ELF Voetbal nieuwsbrief van 30-05-2024
Drukke transferzomer op komst bij Ajax: Farioli kan aan de bak

Francesco Farioli is precies een week geleden gepresenteerd als nieuwe trainer van Ajax. In zijn eerste week viel op dat hij veelvuldig aanwezig was op De Toekomst. Hij gaf eerder in interviews aan dat hij in Turkije en Frankrijk wel eens op de club sliep en grapte al dat er ook maar een bed moest worden neergezet op De Toekomst. De 35-jarige Italiaan wordt omschreven als een vakidioot die niet kan wachten om te beginnen. En dat is maar goed ook, want Ajax gaat opnieuw een roerige zomer tegemoet. Wat moet er gebeuren? We zetten het op een rij.


lees verder
Samenvatting Conference League finale: Olympiakos - Fiorentina (1-0)

Olympiakos Piraeus is er in geslaagd om de eerste Europese finale in de clubgeschiedenis winnend af te sluiten. In het AEK Stadium, thuisbasis van aartsrivaal AEK Athene, was Olympiakos Fiorentina na honderdtwintig minuten de baas. De Italianen stonden voor het tweede seizoen achter elkaar in de finale van de Conference League. Vorig jaar bleek West Ham United de sterkste en ook dit jaar is het Fiorentina niet gegund.

lees verder
David Nascimento wil Portugese winnaarsmentaliteit implementeren bij FC Den Bosch: ‘We moeten consequent alles blijven geven met z’n allen’

Vanaf volgend seizoen neemt David Nascimento het roer over bij FC Den Bosch. Het wordt voor de Portugees-Kaapverdische coach zijn tweede klus als hoofdtrainer in Nederland. Nascimento kijkt uit naar de avonden in De Vliert. “Dat publiek, echt bizar.”

lees verder
Voorbeschouwing Champions League Finale: Borussia Dortmund – Real Madrid

Zaterdag 1 juni is het zover. De finale van de Champions League wordt gespeeld in het Wembley Stadium in Londen. Het Duitse Borussia Dortmund onder leiding van Edin Terzic neemt het op tegen Spaans landskampioen en recordkampioen in de Champions League Real Madrid. Enkelvoudig Champions League winnaar Dortmund tegen veertienvoudig winnaar Real Madrid, het klinkt als David tegen Goliath.

lees verder
VACATURE: STAGE COMMUNICATIE/SOCIAL MEDIA VOOR ELF VOETBAL & PANNA! MAGAZINE

Ben jij een content creator of social media specialist in de dop en wil je deze skills combineren met je grote passie voor voetbal? Dat kan! Voor de magazines ELF Voetbal en PANNA! Magazine zijn we op zoek naar een enthousiaste social media stagiair(e).

lees verder
Wie is Dovbyk, de laatste in het rijtje Messi, Ronaldo, Lewandowski?

Waar de titelstrijd in Spanje al weken geleden werd beslist, bleef de strijd om de topscorerstitel wel tot op het laatst spannend. Uiteindelijk lukte het de relatief onbekende Artem Dovbyk van Girona om in de laatste wedstrijd topscorer van Spanje te worden.

lees verder
Vacature: Stage lopen op de redactie van ELF Voetbal en PANNA!?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

lees verder
Galatasaray en de andere centurions met meer dan 100 punten

Dankzij een overwinning op Konyaspor werd Galatasaray afgelopen weekend kampioen van Turkije. En niet zomaar, want met deze laatste drie punten werd de magische grens van honderd bereikt. Het Manchester City van enkele jaren geleden zit misschien nog vers in het geheugen, maar welke andere ploegen wisten dit eerder te doen?

lees verder
Harry Goudsblom, alias de Tietenman: "Dan knijpt zo’n steward een paar keer in mijn bh en is het goed"

Harry Goudsblom. Die naam zal niet bij elke Oranje-supporter een belletje doen rinkelen. Voeg de bijnaam 'de Tietenman' toe en de herkenning is daar. De 62-jarige Alkmaarder bezocht al meer dan driehonderd wedstrijden van Oranje. De laatste 28 jaar met de twee herkenbare bulten onder zijn shirt. Ook in Duitsland is hij weer van de partij. "De Europese titel? Daar heb ik alle fiducie in. Het finaleweekend is al geboekt."

lees verder