzien van dergelijke rapportage is voorbij, betogen Raneesh Jagbandhan en Marcus Looijenga van PwC.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Will you have a good overview of de Dutch VAT system?

During this online English Course on March 30 Marja van den Oetelaar will clearly explain how the Dutch VAT system works. After the course you will have a good general overview of the Dutch VAT system. You will also be able to identify the boxes in the Dutch VAT return. With lots of opportunities to pose your questions to the lecturer.

More info »
TIP
Tipweek | Tip 2 – Controleer voorlopige aanslagen of teruggaven IB 2021
Heeft je cliënt te weinig inkomstenbelasting betaald of te veel teruggaaf gehad, dan moet hij/zij die belasting alsnog betalen. Dat kan je voorkomen door de…
Lees verder »
Van Rij: box 3-aanslagen tijdelijk van de baan
De Belastingdienst zal, uitzonderingen daargelaten, voorlopig geen box 3-aanslagen opleggen, meldt staatssecretaris Van Rij aan de Tweede Kamer. Al opgelegde voorlopige aanslagen zullen bij de definitieve aanslag worden hersteld.
Lees verder »
KLM moet gratis woon-werkverkeer voor buitenlands personeel onder de loep nemen
De KLM moet stoppen met het makkelijker maken van belastingontwijking voor medewerkers. Zo moet de regeling die in het buitenland wonende werknemers gratis woon-werkverkeer biedt onderzocht worden. Dat schrijft de staatsagent die in de gaten houdt of de vliegmaatschappij verantwoord gebruik maakt van de staatssteun.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
MRW Accountants & Adviseurs deelt een gouden tip voor 2022

Ambities waarmaken doe je met terugblikken en vooruitkijken. We gingen in gesprek met Bas van Velzen, ICT-adviseur bij MRW Accountants & Adviseurs. In 2021 hebben zij veel IT-innovaties doorgevoerd en zij delen een gouden tip voor 2022.

Lees verder »
Jubelton kan volgens ICT’ers wel meteen worden afgeschaft
Rijke ouders kunnen hun kinderen nog tot 2024 belastingvrij een ton schenken om een huis te kopen. Eerder afschaffen is technisch niet haalbaar volgens de Belastingdienst. Maar ICT’ers zeggen: ‘Zet die 100.000 in je systemen op 0, en klaar is Kees’.
Lees verder »
Betrapte boekhouder KempenPlus werd getipt door undercoveragent
Een administratief medewerker van sociale werkplaats KempenPlus kon ongezien bijna 5 miljoen euro overboeken op zijn eigen rekening. Hij liep tegen de lamp, maar wist al een maand voor zijn aanhouding dat hij betrapt was. Een undercoveragent lichtte hem in.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Piekdrukte? Tijd om te innoveren!

Piekdrukte binnen jouw accountants- of administratiekantoor? Je bent zeker niet de enige die deze stressvolle periode kort voor de BTW-deadline ervaart. De enorme toestroom van vergeten bonnetjes en facturen of een verdwaalde ordner die een ondernemer ergens opgeduikeld heeft. En dat niet bij één klant, maar bij alle klanten. Tegelijkertijd. Herkenbaar? Dan is het hoog […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Fiod-onderzoeken leverden in 2021 ruim half miljard op
Fiscus maakt fout in toelichting premie Werkhervattingskas
Hoge Raad oordeelt ruimer over winstvrijstelling voor verenigingen en stichtingen dan fiscus
Toezichtkosten fors omhoog, toch kan AFM maar beperkt handhaven bij kleine accountantskantoren
OPLEIDINGEN
Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)
Markus Verbeek Praehep
14 februari 2022
Arbeid en Recht (1)
Fiscount
14 februari 2022
Externe Verslaggeving voor kleine en micro-BV
NBA
11 maart 2022
VACATURES
Senior Assistent Accountant RA
Share Impact Accountants
Voorburg
Fiscount zoekt een specialist sociale zekerheid
Fiscount
(Senior) controller / teamleider Rotterdam
Yaarwerk
Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN