ELF Voetbal nieuwsbrief van 29-12-2020
Duarte-broers beleven andere seizoenen bij Sparta

De een staat stelselmatig in het basiselftal, de ander is minder vaak tussen de lijnen te vinden. De broers Laros (23) en Deroy (21) Duarte beleven verschillende seizoenen bij Sparta Rotterdam. Toch weten ze: de verhoudingen in de voetballerij kunnen zo anders komen te liggen. "We zijn naast broers ook goede vrienden."


Lees verder
Samenvatting: Liverpool-West Bromwich (1-1)

Een onverwachts gelijkspel voor koploper Liverpool biedt mogelijkheden aan de achtervolgers, van wie verrassend Aston Villa de minste verliespunten heeft. Het is razendspannend in Engeland. 

Lees verder
Welke jeugdspelers maakten voor het eerst hun opwachting in de Eredivisie 1/3?

Door de coronacrisis zal er voor menig club financieel minder mogelijk zijn de komende jaren. Zien we dat al terug in het aantal debutanten uit eigen jeugd? We zetten de jeugdspelers die dit jaar hun eerste wedstrijd speelden op een rijtje. Deel 1: de topclubs.

Lees verder
Win het boek 'Je leven is pas begonnen, als je een award hebt gewonnen!'

Verkiezingen zijn er in allerlei soorten en maten. Van Televizier Ring tot Top 2000. Van Nobelprijs tot Miss Nederland. En natuurlijk de Ballon d'Or. Het is eigenlijk niet normaal hoeveel verkiezingen er zijn! Hoe komt dat? Waarom wordt er massaal gestemd?

Lees verder
Hoe vaak wordt de winterkampioen in de Eerste Divisie de uiteindelijke kampioen?

SC Cambuur legde in de afgelopen week beslag op de wintertitel in de Eerste Divisie. De ploeg uit Leeuwarden gaat overtuigend aan de leiding en dat werd door de fans, die samen feestten en vuurwerk afstaken, uitgebreid gevierd. Hoe verging het de laatste winterkampioenen in de Eerste Divisie?

Lees verder
Interview Teun Wilke Braams: 'Ik ben dankbaar dat ik voor Mexico mag uitkomen'

Teun Wilke Braams maakte tweeënhalf jaar geleden de bijzondere stap vanuit Mexico naar Nederland. ELF Voetbal besloot de talentvolle spits te bellen. Over zijn jeugd in Mexico, voetballen bij Chivas Guadalajara en Querétaro FC, een ontmoeting met wereldster Ronaldinho, zijn eerste jaren bij sc Heerenveen, de grote stap van Querétaro naar Friesland, een eventuele keuze tussen Los Tricolores en Oranje, mooie avonturen als jeugdinternational van Mexico en dromen voor de toekomst.

Lees verder
Van deze voetballers verwacht Ajax erg veel in 2021

2020 zit er bijna op en de clubs in de Eredivisie houden een korte winterstop. Een interessante vraag voor het nieuwe jaar is welke talenten zich gaan aandienen en welke spelers de nieuwe sterkhouders gaan worden. Bij Ajax wordt er veel verwacht van de volgende jongelingen.

Lees verder
Winterstop in de Eredivisie: de verrassingen en tegenvallers

Het is winterstop in de Eredivisie en daarom is het tijd om de balans op te maken. In dit artikel kijken we daarom hoe de clubs hebben gepresteerd en lichten we er tien uit. We blikken terug op de eerste seizoenshelft en kijken welke vijf ploegen de verrassingen en tegenvallers zijn.

Lees verder
Wintertitel geen garantie op de schaal

Het rond kerst altijd een onderwerp. De winterkampioen. Maar hoe vaak worden winterkampioenen ook landskampioen? We hebben de laatste tien winterkampioenen voor je op een rijtje gezet.

Lees verder