Goedemorgen, Deze week kenmerkte zich door nieuwe maatregelen tegen corona. Het aantal besmettingen e
NOS Nieuwsbrief
Goedemorgen,
Deze week kenmerkte zich door nieuwe maatregelen tegen corona. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames loopt namelijk hard op. Opvallend daarin: het advies voor het dragen van mondkapjes is onderwerp van discussie. Op middelbare scholen moeten ze wel, op mbo’s, hbo’s en universiteiten weer niet.
Maar dat was niet alles, want met de winter voor de deur groeien ook de zorgen om ventilatie op scholen.
En de vraag naar sneller testen neemt toe. NOS op 3 legt in dit audiofragment uit hoe sneltesten werken. Wij zijn overigens benieuwd wat jij van deze audio-uitleg vindt. Wil je er een paar vragen over beantwoorden? Alvast bedankt.
Dit was er nog meer in het nieuws deze week:
Verhalen om wat langer bij stil te staan:
In de serie In de frontlinie publiceerden we in het voorjaar dagelijks de ervaringen van zorgmedewerkers die we volgden. NOS spreekt met ze, een half jaar later. Hoe is het nu met ze en hoe kijken zij naar de toename van het aantal coronapatiënten?
Hebben we kernenergie nodig om de klimaatdoelen in 2030 te halen? Daarover verschillen de meningen. In ieder geval is het vraagstuk weer voer voor politieke discussie. NOS op 3 zet op een rij wat precies de voors en tegens zijn als het gaat over kernenergie.
De afgelopen week maakte het ene na het andere grote bedrijf bekend dat er honderden of zelfs duizenden banen tegelijk gaan verdwijnen. Shell, Tata, KLM, BAM en ook in het buitenland is het bijna dagelijks raak. NOS-economieredacteur Nik Wouters blikt in podcast De Dag terug én vooruit. Is dit het begin van nog veel meer ellende? Luister de podcast hier in je favoriete podcast-app.
Dit zit er dit weekend aan te komen:
  • Er wordt gefietst dit weekend, vandaag begint de Giro d'Italia.
  • Geniet je meer van tennis? Het hele weekend zijn er wedstrijden in de derde en vierde ronde van Roland Garros.
Heb je tips, op- of aanmerkingen of verhaalideeën? Dan horen we dat graag. Mail ons op: nosnieuwsbrief@nos.nl. Of druk op reply.