NT e-mail
De gratis
Weekly
LAATSTE NIEUWS
#
‘Douanetop dwarsboomde onderzoek naar corruptie in haven Rotterdam’
De top van de douane heeft onderzoeken naar integriteitsschendingen onder medewerkers in de Rotterdamse haven bewust tegengewerkt. Dat meldt RTL Nieuws. De douane herkent zich niet in dat beeld.
#
Kuijken Logistics (KLG) komt in handen van Chinese Sinotrans
De eigenaren van Kuijken Logistics Group (KLG), Ad en Kees Kuijken, hebben wegens gebrek aan opvolging uit eigen omgeving, besloten hun onderneming te verkopen aan de grote Chinese expediteur Sinotrans. De overnameprijs is door de partijen geheim gehouden.
#
Beleggers eisen tientallen miljoenen van FedEx wegens misleiding
Aandeelhouders van FedEx eisen in de VS tientallen miljoenen dollar aan schadevergoeding van de Amerikaanse pakketvervoerder. In een claimzaak stellen de beleggers te zijn ‘misleid’ door het bestuur, onder wie oprichter Fred Smith.
(advertentie)
#
Export naar Zuid-Europa blijft toenemen
Zuid-Europese landen zijn voor Nederlandse bedrijven interessante handelsgebieden. Toch blijft wegtransport met de variërende landschappen, smalle wegen en verre uithoeken een grote uitdaging. Voor meer info, klik hier.

POPULAIR
#
Aanbod en tarieven luchtvracht zakken verder weg in augustus
Het aanbod voor de luchtvrachtsector daalde in augustus met ruim 7% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Afgezet tegen juli van dit jaar (-4,2%) is het tevens een aanzienlijke verslechtering van de marktvraag.
#
Gitrans en Van Dijk Expresse fuseren tot Nassau Sneltransport
Met ingang van dinsdag 1 oktober fuseren de Bredase transporteurs Van Dijk Expresse en Gitrans Sneltransport. Ze gaan verder onder de naam Nassau Sneltransport Breda. Dat hebben beide bedrijven dinsdag bekendgemaakt.
#
Rotterdamse containerstuwadoor Uniport in zwaar weer
Donkere wolken pakken zich samen boven de containerstuwadoor Uniport in de Rotterdamse Waalhaven. Het bedrijf ziet steeds meer klanten naar concurrerende terminals op de Maasvlakte vertrekken.
#
Wereldprimeur: autonoom schip NYK vaart van China naar Japan + video
NYK heeft een eerste proef met een zelfvarend schip voltooid. De PCTC (pure car truck carrier) ‘Iris Leader’ van 70.826 ton voer van China naar Japan. Daarmee is het bedrijf de eerste rederij ter wereld die een test met een zogeheten maritime autonomous surface ship (MASS) volgens de IMO-standaarden met succes afrondt, aldus de Japanners...
#
Commentaar – Uitstel van executie
PostNL, het oude PTT Post, is terug bij af na de goedgekeurde overname van concurrent Sandd door staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken). Bijna dertig jaar van overheidsstreven om via privatisering en overnames een stukje marktwerking los te laten op de postmarkt en het voormalig staatsbedrijf kan daarmee in de prullenbak.
#
Nederlands schip gaat varen met ‘zeilpanelen’
Rederij Van Dam Shipping heeft een contract getekend voor de installatie van het ‘zeilsysteem’ Ventifoil van eConowind. Dat komt op het vrachtschip ‘Ankie’.
#
‘Uitdagender dan Port Hedland wordt het niet’
Het Rotterdamse Kotug is begonnen met het slepen van enorme ijzererts-carriers in de Australische exporthaven Port Hedland in opdracht van het mijnbouwbedrijf Fortescue. Ceo Ard-Jan Kooren over de achtergronden en de uitdagingen die komen kijken bij het binnenhalen en uitvoeren van zo’n langlopend project ‘down under’.
#
Stikstofoordeel: havenwereld houdt adem in
Nou dat weer, zal menig Rotterdams havengerelateerd bedrijf hebben gedacht. Je werkt voortvarend aan duurzaamheid. Nu zet de Raad van State je de voet weer dwars.
