Duik in de sloot tijdens de Slootjesdagen

6 months ago


Text only:

Ontdek de natuur met Roots - 07 juni
Niet leesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browserVolg Roots ook op Instagram
NatuurwandelenDE HOTSPOTS VAN HET REESTDAL


Roots selecteert elke maand een natuurommetje. In juni is dat een ruim 6 kilometer lange route door het Reestdal bij Oud Avereest (OV). Onderweg zie je akkerbloemen, vennen en een roerloze Reest.
Foto: Daniël MulderBekijk hier alvast 3 hotspots
EropuitDUIK IN DE SLOOT


Hoe gezond zijn de Nederlandse slootjes? Om dit te onderzoeken zijn van 8 t/m 10 juni de Slootjesdagen. Op ruim 150 plekken in het land staan natuurgidsen van het IVN klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om kinderen (en volwassenen) te begeleiden.
Foto: IVNMeer info over de Slootjesdagen
VlinderenHERKEN ZE ALLEMAAL


Een dagvlinder op naam brengen is soms lastig, want zit er nu een distelvlinder of een gehakkelde aurelia op je vlinderstruik? De KNNV frist je kennis op met een minicursus dagvlinders herkennen. Op elf plekken in Nederland kun je in juni, juli en augustus terecht.
Foto: Theo BosboomZoek een cursus in jouw buurt
Wat een vraag!GAATJESRAADSEL


In schelpen die je op het strand vindt, zit soms een gaatje. Dat gaatje ontstaat door roofslakken die met hun tong een opening in de schelp raspen om het weekdier in de schelp op te eten. Ook in sommige bloemblaadjes, bijvoorbeeld bij vingerhoedskruid, zie je soms een gaatje zitten. Is dat ook werk van roofslakken?
Foto: iStockLees hier het antwoord


VOOR VADERDAG


Op zoek naar het beste cadeau voor Vaderdag? Maak nu hem én jezelf blij met een abonnement naar keuze.


Dat is 1+1 GRATIS! Beide abonnementen bestaan uit minimaal 3 nummers, stoppen automatisch en dat voor maar € 15! Kies hier je cadeau


NatuurfotografieWINNEN: FOTOBOEK INSECTEN


In de postzegelserie Beleef de Natuur van PostNL is onlangs de zomereditie verschenen. Op de zomerpostzegels staan tien insecten die in Nederland voorkomen, zoals de pyamawants en de meikever. Naast de insectenzegels is er ook een boek verschenen met nog veel meer van deze prachtige insectenfoto’s. Roots geeft 10 exemplaren weg.Doe mee en win
Nu al 3e druk!ROOTS NATUURPAD


Voor iedereen die graag wandelt en naar dieren en planten kijkt, heeft Roots het langste natuurpad van Nederland gemaakt, van Delfzijl naar Goirle. Een wandelroute van 459 km dwars door Nederland die zoveel mogelijk over stille zandpaden en landweggetjes voert, door de mooiste natuur.Bestel hier (gratis verzending)

Volg Roots ook op


Copyright © 2018
New Skool Media.
Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
                     
                     
               

Grasduinen.nl

Categories: Magazine Environment | Nature
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018