NT e-mail
 
05-07-2022
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Duitse containerfusie HHLA en Eurogate voorlopig van de baan
 
Een fusie van HHLA en Eurogate, de twee grootste containeroverslagbedrijven van Duitsland, is voorlopig van de baan.
 
 
 
 
BESTEMMINGEN
 
#
 
Fraport weert vrachtvluchten in het weekend
 
Frankfurt Airport (Fraport), de grootste vrachtluchthaven van Europa, heeft vanaf deze maand met direct effect een stop ingevoerd voor vrachtvluchten in het weekend.
 
 
 
#
 
Tot 300.000 euro laadinfra-subsidie voor Vlaamse vervoerder
 
Vlaamse transportondernemers kunnen tot 300.000 subsidie krijgen voor de aanleg van laadinfrastructuur voor elektrische vrachtwagens.
 
 
 
#
 
Aantal dc’s op dinsdagochtend nog steeds geblokkeerd
 
Ook dinsdagochtend worden distributiecentra geblokkeerd door demonstrerende boeren. Er zijn nog protestacties gaande bij zeker negen distributiecentra: van Coop, Aldi en Sligro in Deventer, Aldi in Drachten, PLUS in Haaksbergen, Lidl in Almere en Heerenveen, Jumbo in Nieuwegein, Woerden en Raalte en Boni in Nijkerk.
 
 
 
#
 
Duitse spoor- en binnenvaartsector ‘teleurgesteld’ in begroting
 
De Duitse belangenvereniging voor de spoorsector Allianz pro Schiene noemt het ontwerp voor de overheidsbegroting voor 2023 ‘teleurstellend’. De organisatie verwijt de regering voornamelijk dat er veel geld wordt gestoken in de aanleg van nieuwe wegen, terwijl het geld voor investeringen in de spoorinfrastructuur in het land beperkt blijft. Daarnaast stellen ook belangenorganisaties in de...
 
 
 
#
 
Paneldebat Energietransitie in Transport tijdens Vlaams-Nederlandse Havendag 2022
 
Hoe ziet de energietransitie in de transport eruit? Kijk het paneldebat tijdens de Vlaams-Nederlandse Havendag 2022 terug, met: Paul Goris, voorzitter Koninklijke Binnenvaart Nederland, Caroline Nagtegaal, lid Europees Parlement, Jeannette Baljeu, Provincie Zuid-Holland, Diederik Luijten, Air Liquide.
 
 
 
 
MODALITEITEN
 
#
 
Stadslogistiek niet klaar voor elektrificatie voor 2030
 
Veertig procent van de bedrijven in de stadslogistiek heeft geen concrete plannen om voor 2030 het wagenpark te verduurzamen. De belangrijkste redenen: de hoge aanschafprijs van elektrische voertuigen en onduidelijkheid over de invoering van zero-emissiezones.
 
 
 
#
 
Stevige verhoging tarieven Oekraïens spoorgoederenvervoer
 
Ukrainian Railways heeft de tarieven voor goederenvervoer per spoor per 29 juni met 70% geïndexeerd. Dit melden het Oekraïense Ministerie van Infrastructuur en Ukrainian Railways. Op deze manier wil het Oekraïense staatsbedrijf compenseren voor financiële verliezen die zij door de oorlog hebben geleden en investeren in wederopbouw.
 
 
 
#
 
Presentatie H.Essers tijdens Vlaams-Nederlandse Havendag 2022
 
Welke stappen heeft H.Essersgezet op weg naar de energietransitie? Welke uitdagingen zijn er nog en welke lessen kunnen deze voorloper meegeven aan de aanwezige bezoekers? Kijk de presentatie van Pascal Vrancken tijdens de Vlaams-Nederlandse Havendag 2022 terug.
 
 
 
#
 
Recordomzet Suezkanaal na verhogingen doorvaarttarieven
 
Het Suezkanaal heeft in het afgelopen boekjaar een recordomzet gerealiseerd van 7 miljard dollar (zo’n 6,7 miljard euro). De omzetstijging volgde op de verhogingen van de tarieven voor het gebruik van de belangrijke Egyptische waterweg. Dat meldde de Suez Canal Authority (SCA).
 
 
 
#
 
Presentatie VT Groep tijdens Vlaams-Nederlandse Havendag 2022
 
Welke stappen heeft VT Groep gezet op weg naar de energietransitie? Welke uitdagingen zijn er nog en welke lessen kan deze voorloper meegeven aan de aanwezige bezoekers? Bekijk de presentatie van Claudia Beumer tijdens de Vlaams-Nederlandse Havendag.
 
 
 
#
 
Vrachtauto’s Vomar blokkeren boeren terug bij dc
 
Supermarktbedrijf Vomar heeft maandagochtend bij het distributiecentrum in Alkmaar met eigen vrachtauto’s actievoerende boeren belet het terrein weer te verlaten. Al gaat de blokkade niet om een tegendemonstratie, zegt de directeur van de supermarktketen.
 
 
 
#
 
Vorig jaar kwart meer pakketten verstuurd binnen Nederland
 
Het aantal binnen Nederland verstuurde pakketten is vorig jaar met een kwart toegenomen. Dat meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De markt voor pakketbezorging is fors gegroeid door de coronapandemie. Door lockdowns bleven winkels gesloten en daardoor bestelden Nederlanders vaker spullen via internet.
 
 
 
 
ECONOMIE
 
#
 
VDL test 40-tons e-truck in Oostenrijk
 
VDL heeft een 40-tons e-truck getest in Oostenrijk. De truck legde een traject van Wenen naar Graz af, een route van meer dan 200 kilometer met een tussenstop halverwege om op te laden. Twee dagen later werd het voertuig gepresenteerd aan het Nederlandse koningspaar tijdens hun staatsbezoek aan Oostenrijk.
 
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2022 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam