Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 8 juli 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
DRV Accountants en Adviseurs groeit vooral door overname
DRV Accountants & Adviseurs zag haar omzet in het verslagjaar 2018 toenemen van € 49,5 naar € 54,9, een stijging van 11 procent. De omzetgroei is grotendeels toe te schrijven aan de overname van het Oosterhoutse kantoor BRG Accountants & Belastingadviseurs per 1 januari 2018.
Lees verder »
Attractiepark Toverland wint zaak over BTW-tarief parkeren
Een flinke meevaller voor eigenaar Jean Gelissen van attractiepark Toverland bij Venlo. Het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft zich uitgesproken over een jarenlang slepende kwestie met de fiscus over het BTW-tarief dat van toepassing is op parkeerkaartjes bij het Limburgse pretpark.
Lees verder »
Advertorial: Huwelijksvermogensrecht

Prof. Bernard Schols brengt u op 19 september volledig op de hoogte van het nieuwe huwelijksvermogensrecht. En hij bespreekt de actuele ontwikkelingen in het traditionele huwelijksvermogensrecht met u. Kortom, niet alleen vernieuwen en actualiseren, maar ook opfrissen van uw kennis in 1 dag! Zorg dat u deze interactieve praktijkgerichte stoomcursus niet mist!

Advertorial: Alles wat je moet weten voordat je jouw AVB oversluit

Als ondernemer ben je overal op voorbereid. Dus ook op schade. Daar heb je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) voor. Maar past je huidige AVB nog bij jouw situatie? Het kan verstandig zijn deze over te sluiten. Bijvoorbeeld omdat je wilt besparen op jouw premie of omdat jouw bedrijfsactiviteiten wijzigen. Ontvang tips in de gratis AVB Checklist. Praktisch en slim. Inclusief praktijkvoorbeelden.

Veel niet-OOB-kantoren voeren veranderingen door 
In januari van dit jaar startte een themaonderzoek onder niet-OOB-kantoren die nog geen maatregelen hadden ingevoerd ter verbetering van de controlepraktijk. Dit themaonderzoek, dat werd uitgevoerd door de Raad voor Toezicht en de SRA, heeft ertoe geleid dat inmiddels nagenoeg al deze niet-OOB-kantoren verbetermaatregelen hebben ingevoerd om de controlekwaliteit te verbeteren, meldt de NBA.
Lees verder »
Hof staat beroep op begunstigend beleid belastingrente toe
Een BV heeft met succes een beroep gedaan op een via een WOB-verzoek gepubliceerde passage uit een verslag van de Landelijke vakgroep Formeel recht en hoeft daardoor minder belastingrente te betalen. Het beleid om bij een voorlopige aanslag geen belastingrente te berekenen over de periode waarover de fiscus al over het geld beschikte is weliswaar […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Volg een cursus bij het Register Belastingadviseurs

Het Register Belastingadviseurs organiseert jaarlijks 300 cursussen voor hun leden. Maar ook niet-leden kunnen zich inschrijven via rb.nl/pe. Meer weten over btw of andere fiscale onderwerpen? Of juist werken aan vaardigheden om uw adviesskills te verbeteren? Ga naar de website en bekijk het aanbod. Een advies over de toekomst geef je niet met de kennis van gisteren.

Lees verder »
Vrijwel alle MKB’ers zijn gecompenseerd of hebben voorschot ontvangen voor rentederivaten
Bijna alle MKB-klanten (99 procent), die onder het Uniform Herstelkader (UHK) vallen, hebben inmiddels een compensatie of een voorschot aangeboden gekregen voor hun rentederivaten. Dat staat in de vijfde voortgangsrapportage van de AFM die minister Hoekstra van Financiën vrijdag aan de Tweede Kamer heeft aangeboden.
Lees verder »
DNB publiceert good practices fiscale integriteitsrisico’s bij cliënten van banken
Hoe kunnen banken voorkomen dat zij door hun klanten betrokken worden bij belastingontduiking en hoe krijgen ze inzicht in belastingontwijking door klanten? Over die vragen heeft de Nederlandsche Bank nu praktijkvoorbeelden gepubliceerd. In de good practices fiscale integriteitsrisico’s bij cliënten van banken heeft DNB ook reacties uit de consultatie verwerkt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
5 Redenen waarom u servicemanagement zou moeten omarmen

Selfservice zal de komende jaren steeds belangrijker worden. Dit omvat alle manieren waarop accountants hun cliënten kunnen ontzorgen bij het voeren van de (financiële) administratie. Hoe? Download de whitepaper >>

Lees verder »
Onderzoek IIA Nederland: positie internal audit levert nog vaak discussie op
Verreweg het grootste goed van de internal auditfunctie (IAF) is de onafhankelijkheid, daar zijn commissarissen en internal auditors het over eens. Een belangrijk discussiepunt is echter of de auditor niet meer contact met de gehele Raad van Commissarissen (RvC) zou moeten hebben, in plaats van alleen met de Auditcommissie (AC).
Lees verder »
Bedrijvencoalitie: stop met kilometervergoeding auto
Met de auto naar je werk moet fiscaal niet meer aantrekkelijk zijn. Dat zegt voorzitter Niels van Geenhuizen van de coalitie Anders Reizen, waarin vijftig grote Nederlandse bedrijven vertegenwoordigd zijn
Lees verder »
Gespreid leiderschap als meerwaarde voor het organisatiemodel van het accountantskantoor
Geschikte (assistent) accountants die om de paar jaar overstappen van het ene naar het andere kantoor voor betere voorwaarden of meer verantwoordelijkheid. Herkenbaar voor veel accountantskantoren. Waar ligt dit aan en kun je dit voorkomen? Kijk eens naar je organisatiemodel, zegt Richard Knops AA.
Lees verder »
Versoepeling beleid bij afkoop partnerpensioen na overlijden DGA
Het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen heeft een nieuwe vraag & antwoordserie gepubliceerd waarin wordt ingegaan op de situatie waarin een ingegaan partnerpensioen wordt afgekocht na overlijden van de DGA in 2016, 2017, 2018 of 2019.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Fiscale bewaarplicht: 7 punten waar je niet omheen kunt

De fiscale bewaarplicht is een wettelijke verplichting die geldt voor alle ondernemers in Nederland. Deze verplichting vraagt nogal wat van je klanten. Zeker als ze gewend zijn met oude vertrouwde ordners te werken. Grote kans dat ze, zonder het te weten, niet aan de bewaarplicht voldoen. In deze blog vind je 7 inzichten en feiten […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
BTWeetje | Privégebruik auto
OPLEIDINGEN
Cursus Subsidies en BTW, maak de juiste fiscale keuze
Fiscaal Vanmorgen
11 september 2019
Workshop NLP
NBA Opleidingen
13 september 2019
Associate degree Accountancy
HAN
2 september 2019
VACATURES
Belastingadviseur
de Jong & Laan
Rijssen
(Junior) Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Junior Manager Audit bij AuditNL West bij AuditNL West B.V.
AuditNL West
Zoetermeer
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN