Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 30 mei 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Drie accountantskantoren samen verder met behulp van investeerder Capital A
AV top 50-spelers Verstegen en Schuiteman gaan samen met de Baarnse Meerwijk Allister Groep verder in de nieuwe coöperatie Unia. De drie accountantskantoren krijgen 51% van de aandelen in handen, private equity-partij Capital A 49%.
Lees verder »
Doorhaling frauderende accountant in hoger beroep verkort
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven is van oordeel dat een RA die van een opdrachtgever € 50.000 overmaakte naar zijn eigen bankrekening het accountantsberoep ernstig in diskrediet heeft gebracht. De maatregel van doorhaling is op zijn plaats, maar het College ziet aanleiding om de duur van de termijn te beperken.
Lees verder »
ADVERTORIAL
3 opleidingsroutes naar je AA-titel bij Hogeschool HAN
De vraag naar goed opgeleide accountants is groot. Wil jij graag je AA-titel halen? Lees in dit artikel dan meer over de 3 meest gekozen opleidingsroutes. Wat zijn de verschillen? Welke route past bij jou? Laat je bijpraten door de hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Start jij ook in september? Meld je aan of vraag een adviesgesprek aan.
Lees het artikel »
Normalisering handhaving arbeidsrelaties door Belastingdienst: wat houdt dat in?
Het is de ambitie om de handhaving op schijnzelfstandigheid te versterken en te verbeteren en op 1 januari 2025 het handhavingsmoratorium op te heffen. Hoe dat moet gebeuren wordt door de Belastingdienst op een rij gezet in een aantal documenten:
Lees verder »
Fusies en overnames | Zes perspectieven als ultieme win-win

Bol Adviseurs kijkt verder dan de ondernemer, of de behoefte wel of niet te verkopen. Er gaat iets aan vooraf. Director Corporate Finance Ralf Stubbe en Junior Consultant Corporate Finance Klaas Manders lichten hun zes perspectieven toe: hét Bol-denkkader® om alles(!) inzichtelijk te krijgen.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak van de jaarrekening een adviesinstrument
Worstel jij met tijdrovende jaarrekeningen en complexe processen? In het ebook ‘Efficiënter samenstellen, beter adviseren’ lees je hoe het makkelijker kan. Ontdek hoe jij met slimme technologie en efficiënte processen sneller jaarrekeningen samenstelt en tegelijkertijd waardevol advies geeft aan jouw klanten.
Download het ebook direct. »
Fiscus weet weer medewerkers aan te trekken, 141 miljoen verborgen vermogen gevonden
Het personeelsbestand van de Belastingdienst is vorig jaar per saldo toegenomen met 1.433 medewerkers. De wervingsdoelstelling is daarmee ruimschoots behaald. Dat blijkt uit de woensdag gepubliceerde Jaarrapportage Belastingdienst 2023.
Lees verder »
Personalia | Michiel Dorenbos International Tax Director bij RSM
Met ingang van 1 juni versterkt Michiel Dorenbos als International Tax Director de btw-praktijk van RSM in Amsterdam. Dorenbos heeft ruim 20 jaar ervaring bij onder meer Big4 en als btw-specialist in het bedrijfsleven.
Lees verder »
Vriend van
Johan Kriek: vanuit Kaapstad even op bezoek bij zijn Nederlandse collega’s

Vanuit Kaapstad werkt Johan Kriek bij Joanknecht. Vorige maand had de bevlogen auditor de kans om zijn collega’s in Eindhoven persoonlijk te ontmoeten. Hoe heeft hij deze week in Nederland ervaren? En wat zijn de opvallendste verschillen en overeenkomsten tussen de werkculturen van Nederland en Zuid-Afrika? “De grens tussen werk en sociaal leven is hier wat scherper. In Zuid-Afrika loopt dat meer door elkaar.”

Lees verder »
AFM wil bestuursrechtelijk toezicht op financiële verslaggeving
Bij het toezicht van de AFM op financiële- en duurzaamheidsverslaggeving maakt de Wet toezicht financiële verslaggeving (Wtfv) momenteel gebruik van een civielrechtelijke basis, wat afwijkt van het overige bestuursrechtelijke toezicht van de AFM.
Lees verder »
Hoogleraar corporate governance benoemd, ‘steeds meer partijen rammelen aan de deur’ 
De manier waarop we onze ondernemingen besturen staat onder druk. Dat stelt prof. dr. Jeroen Veldman, die vandaag zijn oratie houdt aan Nyenrode Business Universiteit.
Lees verder »
Belastingdienst 5 jaar onder toezicht van Autoriteit Persoonsgegevens
De Belastingdienst komt 5 jaar onder toezicht te staan van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), meldt staatssecretaris Marnix van Rij van Financiën aan de Tweede Kamer. Die stap wordt gezet om “tot een duurzame verbetering van de bescherming van persoonsgegevens van burgers en bedrijven te komen”.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de belangrijkste btw en bcf-aspecten van het gemeentelijk grondbedrijf?
Wil je weten wat de fiscale aandachtspunten van anterieure overeenkomsten of de ontwikkelingen van een btw-bouwterrein zijn? Hoe het zit met erfpacht, ruiltransacties, mixpercentages grondbedrijf of overdracht gemeenschapsvoorzieningen? Laat je dan op 19 juni bijpraten door Joep Swinkels.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Lange doorhaling voor accountant die zelf met bewijs kwam van meewerken aan btw-fraude  
Beperking giftenaftrek slecht nieuws voor kerken en goede doelen
Van big4 naar eigen kantoor: Just Audit
Werkkostenregeling in de inkomstenbelasting: fiscus neemt standpunt in
OPLEIDINGEN
Masterclass Financial Accounting
Markus Verbeek Praehep
11 juni 2024
Summercourse Update loonheffingen en arbeidsrecht
Accountancy Vanmorgen
29 augustus 2024
Summercourse Box 2 en 3 in 2024: wat te doen met een miljoen?
Accountancy Vanmorgen
29 augustus 2024
VACATURES
Assistent-Accountant (zelfstandig)
KRC Van Elderen
Relatiebeheerder/Accountant
Visser & Visser
Dordrecht
Kantoorleider (AA) Sliedrecht
Vallei Accountants & Adviseurs
Sliedrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN