Simpel: verwarm je douchewater voor met de warmte van afvalwater
Gawalo
Online versie
Douche-wtw is hot
Het principe van douchewater warmteterugwinning is simpel: gebruik de restwarmte van het afvalwater om het koude leidingwater voor te verwarmen. Het afvalwater dat in het doucheputje verdwijnt is over het algemeen nog zo’n 35 graden Celsius. Zonde, toch?
Lees verder >
F-Gassen opleiding met subsidie
De tijdelijke subsidieregeling ‘Nederland Leert Door’ van de Nederlandse overheid maakt het mogelijk om voor een gereduceerd bedrag de F-Gassen opleiding te volgen.
Lees verder >
“Wijk aardgasvrij maken complexer dan gedacht”
Zo’n 1.200 woningen zijn via het Programma Aardgasvrije Wijken van het gas gehaald. Ervan leren is het doel van PAW, om via een wijkaanpak tot opschaling te komen. Maar …
Lees verder >
Goede voornemens: woning verduurzamen
Ruim een kwart van de Nederlandse bevolking wil in de komende twaalf maanden stappen ondernemen om de woning te verduurzamen. Hoog op de lijst van voorgenomen maatregelen staan ledverlichting en zonnepanelen.
Lees verder >
Is infraroodverwarming goedkoop?
Infraroodpanelen staan te boek als goedkoop in aanschaf, maar relatief duur in gebruik. Hoe zit dat precies? We vragen het aan Freek Houtepen, bestuurslid van de Nederlandse branchevereniging voor infraroodverwarming.
Lees verder >
Airco als collectief warmtepompsysteem
Split- of monobloc-warmtepompen in een cascadesysteem zijn een veel gekozen lucht-wateroplossing voor een collectief warmtepompsysteem. Zijn lucht-lucht-warmtepompsystemen ook geschikt voor een collectief systeem?
Lees verder >
Hybride werken en gebouwbeheersystemen
Gedeeltelijk thuiswerken en gedeeltelijk op kantoor. Voor de toekomst is dat een heel waarschijnlijk scenario. Hoe gaat een gebouwbeheersysteem daarmee om?
Lees verder >
Nieuwe gasketels moeten op 20% waterstof kunnen branden
De Europese Unie overweegt om het verplicht te stellen dat nieuw hr-ketels op tenminste een bijmenging van 20 procent waterstof kunnen branden.
Lees verder >
Meer artikelen
Partnernieuws
Mechanisch, elektronisch… wat is het beste toilet?
Design is een belangrijke overweging bij de keuze van het juiste toilet voor de openbare ruimte. Maar ook de bediening is daarbij van belang: mechanisch of elektronisch, minimalistisch of met karakter, ingebouwd of verzonken... Welke keuze is juist?
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright