Lees deze e-mail in uw browser
Actueel
Dossier: Migrantenkerken
'Wij zijn niet compleet zonder onze migrantenkerken’, stelt een notitie over de oecumene die in april 2007 op tafel ligt bij de generale synode. Hoe zit het met de relatie van de Protestantse Kerk ten opzichte van de migrantenchristenen in ons land?
Een overzicht.
Thema van de week: Missionair werk 
Missionaire opleiding leert voorgangers én gemeente de blik naar buiten te richten
In de tweede startmodule van de opleiding 'Kerk naar buiten' maken deelnemers kennis met theologische en veranderkundige theorievorming rond leiderschap bij verandering. Wat betekent missionair leiderschap en hoe krijgt dat vorm? 
Lees meer en meld je aan voor deze startmodule
‘Verhaal van Gods missie cruciaal om richting te geven aan de kerk’
In de startmodule van de opleiding 'Kerk naar buiten' worden deelnemers geïntroduceerd in het veld van de missiologie en de contextualisatie, en wel op zo’n manier dat het duidelijk wordt hoe relevant deze velden zijn voor het functioneren van de lokale kerk. 
De startmodules zijn los te volgen. Meld je aan
Themapagina Missionair
Wat is missionair-zijn precies? Welke vormen bestaan er? De themapagina biedt inspiratie, ideeën en materialen om als gemeente missionair te zijn. Van eenvoudige missionaire initiatieven tot informatie over pionieren en de opleiding 'Kerk naar buiten' voor predikanten en kerkelijk werkers.
Naar de themapagina
Ook interessant
KOMunity, Dialogue Matters en ViaJacobi zijn de drie winnaars van de Tender 2021. Elk van hen ontvangt gedurende drie jaar jaarlijks een bedrag van € 50.000 voor hun initiatieven die grote groepen mensen samenbrengen en verbinden.  

De rol van voorganger en betekenis van het ambt in christelijke gemeenschappen zijn volop in verandering. Wat betekent dit voor de rol van de voorganger, voor het ambt, de kerk en de opleiding? De cursus ‘Ambt in verandering (31 maart en 1 april) van PThU helpt predikanten en kerkelijk werkers daar meer zicht op te krijgen.
Nieuwe vacatures
Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
Volg ons online
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2022, Protestantse Kerk in Nederland. Alle rechten voorbehouden. 

Protestantse Kerk in Nederland
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht

Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.