Drie gepassioneerde toerismebevorderaars verlaten provinciehuis Leeuwarden

3 years ago


Text only:

Indien deze e-mail van FryskNijs niet goed zichtbaar is,
klik dan hier voor de online versie.
Voeg redactie@friesnieuws.nl toe aan uw adresboek voor correcte weergave en aflevering.
Nieuwsbrief: 12/16/2015

Toeristisch nieuws uit Friesland


Jaap Goos, Steven Duursma en Jannewietske de Vries

Drie gepassioneerde toerismebevorderaars verlaten provinciehuis Leeuwarden
Bram Hulsman (links), programmamanager Het Friese Merenproject & Fryslân Topattractie, overhandigde Jaap Goos (midden) en Steven Duursma (rechts) een lichtmetalen bedankje voor hun inzet voor het Friese Merenproject. Klik hier voor vergroting.

LEEUWARDEN (NL) – Drie nauw samenwerkende en fanatieke Friesland-promotors verlaten het provinciehuis in Leeuwarden. Jaap Goos en Steven Duursma deden dat officieel donderdag 10 december 2015, oud-gedeputeerde Jannewietske de Vries verlaat vandaag, 16 december 2015, het politieke toneel.


Jaap Goos was van 2001 tot 2012 eerste stuurman van het Friese Merenproject en tot zijn afscheid op 10 december aanvoerder van het investeringsprogramma ‘Wurkje foar Fryslân’. Steven Duursma was van 2008 tot 2015 senior projectleider bij het Friese Merenproject, aanvoerend in programma’s als Grenzeloos Varen en Elektrisch Varen, en ambtelijk opdrachtgever van talrijke natte infrastructurele werken, voor 2008 ook in Groningen. Goos en Duursma hadden mede namens de gedeputeerde financiën en toerisme, Jannewietske de Vries (PvdA), veel contact met ondernemers, organisaties en gemeenten die wilden inhaken op de nieuwe faciliteiten die de provincie op het gebied van land- en waterrecreatie wilde creëren, investeringen tot een totaal van 400 miljoen euro. Heel Friesland werd bevaarbaar en opgefrist door het Friese Merenproject. Eén project mislukte jammerlijk zei Duursma in zijn afdscheidsrede: het laten rijden van een stoomtrein tussen Sneek en Stavoren als nieuwe Friese topattractie. Het Polderhoofdkanaal kwam gelukkig met de hakken over de sloot. Duursma en Goos kregen veel complimenten van collega’s en oud-gedeputeerde De Vries. Ze waren sociaal, vriendelijk en sturend en droegen zo in hoge mate bij aan een gastvrij Friesland met ruim baan voor boot- en fietstoeristen, onder andere door de bouw van vele aquaducten en hogere bruggen.


Klik hier om het hele artikel, met meer foto's, op de website te lezen.
Zie voor meer toeristisch nieuws uit Friesland: www.friesnieuws.nl

Deel dit bericht


Share
Tweet
Forward
Share
+1
U ontvangt deze e-mail omdat u bent aangemeld voor de wekelijkse nieuwsbrief van friesnieuws.nl
Kantoor- en postadres redactie:
Friesland Holland Tourist Information and Travel ServiceHoofdstraat West 38Wolvega, Friesland 8471 HV Netherlands
Add us to your address book
Stuur bericht door    Afmelden    Wijzig uw profiel 

Friesnieuws.nl

Categories: Town Information Local County
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019