Explainer: Derfor spiller energihandlerne en vigtig rolle i den grønne omstilling
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Se nyhedsbrevet i webversion
2775 header dagens energi 1280x300
Du skal ikke glæde dig over negative elpriser
3738 Elpriser 188 web
Gennem de seneste måneder har der været mange timer, hvor den opmærksomme forbruger har kunnet spare penge. Det kan godt være, at du har nydt godt af situationen og vasket tøj næsten gratis. Men vi skal helst ikke have for mange timer med negative elpriser. Det er nemlig et tegn på, at der er noget galt. Producenterne af strøm vil ikke investere i nye solceller og vindmøller, hvis der er mange timer, hvor de skal betale for at komme af med strømmen. Det vil betyde, at den grønne omstilling gradvist går i stå, og det har ingen af os en interesse i.
Læs klumme i Avisen Danmark af Kristian Jensen

 

energihandlerens rolle i den groenne omstilling cover
Explainer: Derfor spiller energihandlerne en vigtig rolle i den grønne omstilling
Energihandlerne på engrosmarkedet spiller en vigtig rolle i at sikre balance mellem produktion og forbrug, så der er strøm, når forbrugerne har brug for det. Få forklaringen på, hvad en energihandler laver i Green Power Denmarks explainer.
Læs mere og se explainer-video

 

2603 citat
I 2023 blev der installeret knap 4.000 nye naturgasfyr i Danmark med en levetid på op mod 20 år, og Energistyrelsen skønner, at der i 2035 fortsat vil være 110.000 husholdninger, som varmer op med et naturgasfyr. Det flugter ikke med vores grønne, politiske ambitioner.
Kristian Rune Poulsen
Kristian Rune Poulsen, energianalytiker i Green Power Denmark, ifm. at Danmarks Statistiks opgørelse over det danske energiregnskab for 2023 viser, at det samlede naturgasforbrug i Danmark faldt med 3,6 procent.
Kilde: Ritzau

 

 

 

Dagens tal
1300 km
NKT skal levere 1300 km 20 kV-kabler til forsyningsselskabet Tauron for at understøtte udbygningen af et stærkere og mere robust elnet i Polen, der har sat ambitiøse mål om at udbygge og modernisere sit elnet for at sikre infrastrukturen er på plads til den nationale omstilling til vedvarende energi.
Kilde: NKT

 

3168 paragraftegn png
Høringssvar
Green Power Denmark har afgivet høringssvar til Energinets forretningsplan for systemansvar. Der er blandt andet kommenteret på omkostningsrammer, ansøgning om tillæg, proaktiv netudbygning, tariffer og Energinets opgaver.
Læs høringssvaret

 

COLOURBOX52729879
Energi for begyndere – til dig der er ny i energibranchen

 

Hvad betyder det, når dine kolleger og samarbejdspartnere taler om megawatt/megawatttimer, elektrificering, Power-to-X og tidsdifferentierede tariffer? Hvor meget fylder den grønne energi egentlig? Hvilken historie bygger vores energisystem på, og hvordan er rollefordelingen mellem myndigheder, monopolselskaber og kommercielle aktører?

På dette kursus er ingen spørgsmål dumme! Er der ord eller sammenhænge, du ikke forstår, så er det her, du skal spørge.
2659 4 dots lightgreenw
2613 event date time lightgreen 21. august på Scandic Spectrum, København V
Tilmeld dig i dag - kurset plejer at blive udsolgt

 


 

Dagens priser
2627 todays prices systemprice lightgreen
Systempris – el
363,87
DKK/MWh
2610 todays prices vestdanmark lightgreen
Vestdanmark – el
674,83
DKK/MWh
2626 todays prices oestdanmark lightgreen
Østdanmark – el
700,69
DKK/MWh
2624 todays prices gasprice lightgreen
Gaspris
3,24
DKK/m3
2625 todays prices co2price lightgreen
CO2-pris
68,85
EURO/ton
Alle elpriser er dagsgennemsnittet af spotpriser i DKK/MWh
Gas- og CO2-pris er intraday priser fra foregående handelsdag
Kilde: Nord Pool (el) | Kilde: EEX (gas) | Kilde: EEX (CO2)

 

Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du enten har tilmeldt dig via greenpowerdenmark.dk eller direkte har bedt om at komme på listen.
Afmeld nyhedsbrevet
Se oversigt over Green Power Denmarks nyhedsbreve
Læs persondatapolitik
© Green Power Denmark 2024
2617 footer linkedin icon 2619 footer twitter icon 2618 footer mail icon