Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Van Hool: behoud van volledige tewerkstelling – dat is de inzet

De sluiting van de busafdeling van Van Hool is geen goed idee. Gezien de omvang van de busvloot in België is er gegarandeerd werk voor jaren, en bij de aandeelhouders is meer dan geld genoeg. Met een beetje politieke moed moet een doorstart zeker kunnen lukken.

Lees verder

VRT: uw berichtgeving over Haïti was (weeral) beschamend slecht

De berichtgeving over Haïti in het VRT-19-uur-journaal van 6 maart was een aaneenschakeling van postkoloniale vooroordelen en flagrante desinformatie die de moordende chaos in Haïti ontdeden van enige context en geschiedenis. Dat die chaos een dader heeft, met name de VS, Frankrijk en Canada, hoeft de kijker niet te weten?

Lees verder

Veroordeling van Dries Van Langenhove is een verdediging van de democratie

Dries Van Langenhove is niet veroordeeld voor het posten van memes maar omdat hij een bedreiging vormt voor de democratie. De strijd tegen extreemrechts moet in de eerste plaats een brede politieke strijd zijn. Repressie en justitie zouden slechts het laatste redmiddel mogen zijn.

Lees verder

Gedetineerde afgevoerd naar ziekenhuis na dagenlange marteling

In de Antwerpse gevangenis werd een gedetineerde in levensbedreigende toestand naar het ziekenhuis afgevoerd nadat zijn medegevangenen hem dagenlang gemarteld zouden hebben. Het onderzoek loopt en de celgenoten van het slachtoffer zijn opgenomen voor verhoor. De vakbonden wijzen naar de politiek en benadrukken opnieuw het probleem van de overbevolking in de gevangenissen.

Lees verder

De gevolgen van het opschorten van de financiering van UNRWA voor de hulp aan Gaza

UNRWA, het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen, werd op 26 januari in een crisis gestort toen Israël 12 van haar werknemers in Gaza beschuldigde van betrokkenheid bij de dodelijke aanval van Hamas op Israël van 7 oktober, die een verwoestende, nu bijna vier maanden durende oorlog ontketende.

Lees verder

Belgische boer klaagt TotalEnergies aan voor schade door klimaatcrisis

Een boer uit Henegouwen daagt TotalEnergies voor de rechter vanwege de impact van het bedrijf op de klimaatcrisis. Extreme weersomstandigheden hebben zijn boerderij aanzienlijke schade berokkend, zegt hij. Het is de eerste klimaatzaak tegen een multinational in België.

Lees verder

Aanwezigheid president Israël smet op opening Nationaal Holocaustmuseum Amsterdam

Zondag 10 maart werd in Amsterdam het Nationaal Holocaust-museum geopend. Goed dat het er is en dat het stof tot nadenken geeft over de betekenis van ‘nooit meer’. Zeer jammer dus dat deze opening werd ontsierd door de aanwezigheid van de president van een land dat voor het ogenblik wordt vervolgd door het Internationaal Gerechtshof voor genocide.

Lees verder

Wat is er aan de hand in Haïti?

De mainstreammedia pakken uit met spectaculaire koppen over de crisis in Haïti maar geven nauwelijks context en historische achtergrond. Hieronder een inside-analyse van het Haïtiaans inferno, voorbij de spectaculaire titels.

Lees verder

Neemt de honger naar winsten de ouderenzorg over?

Veertig jaar lang al vreet het neoliberalisme als een sluipend gif aan de welvaartsstaat. Het gevolg is een falende overheid en een niets ontziende jacht van Vlaamse- en multinationale entiteiten op maximale winsten. Vlaanderen wordt gekoloniseerd, ook in de ouderenzorg.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Over gevangenissen, overbevolking, recidive en menselijkheid – bedenkingen van een aalmoezenier

Gevangenissen zijn weer eens in het nieuws: overbevolking en stakingen. Goed dat het in het nieuws komt. Er is reden om te staken. De overbevolking swingt de pan uit. Antwerpen drukt op de alarmknop. Geen nieuwe gevangenen tot het aantal voldoende gezakt is. Andere arresthuizen doen mee. Oh, nu is er een probleem. Waar moeten we nu met de gevangenen naartoe? Dan wordt er beslist om de druk van de ketel te halen.

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium