View this email in your browser
Dansk PersonTransport bekymrede over omtalen og resultaterne af vejsidekontrol
Dansk PersonTransport ærgrer sig over den misvisende mediedækning af politiets vejsidekontrol til DM i Skills. Medierne undlader at fortælle, at de nye synsregler, som politiet følger slavisk, medfører, at selv de mindste fejl, der ikke udgør en risiko for færdselssikkerheden medfører en indkaldelse til omsyn. I virkeligheden er kurven knækket for fejl, der kan være til skade for færdselssikkerheden, såsom skævbremsning.
DPT: Vedtagelsen af Mobilitetspakke 1 er et skridt i den rigtige retning
Dansk PersonTransport glæder sig over, at EU-Parlamentet har stemt Mobilitetspakke 1 igennem. Dette betyder, at samtlige udenlandske busvirksomheder skal sikre, at deres chauffører aflønnes efter danske løn- og arbejdsforhold fra første dag, som de kører cabotagekørsel i Danmark. Foreningen vil arbejde hårdt på at sikre, at grundlaget for at håndhæve og implementere en kommende lov er tilstede.
Dansk PersonTransport støtter DA og FHs løsningsforslag på cabotageområdet
Et nyt løsningsforslag fra DA og FH tilføjer en bestemmelse i udstationeringsdirektivet, der sikrer, at udenlandske vognmænd, der kører cabotagekørsel i Danmark skal følge niveauet i de kollektive overenskomster, der er indgået af de på området mest repræsentative arbejdsmarkedsparter. Dansk PersonTransport bakker op om forslaget.

Køreplanlægning til busserne: Samarbejdet kan fintunes på Fyn
Rammerne for et samarbejde om tilrettelæggelse af køreplaner på Fyn er gode, men de kan udfyldes bedre. Det var én af konklusionerne på et møde mellem 3F, Dansk PersonTransport og Fynbus fredag den 29. marts i Odense.
Sektor- og hovedbestyrelseskonstituering i Dansk PersonTransport
Efter møder i de enkelte sektorer er der nu blevet konstitueret formænd i sektorbestyrelserne. Det betyder samtidig, at sammensætningen af hovedbestyrelsen er på plads, og der er her blevet foretaget en ny konstituering, hvor Lars Larsen, Københavns Bustrafik, er ny næstformand.
 

For medlemmer

Reception hos Holstebro Turistbusser
Reception hos Haarby Turist

 
Første møde i udvalget for mindre busvognmænd
Vi minder om, at der på onsdag den 10. april kl. 16.00-19.00 er opstartsmøde i udvalget for mindre busvognmænd. Formålet med udvalget for mindre busvognmænd er at samles om at drøfte de udfordringer, prioriteringer og forretningsmuligheder, som er særligt kendetegnede for de mindre virksomheder.
Turistkørsel: Anbefalet køreplan for Oslo centrum i 2019
Oslo Kommune har udgivet en køreplan for turistbusser, der kører i Oslo centrum. Se køreplanen her.

Igangværende udbud

Der er i øjeblikket igangværende udbud af personbefordring. Du kan læse mere via nedenstående link, hvor vi har lavet en oversigt over udbudene.
Copyright © 2019 Dansk PersonTransport, All rights reserved.
Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du er tilmeldt listen hos Dansk PersonTransport (tidligere Danske Busvognmænd og Dansk Taxi Råd)

Our mailing address is:
Dansk PersonTransport
Nørre Farimagsgade 11
København K 1364
Denmark

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.