#
Zeker 200 miljoen nodig voor ‘klimaatnetwerk’ North Sea Port
De aanleg van een ‘klimaatnetwerk’ van pijpleidingen in het beheersgebied van North Sea Port (NSP) gaat minstens 200 miljoen euro kosten. Dat blijkt uit een onderzoek dat de grensoverschrijdende havenbeheerder heeft laten uitvoeren. Het onderzoek is woensdag in Terneuzen gepresenteerd op het Havencongres North Sea Port van ProMedia, uitgever van onder meer Nieuwsblad Transport.
#
‘EU moet leveringsbeperkingen stoppen’
Stel dat je altijd een bepaald soort paracetamol slikt, maar dat merk blijkt tijdens een bezoek aan België niet verkrijgbaar te zijn. Dat kan zomaar gebeuren door leveringsbeperkingen. De detailhandel wil hier nu een einde aan maken.
#
‘Rotterdamse container nu net als pakketje online te volgen’
Havenbedrijf Rotterdam (HbR) lanceert woensdag 2 oktober de tracking & tracing-app Boxinsider. Daarmee kunnen verladers en expediteurs real time statusinformatie over containers, die via Rotterdam worden vervoerd, online zien.
#
ING: ‘E-trucks vanaf 2028 financieel aantrekkelijker dan diesels’
Elektrische vrachtwagens zijn in 2028 financieel aantrekkelijker dan dieseltrucks. Het kantelpunt ligt dichterbij naarmate transporteurs er meer kilometers mee rijden. Dat heeft het ING Economisch Bureau berekend.
#
Schmidt Zeevis: ‘Logistiek voor 20% voorspelbaar’
Geen dag is hetzelfde voor Kees Groenenboom, logistiek manager van Schmidt Zeevis. ‘In de zee kan je niet bestellen. De zee gééft.’
#
Martijn Elbers van Shuttlewise Spoorman van het jaar
Directeur Martijn Elbers van Shuttlewise is op het Spoorcongres in het Brabantse Oirschot uitgeroepen tot Spoorman van het jaar 2019.
#
‘Pakketbezorging wordt afvalputje bij samengaan Sandd en PostNL’
Pakketbezorgers betreuren het besluit van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) om de overname van Sandd door PostNL alsnog goed te keuren, nadat eerder de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de koop had getorpedeerd. ‘De pakketbezorging is een afvoerputje aan het worden’, meldt de belangenvereniging van deze koeriers, de BVPD.
#
Katoen Natie neemt Antwerps transportbedrijf Joosen over
Katoen Natie heeft het Vlaamse transportbedrijf Joosen overgenomen voor een onbekende koopsom. De acquisitie door de bedrijvengroep van Fernand Huts moet zorgen voor versterking van de transportvloot van Katoen Natie in het Antwerpse havengebied op gebied van containervervoer.
#
RIVM vindt ‘zeer zorgwekkende’ stoffen in stookolie zeeschepen
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft schadelijke en zelfs ‘zeer zorgwekkende’ stoffen aangetroffen in stookoliemonsters van zeeschepen in de Rotterdamse haven.
#
Paniek op tankermarkt na sancties VS tegen Cosco-dochters
De chartertarieven op de mondiale tankermarkten zijn omhoog geschoten, nadat Washington sancties had afgekondigd tegen twee tankvaart-dochters van het Chinese Cosco.
#
Bonte containers gaan in Rotterdam het schip op
Spoorvervoerders zijn gewoonlijk niet zo gek op graffiti, maar voor Noah’s Train maakten ze graag een uitzondering. ‘s Werelds langste mobiele kunstwerk is immers een PR-instrument van jewelste, bedoeld om de Europese bevolking van de zegeningen van spoorvervoer te overtuigen.
CONTACT
www.nieuwsbladtransport.nl
redactie@nieuwsbladtransport.nl
010-280 10 00
Abonneren
Adverteren
Afmelden Colofon
Nieuwsblad Transport - Paul Krugerstraat 181 - 3072 GJ Rotterdam